Inloggen:

WordPress Handleiding voor beginners 2023

In deze WordPress handleiding van Webtalis kun je leren hoe je zelf een complete WordPress website kunt opbouwen vanaf het nulpunt. Stap voor stap worden de verschillende onderdelen uitgelegd en leer je WordPress steeds beter ontdekken. Lees en bekijk de video’s bij de verschillende artikelen op je gemak om te zien hoe je alles uit WordPress kunt halen.

We beginnen in deze WordPress handleiding met alles wat te maken heeft met het starten van je eigen WordPress website. Nadat we dit gedaan hebben gaan we steeds dieper in op alle verschillende mogelijkheden die WordPress te bieden heeft. We stoppen pas als je volledig met WordPress kunt werken.

WordPress handleiding

Wanneer je nog moet beginnen met een WordPress website maken, dan heb ik heel goed nieuws voor je.

Ik heb een uitgebreide WordPress handleiding geschreven van meer dan 14.000 woorden inclusief video van 1.5 uur.

Je kunt alles van begin tot eind stap voor stap volgen, waardoor jij ook probleemloos een website kunt maken. Heb je zin om te beginnen?

WordPress trainingen

Wanneer je met WordPress begint is wat extra informatie handig, zodat je meteen goed begint en niet per ongeluk een verkeerde stap neemt.

WordPress berichten en pagina’s

WordPress thema’s

Een WordPress thema zorgt voor het uiterlijk van een WordPress-website. Het is dan ook belangrijk om een goed WordPress thema te hebben, zodat jouw website helemaal naar wens is. Hieronder kun je inspiratie op doen voor WordPress thema’s waar je gebruik van zou kunnen maken en ook nog wat andere tips.

WordPress beveiligen

Iedereen wilt een veilige WordPress website. Gek genoeg gedragen we ons hier niet naar en doen we allerlei dingen die helemaal niet goed zijn voor de veiligheid van onze website. Naast dat websites regelmatig slecht onderhouden worden, gebruiken ook veel mensen slechte wachtwoorden, geven ze iedereen een beheerdersaccount en dat soort dingen. Tijd voor verandering, in de artikelen hieronder help ik je op weg.

WordPress gebruikersbeheer

Op elke WordPress website kun je extra gebruikersaccounts aanmaken. Zo kun je eenvoudig meerdere auteurs aan je website laten werken of een ledenwebsite starten. Per gebruiker kun je echter ook de nodige dingen instellen. Hier lees je meer over het gebruikersbeheer in WordPress.

WordPress problemen

Het kan altijd een keer voorkomen dat je in de problemen komt met jouw website en dat je WordPress helemaal zat bent. Gelukkig is er voor elk probleem altijd wel een oplossing. Hieronder kun je oplossingen doornemen voor diverse WordPress problemen.

E-mailmarketing en social media

Op elke website wordt wel gebruik gemaakt van social media en je ziet ook steeds meer dat er aan e-mail marketing gedaan wordt. In deze sectie help ik je daarom graag met hoe je inschrijvingen kunt ontvangen op je mailinglijst en hoe je social media op jouw website kunt integreren.