Wat is Cloud Hosting?

De kans dat je al eens van cloud hosting hebt gehoord is groot. In de afgelopen jaren is deze vorm van hosting steeds populairder geworden. Opmerkelijk genoeg is cloud hosting niet een term die je één, twee, drie uit kunt leggen. Zelfs aanbieders ervan kunnen vaak niet echt een duidelijke omschrijving geven van wat het nou precies is.

Wat is cloud hosting precies?

We spreken van cloud hosting zodra bij het hosten van een website niet een server wordt gebruikt die op één locatie beschikbaar is, maar die dat op meerdere locaties is. Bij cloud hosting wordt dan ook gebruik gemaakt van een verzameling aan servers. Ideaal aan cloud hosting is dat het geen problemen oplevert als jouw bezoekersaantallen plots veel hoger zijn dan je normaal gewend bent.

Op zo’n moment zal er gezocht worden naar andere servers in de wolk die ervoor kunnen zorgen dat de website toch getoond kan worden. Cloud hosting wordt dan ook zeker aangeraden als je een website hebt waarbij je regelmatig te maken hebt met bezoekersaantallen die zo nu en dan pieken.

Verder is cloud hosting ook ideaal wanneer je een website hebt waar bezoekers uit allerlei landen op kijken. De servers van je cloud hosting provider kunnen namelijk in verschillende landen staan, waardoor een Amerikaan de website op een server die bijvoorbeeld in Dallas staat kan bekijken, terwijl een Nederlander de website via een server in Amsterdam voorgeschoteld krijgt. Het gaat hierdoor toch weer een stukje sneller.

Wanneer je op zoek bent naar hosting voor je WordPress-website, kan ik je aanraden om het artikel WordPress hosting Nederland te bekijken. Ik vergelijk hier meerdere goede hosting aanbieders.