Wat is nieuw in WordPress versie 3.3

Wat is nieuw in WordPress 3.3

De verwachte release datum van WordPress 3.3 is 29 november 2011 en de tweede beta versie is al voor iedereen beschikbaar om te testen. Ik heb deze versie gisteren getest en ben zeer tevreden met het resultaat.

Om jouw website veilig te houden moet je WordPress regelmatig updaten naar de nieuwste versie. In nieuwe versies worden niet alleen beveiligingslekken gedicht, er zitten meestal ook nieuwe functies in.

Hieronder bespreek ik een aantal interessante verbeteringen die ik heb gezien met eventueel een screenshot waar mogelijk, zodat jullie het ook kunnen bewonderen:

Verbeterde Admin Bar

Admin Bar WordPress versie 3.3

Het eerste wat mij opvalt is de vernieuwde Admin Bar. De Admin bar ziet er iets anders uit en heeft een andere indeling gekregen wat alles duidelijker moet maken.

Er zijn ook enkele dingen toegevoegd, zoals helemaal links het WordPress logo. Als je met je muis over het logo heen gaat krijg je een menu met een aantal bruikbare links inclusief een link naar de WordPress codex en support forum.

Voorheen kon je de Admin Bar uitschakelen door een box te unchecken in je profielpagina, dit is voor de Admin Bar als je bent ingelogd en je website bezoekt nog altijd mogelijk, maar de optie om het in het dashboard uit te schakelen is weggehaald. De Admin Bar en het Howdy (Hallo, gebruikersnaam) gedeelte in het dashboard zijn samengevoegd.

Flyout Menu’s (vliegende menu’s)

Dit is een functie waar ik meteen verliefd op ben geworden!

Flyout menu WordPressZoals je op het plaatje ziet krijg je als je over “Posts” gaat met je muis in het linker menu een submenu te zien waardoor je meteen naar het juiste gedeelte kan, dit kan niet alleen bij posts, maar bij alle onderdelen in je menu.

Als je erg actief bent en aardig wat tijd doorbrengt in het dashboard, scheelt het tijd en een hoop klikwerk.

Je kunt ook nog altijd ouderwets eerst klikken op posts (berichten) en vervolgens op add new post (nieuw bericht toevoegen).

Vernieuwde Media Uploader

Alle media buttons zijn verdwenen en gecombineerd in de vernieuwde Media Uploader.
Media Uploader

Een van de leukste nieuwe feature in WordPress 3.3 is toch wel de “Drag and Drop” Media Uploader. Je hoeft alleen maar een afbeelding van je computer naar de Media Uploader te slepen en de afbeelding wordt geüpload, je kunt ook meerdere afbeeldingen tegelijk slepen.

De nieuwe Media Uploader ondersteunt ook HTML5 en Silverlight.
Drag and Drop

WordPress Tooltips

Met de WordPress Tooltips (Pointers) worden via tekstballonen aanwijzingen gegeven. Dit is een erg nuttige functie om te ontdekken wat je allemaal kunt doen met bijvoorbeeld. een nieuwe plugin.
Tooltips functie in WordPress

De WordPress SEO plugin van onze Nederlandse SEO specialist Joost de Valk is al helemaal klaar voor WordPress 3.3, hij maakt gebruik van deze nieuwe functie en heeft al een speciale rondleiding gemaakt.
Tooltips Rondleiding WordPress

Permalink performance problemen opgelost

In WordPress kon je altijd al instellen dat je zoekmachine vriendelijke URL’s wou hebben voor jouw pagina’s en berichten. Er was echter een probleem waardoor in sommige gevallen de website er trager van werd.

Dit is in de aankomende versie van WordPress verleden tijd. Je krijgt nu zelfs de keuze om voor /%postname%/ te kiezen.
Permalink instellingen

Stappen voor beginners

Dit is erg handig voor beginners omdat je na de WordPress installatie aangemoedigd wordt om een aantal belangrijke zaken te configureren.
Welcome wordpress

Dashboard schaalbaar voor ieder soort device

Heb je een Ipad of een Android smartphone? Vanaf versie 3.3 kan het Dashboard naar elk formaat op elk device mee schalen. Je hebt dus geen speciale App meer nodig.

Conclusie WordPress versie 3.3

Je ziet dat er ontzettend veel leuke nieuwe functies in de aankomende update zitten verwerkt en die maken het nog gebruiksvriendelijker dan het al was.

ik weet niet hoe jij erover denkt (Laat gerust een reactie achter), maar ik kan bijna niet wachten tot de officiële release beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *