WordPress Hosting 2023: Welke provider is het best?

Ontdek welke hosting provider bij je past

WordPress hosting 2023

WordPress hosting uitkiezen wordt gek genoeg vaak onderschat. Het is de eerste keuze die je moet maken als je een website wil starten en is één van de belangrijkste onderdelen van elke succesvolle website.

Je vraagt je misschien af… Waarom eigenlijk?

De beste WordPress hosting provider uitkiezen kan helpen met het verbeteren van je gebruiksvriendelijk, SEO (zoekmachine optimalisatie) en de conversie van je website.

Zodra je de verkeerde keuze hebt gemaakt snap je pas hoe belangrijk het eigenlijk is om hier in eerste instantie voldoende onderzoek naar te doen.

Hoe vervelend zou het zijn als…

  • Je website traag is;
  • Je geen hulp krijgt wanneer je het nodig hebt;
  • Je website er regelmatig uit ligt;
  • Je voor alles moet bijbetalen.

Dit is niet iets waar je op zit te wachten toch? Er zijn verschillende soorten WordPress hosting beschikbaar. Zo kun je gaan voor gratis, shared, VPS, Dedicated en Managed WordPress hosting. In deze handleiding help ik je graag verder om de beste WordPress hosting voor jouw website te vinden.

Webtalis is één van de grootste Nederlandstalige website over WordPress. Ik heb meer dan 15 jaar ervaring met WordPress en het helpen van klanten. Ik heb hierdoor ervaring met aardig wat verschillende WordPress hosting providers en weet wat belangrijk is bij het uitzoeken van het beste bedrijf voor WordPress hosting.

Mijn doel met dit artikel is om het jou zo makkelijk mogelijk te maken om te kiezen tussen alle verschillende providers.

Wanneer je haast hebt kun je simpelweg in het tabel hieronder de beste providers voor WordPress hosting bekijken. Deze bedrijven zijn consistent de beste in de branche als het gaat om hosting kwaliteit en klantenservice. Heb je meer tijd, dan kun je nog veel meer informatie over WordPress hosting lezen.

Beste WordPress Hosting Nederland

Snelste getest in 2020 en 2022, automatische updates, gratis SSL en 1-klik testwebsite.

Cloud86 is een relatief jong bedrijf met eigenaren die al sinds 2003 actief zijn in de hostingwereld. Bij Cloud86 is er een goede focus op WordPress hosting in combinatie met hoogwaardige klantenondersteuning.

Ondersteuning kun je zowel via de mail als lekker ouderwets via de telefoon krijgen. Gewoon even snel bellen is super fijn en zie je helaas steeds minder terug bij hosting providers. Webtalis draait ook op Cloud86.

Hosting kun je al afnemen vanaf €1,95 per maand. Zoek je Managed WordPress hosting, dan kun je dankzij de actieprijs al starten vanaf €7,95 per maand.

Webtalis Cloud86 bol.com actie

* Bij afname van 1 of 3 jaar Webhosting Medium, Unlimited, Managed WordPress of WooCommerce hosting.

24/7 support, automatische updates, gratis SSL/CDN en ingebouwde WP caching.

SiteGround is een van de populairste WordPress hosting provider ter wereld. De klantenservice is geweldig en 24/7 te bereiken. Via de live chat heb je binnen enkele minuten antwoord op je vragen. Hierdoor wordt SiteGround ook officieel aanbevolen door WordPress zelf. Het enige nadeel is dat de support alleen Engelstalig is en je alleen met creditcard kan betalen. Voor de rest heb ik geen nadelen weten te ontdekken.

Google Cloud platform, ingebouwde Caching, Gratis SSL, CDN en hack verwijdering.

Kinsta is een Managed WordPress hosting provider. Alles is dus echt volledig ingericht voor alleen WordPress. Je kunt er dan ook geen andere type website hosten. Hoewel Kinsta een Amerikaans bedrijf is, kun je wel ondersteuning in het Nederlands krijgen, wat uniek en zeer aangenaam is. Is je website gehackt, dan lost Kinsta dit gratis voor je op. Om alles zo optimaal te laten draaien is er ook ingebouwde caching.

Hosting voor één website heb je vanaf $30,- per maand. Betaal je per maand, dan krijg je 2 maanden gratis.

Nederlandse telefonische support, Gratis domeinnaam/SSL en Varnish caching.

Xel is zich de laatste jaren steeds meer op WordPress hosting gaan richten en is hier heel goed in geworden. Wat uniek is bij Xel, is dat je hier ook echt met je WordPress vragen verder wordt geholpen en je eigen vaste support medewerker hebt. Wanneer ik een nadeel moet noemen, dan is het dat je bij Xel niet buiten kantoortijden terecht kunt voor hulp. Storingen worden uiteraard wel opgelost.

