Top 5 WordPress plugins van de maand september

WordPress plugins van de maand

Het is alweer een jaar geleden dat de eerste top 5 WordPress plugins van de maand op Webtalis verscheen.

In dit jaar heb ik veel verschillende plugins getest en beschreven wat deze plugins allemaal voor je kunnen betekenen.

Ik ben niet van plan hier mee te stoppen en daarom kun je vandaag weer informatie over 5 WordPress plugins lezen die ik de afgelopen tijd ben tegengekomen.

Bekijk hieronder de top 5 van deze maand en kom erachter of er een handige plugin voor jouw website bijstaat.

#5 Menu Humility

Menu Humility

Op WordPress websites draaien altijd wel een aantal plugins. Bepaalde plugins zorgen ervoor dat er tussen de standaard WordPress menu-items in het dashboard een nieuw menu-item verschijnt. De plugin Jetpack is hier een voorbeeld van (zie afbeelding), maar ik kan helaas nog veel meer plugins noemen die dit doen.

Hoe nuttig een plugin ook is, de instellingenpagina van deze plugin is zeker niet belangrijker dan de pagina waar je nieuwe berichten kunt schrijven. De maker van de plugin Menu Humility dacht hier vast en zeker net zo over.

Met Menu Humility worden alle menu-items die door plugins worden aangemaakt onder alle standaard WordPress menu-items geplaatst. Het enige wat je hoeft te doen is de plugin installeren en activeren en de plugin doet de rest.

#4 Insert Post Ads

Insert Post Ads

Het is je misschien weleens een keer opgevallen dat sommige blogs advertenties tonen voor, na of middenin een artikel. Je snapt vast en zeker wel waarom dit is en misschien wil je dit zelf ook wel op je eigen website.

De plugin Insert Post Ads is hier heel handig voor, met behulp van deze plugin hoef je namelijk niet in de code te duiken om de juiste positie te vinden. Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd krijg je een extra menu-item in het dashboard genaamd “Post Adverts”.

Je kunt hier nieuwe berichtadvertenties maken waarin je alleen maar de advertentiecode hoeft te plaatsen en de positie hoeft te kiezen. De positie van de advertentie kan voor of na het artikel zijn, maar ook na een bepaald aantal paragrafen in het artikel.

Vergeet tot slot niet bij “Post Adverts -> Settings” in te stellen of de advertentie moet verschijnen bij berichten, pagina’s of bij beide.

#3 WP Dashboard Notes

WP Dashboard Notes

Wanneer je met meerdere personen aan een website werkt kan het handig zijn om notities te maken over bepaalde zaken.

Met de plugin WP Dashboard Notes, gemaakt door Nederlander Jeroen Sormani, kun je eenvoudig kleurrijke notities maken in het dashboard van WordPress.

Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd kun je de eerste notitie maken door op de dashboardpagina rechtsboven op “Scherminstellingen” te klikken en vervolgens op “Nieuwe notitie”.

nieuwe notitie aanmaken in WP Dashboard Notes

Zodra je op “Nieuwe notitie” hebt geklikt kun je een lijst- of tekstnotitie maken. Je kunt daarnaast ook nog de achtergrondkleur van de notitie bepalen en voor wie het zichtbaar is.

Voorbeeld notitie met WP Dashboard Notes

Wanneer je eenmaal alles hebt aangemaakt wordt het automatisch opgeslagen.

#2 Quick Featured Images

Quick Featured Images

Wanneer je gebruik maakt van uitgelichte afbeeldingen (featured images) in je berichten, dan kan Quick Featured Images je helpen om tijd te besparen. Met deze plugin kun je namelijk eenvoudig je uitgelichte afbeeldingen beheren.

Je kunt onder andere uitgelichte afbeeldingen instellen, vervangen of verwijderen bij alle berichten van je website tegelijkertijd. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld in te stellen dat bij alle artikelen de eerste afbeelding als uitgelichte afbeelding moet worden gebruikt. Dit bespaard een hoop tijd wanneer je voorheen nooit gebruik hebt gemaakt van uitgelichte afbeeldingen.

Verder krijg je ook nog een apart kolom bij het berichtenoverzicht waar je de uitgelichte afbeelding van de desbetreffende berichten kunt zien. Let er wel op dat de plugin geen knop heeft om alles terug te draaien. Wanneer je veel of grote wijzigingen wilt doen is het verstandig om eerst een backup te maken.

#1 Instagram Slider Widget

Instagram Slider Widget

Instagram is een erg populair social netwerk waar je je mooiste foto’s kunt delen met de rest van de wereld.

Met de plugin Instagram Slider Widget kun je foto’s van jouw Instagram account laten zien in de sidebar van je WordPress website. Het mooie van deze plugin is dat je geen API sleutel nodig hebt, dit scheelt een hoop gedoe met instellen. Je kunt deze plugin gebruiken voor alle publieke accounts.

De plugin heeft een responsive slider, maar je kunt ook alle afbeeldingen als kleine thumbnails laten weergegeven. Je kunt maximaal 20 van je Instagram foto’s laten zien en je kunt ook zelf aangeven om de hoeveel tijd gecontroleerd moet worden of je nieuwe foto’s hebt geplaatst op Instagram.

Meer handige WordPress plugins ontdekken?

Met meer dan 33.000 plugins in de WordPress Plugin Directory zijn er natuurlijk nog wel meer handige plugins. In de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins staan wellicht meer plugins die handig kunnen zijn voor je website.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of wil je een andere handige plugin delen waar je erg tevreden over bent? Vertel het in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *