Wat is embedden?

Op het internet kom je regelmatig het begrip embedden tegen. Zo is het onder meer mogelijk om een YouTube-video te embedden. Maar wat is dat embedden nou eigenlijk en wat gebeurt er precies als je het gebruikt?

Wat is embedden?

Eenvoudig uitgelegd is embedden gewoon het insluiten van een stukje content om het op een andere pagina te kunnen plaatsen. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld een video of een website ook op jouw website getoond kan worden. Je sluit dus een stukje van een ander in op jouw website, zonder dat de content verdwijnt bij de rechtmatige eigenaar.

Een nadeel van embedden is wel dat als hetgeen jij ingesloten hebt plots verdwijnt of verandert, dat het ook op jouw website niet goed getoond meer wordt. Hieronder zie je hoe het eruit ziet als je een YouTube-video insluit op je eigen website.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

De video staat in dit geval nog steeds op YouTube, maar kan wel op deze website bekeken worden. Ideaal. Wil je weten hoe je een YouTube video kunt embedden op jouw website? Bekijk dan zeker ook het artikel Hoe je YouTube video’s kunt embedden op je WordPress website.

Naast YouTube kun je ook nog allerlei andere dingen embedden op je website. Denk aan tweets, Facebook video’s, en nog allerlei andere dingen.