Waarom kan ik geen tekst onderstrepen?

Gootsteen

Als je een nieuw bericht of pagina maakt in WordPress zie je altijd een aantal iconen boven het veld waar je tekst kunt intypen. Deze iconen hebben stuk voor stuk een functionaliteit waarvan je gebruik kunt maken.

De bekende iconen om teksten vet en schuin te drukken zijn meteen zichtbaar, maar hoe kun je een stukje tekst onderstrepen?

De knop om onderstrepen mogelijk te maken kun je zichtbaar maken door op het gootsteen icoontje te klikken.

Gootsteen tonen, heeft WordPress een “gootsteen”?

Je zou denken dat het een slechte vertaling is, maar in het Engels heet het Kitchen Sink, dus de vertaling klopt. De makers van WordPress hebben dit gewoon een erg vreemde naam gegeven.

Om teksten te onderstrepen moet je op het gootsteen icoontje klikken in de toolbar, dit is de laatste knop aan de rechterkant.
WordPress Gootsteen Tonen

Zodra je op het gootsteen icoontje klikt, verschijnt er een tweede rij met extra iconen. Je kunt nu teksten onderstrepen, kopteksten maken, de tekstkleur veranderen, en nog veel meer.

WordPress Toolbar met alle iconen

Tip: Weet je niet wat een icoon doet als je erop klikt? Ga dan met je muis op het icoontje staan, er verschijnen dan een paar woorden tekst met wat het icoontje doet.

7 reacties

 1. Hallo Maikel,

  Ik heb een vraag die ik verder niet terug kan vinden op het net.
  Aangezien jij behoorlijk wat weet van wordpress zou ik die vraag graag eens bij jou willen voorleggen.

  Ik was namelijk bezig in de tekst editor om een link in te voegen. Nu werkt dat prima maar ik zag dat er geen streep onder de link wordt geplaatst behalve als ik er overheen hoever. Ik heb alles uitgeplozen om te zien of hier een instelling voor is maar kan dit niet vinden. Dus ik dacht ik doe het wel anders en plaats gewoon vanuit de tekst editor een streep onder mijn woord. Maar toen zag ik dat die optie bij mij niet meer aanwezig is.

  Nu weet ik het niet meer, het heeft ook niets te maken met het gootsteen icoontje. de U met het streepje eronder is gewoon niet meer aanwezig.

  Heb jij enig idee?

  Alvast bedankt en vriendelijke groet,

  Harko

 2. Hoi Maikel,

  Heb jij enig idee hoe je de titel van je blogbericht niet kan laten onderstrepen op de (home) blogpagina van de website. Dus de pagina waar je de samenvattingen ziet van je blogberichten.

  Als ik nu iets verander aan de css instellingen van de links, veranderen zowel de links in mijn berichten als de blogtitel.

  Ik wil deze twee dus eigenlijk scheiden van elkaar.

  Dit is de code die er nu in staat. Ben al een tijdje bezig om het uit te vinden maar dit is me nog niet gelukt.

  /* =Links
  ————————————————————– */
  a {
  color: #050DFF;
  font-weight: 400;
  text-decoration: none;
  }
  entry-content a:link,
  entry-content a:hover,
  entry-content a:focus,
  entry-content a:active
  entry-content a:visited{
  color: #050DFF;
  outline: 0;
  text-decoration: underline;
  }

  ::selection {
  background: #999;
  color: #fff;
  text-shadow: none;
  }

  Heb jij een idee hoe dat wel kan?

  Groet,
  Wouter

  1. De css code die je hiervoor moet gebruiken hangt van je theme af, dit kan ik niet zien als ik je website niet weet. Je moet kijken of de titels bijvoorbeeld gebruik maken van de h2 tag en vervolgens een nieuwe css code regel toevoegen waar je de text-decoration voor h2 tags op none zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *