Inloggen:

Welke video editor ik gebruik

Welke video editor kun je gebruiken?

Ik kreeg via Facebook de volgende vraag van Mieneke:

“Met welk bewerkingsprogramma werk jij? Ik ken alleen Adobe Spark als gratis optie die je kunt gebruiken. Of bewerk jij met een betaalde app?”

Kortom, welke video editor gebruik je? Ik beantwoord deze vraag in bovenstaande video.

Welke video editor ik gebruik voor mijn video’s

Ik maak zelf altijd gebruik van Camtasia. De reden waarom ik Camtasia gebruik voor de Webtalis TV video’s, is eigenlijk puur omdat ik het in eerste instantie heb aangeschaft om mijn beeldscherm op te nemen voor in mijn andere video’s.

Natuurlijk worden de Webtalis TV video’s geschoten met behulp van een camera, maar ik gebruik Camtasia nog steeds omdat ik weet hoe het werkt, hoe ik dingen kan bewerken en dat soort dingetjes. Het werkt voor mij dus gewoon nog prettig omdat ik het ken.

Het is dus niet zo dat ik Camtasia gebruik omdat er ontzettend veel effecten inzitten of iets dergelijks. Er zitten er wel meerdere in en je kunt er ook echt van alles mee, maar er zijn vast nog andere programma’s waar je veel meer mee zou kunnen. Adobe After Effects zal hier een goed voorbeeld van zijn.

Kan ik Camtasia ook gebruiken en wat is de prijs?

Camtasia is zowel voor Windows computers als Macs beschikbaar. Iedereen kan het dus eigenlijk gebruiken.

Een licentie kost €269,- en met deze licentie krijg je toegang tot de Windows en Mac versie van Camtasia, zonder jaarlijkse kosten of andere abonnementen.

Wanneer er een super grote update komt, wat niet heel vaak is, dan kun je upgraden voor $99,-. Mocht je dit niet willen, dan kun je altijd nog probleemloos de oude versie van Camtasia gebruiken.

Zijn er verder nog handige bewerkingsprogramma’s?

Er zijn uiteraard allerlei verschillende video editors waar je gebruik van zou kunnen maken. Als je denkt aan gratis programma’s, dan ken ik verder alleen iMovie en Windows Movie Maker.

Denk je aan betaalde programma’s, dan is volgens mij Adobe After Effects de beste optie.

WordPress Hulp Nodig? Join Het WP Lab

Het WordPress Lab MockupHeb je vragen aan de hand van dit artikel of wil je verder op weg geholpen worden met je website?

Sluit je aan bij Het WordPress lab, een community voor WordPress-liefhebbers waarin ik antwoord geef op jouw WordPress vragen en je toegang krijgt tot al mijn WordPress cursussen.