Wat doe je met je blog als je op vakantie gaat?

Nu de zomermaanden zijn begonnen (nog niet aan het weer te zien), ga jij waarschijnlijk ook een keer op vakantie.

Het kan zijn dat je gewoon tijdens je vakantie doorgaat met bloggen, maar het kan ook zijn dat je even geen zin hebt om te bloggen tijdens je vakantie.

Wat doe je dan met je blog en trouwe volgers? Dit zijn enkele mogelijkheden:

  • Je plaatst geen enkel blogbericht en stelt hiermee je bezoekers teleur;
  • Je laat vrienden en/of andere bloggers een aantal gastblogs schrijven, zodat je bezoekers toch nog iets te lezen hebben;
  • Je schrijft voordat je op vakantie gaat vooruit zodat je kunt inplannen dat deze geplaatst worden wanneer je op vakantie gaat, niemand die doorheeft dat je weg bent.

De beste manier is natuurlijk dat je genoeg artikelen vooruit schrijft zodat niemand door heeft dat je op vakantie bent.

Het blogsysteem dat je gebruikt zal ongetwijfeld een optie hebben waardoor je kunt instellen wanneer een bericht geplaatst moet worden.

Ik heb geen inspiratie om in één keer zoveel te schrijven

Het kan aanpoten zijn om in één keer zoveel te schrijven als je normaal doet. Wanneer je 1 blogbericht per dag plaatst en je twee weken op vakantie gaat, moet je dus 14 artikelen schrijven. Dat is een stuk meer dan voor iemand die maar 1-2 keer per week iets plaatst.

Hieronder staan een aantal ideeën die je op weg kunnen helpen.

Herschrijf artikelen

Soms kan het zijn dat je nu heel anders over een artikel denkt die je in het verleden hebt geschreven. Je kunt dit oude artikel herschrijven met je nieuwe visie.

Gastblogs

Er zijn altijd bloggers die wel een gastblog op jouw blog willen schrijven. Het is nu een mooi moment om hun een kans te geven door naast je eigen blogberichten ook een paar gastblogs te plaatsen.

Zorg er wel voor dat je de gastblogs voor je vakantie nog kunt lezen om te bepalen of het wel goed genoeg is voor jouw blog.

Interviews

Je kunt ook interviews doen met mensen die een toegevoegde waarde zijn voor jouw blog. Dit kunnen andere bloggers zijn die over hetzelfde bloggen, maar ook bedrijven die je volgt of net nieuw zijn gestart in jouw branche.

Hoe kom je aan onderwerpen om over te bloggen?

Wanneer je nog steeds niet genoeg artikelen hebt kun je ook nog het artikel “Hoe kom je aan onderwerpen om over te bloggen” lezen.

In dit artikel kun je een aantal handige tips lezen over hoe je aan ideeën komt en hoe je deze ideeën niet kunt vergeten.

Bloggen in mindere mate

Als je het echt niet redt om net zoveel te plaatsen als wanneer je geen vakantie hebt kun je er ook nog voor kiezen om minder te plaatsen.

Je weet dan in ieder geval wel zeker dat het blogberichten van kwaliteiten zijn en niet afgeraffelde berichten.

Geniet van je vakantie

Vergeet natuurlijk niet te genieten van je vakantie na al het harde werk dat je hebt verricht om je blog levendig te houden terwijl je weg bent.

Geef een reactie