Hosting voor één website heb je voor €15,- per maand. Het is iets prijziger.

WordPress Hosting Vergelijken 2023

Hierboven heb je de beste WordPress hosting bedrijven kunnen zien. Ik kan mij echter goed voorstellen dat je misschien nog steeds niet helemaal weet welke hosting provider het beste is voor jouw website/business. Zeker wanneer een eigen WordPress website maken iets is waar je net mee begint.

Om je te helpen om de beste WordPress hosting provider voor jou uit te zoeken, heb ik nog meer informatie voor je op een rijtje gezet. Hieronder vind je namelijk de voor- en nadelen van verschillende hosting providers.

Mijn doel is om jou te helpen met het maken van de juiste keuze, omdat het kiezen van de verkeerde provider een negatieve invloed kan hebben op de SEO, snelheid en aantal verkopen van je website. Bekijk daarom ook zeker onderstaande punten voordat je een definitieve keuze maakt en providers gaat vergelijken.

WordPress is lichte software en heeft niet heel veel nodig, toch bestaan er nog altijd hostingpakketten waar je geen WordPress op kunt draaien. Deze hostingpakketten heten natuurlijk geen WordPress hosting, maar ik vond het wel belangrijk om het toch even te melden.

Wanneer je hosting voor WordPress aanschaft, wordt aangeraden om minimaal het volgende te hebben:

PHP versie 8.0 of hoger;
MySQL versie 5.7+ of MariaDB versie 10.3+
HTTPS ondersteuning

Dit is alles wat je nodig hebt. WordPress beveelt daarnaast ook nog Apache of NGINX aan (dit wordt meestal ook gebruikt), maar alle servers die PHP en MySQL ondersteunen voldoen om WordPress te kunnen draaien.

Door de populariteit van WordPress, hebben alle goede hosting providers een eenvoudige 1-klik installatiesysteem voor WordPress. Alle WordPress hosting providers die ik in dit artikel benoem bieden uiteraard volledige ondersteuning voor het draaien van een WordPress website.

Betrouwbaarheid, snelheid en veiligheid zijn belangrijke factoren die je mee moet nemen als je een WordPress hosting provider uit gaat zoeken. Het allerbelangrijkste is echter dat je moet bekijken wat jij nodig hebt, want dit kan je honderden euro's besparen.

Wat voor WordPress hosting heb jij nodig?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn er meerdere soorten hosting waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor gratis, shared, VPS, dedicated en Managed hosting. Hieronder behandel ik al deze opties, zodat jij kunt bepalen wat voor jou de beste optie is.

Gratis WordPress hosting

Er zijn enkele hosting providers die gratis hosting aanbieden, maar er zit bijna altijd een addertje onder het gras. In de meeste gevallen krijg je reclame op je website of een link in de footer. Het grootste probleem is betrouwbaarheid. Je weet nooit wanneer de "gratis" hosting stopt. Gratis hosting wordt meestal aangeboden door kleine bedrijven of individuen. Een manier om je binnen te krijgen. Op een later moment kan het zijn dat je opeens moet betalen, omdat de gratis hosting stopt of je bijvoorbeeld te groot wordt. Wanneer je serieus bent met je website of business moet je nooit gratis WordPress hosting gebruiken.

Shared WordPress hosting

De populairste type WordPress hosting voor beginners is Shared hosting. Het is de meest betaalbare optie en een goed startpunt voor beginners. Met Shared hosting deel je een server met veel andere websites. Iedereen krijgt zijn of haar eigen stukje. Door meerdere websites op dezelfde server te plaatsen, kunnen hosting providers deze ruimte beschikbaar stellen voor een goed betaalbare prijs.

Het "geheim" waar je bij alle hosting providers mee te maken krijgt, dus ook de bedrijven die in dit artikel staan, is dat er altijd restricties zijn. Ja, ook al wordt beweerd van niet. Aangezien je alles deelt, kan niets ongelimiteerd zijn. Wanneer je website te groot wordt zal je altijd een volgende stap moeten nemen om dezelfde performance te behouden. Dit wordt dan ook aangeraden. Het is niet erg dat het op deze manier gaat, zolang je het maar van te voren weet.

Ik raad Shared hosting aan wanneer je een startende blogger bent, een kleine business website hebt of in ieder geval minder dan 100.000 bezoekers per maand. Met Webtalis gebruik ik shared webhosting van Cloud86.

WordPress VPS hosting

De afkorting VPS staat voor Virtual Private Server. Een fysieke server wordt met een virtuele machine opgesplitst in meerdere servers waarbij iedereen zijn of haar eigen serververmogen krijgt en altijd zal behouden. Met een VPS deel je dus nog steeds een server met een handje vol andere gebruikers, maar je krijgt net zoveel controle als bij een dedicated server. Je kunt zelf bepalen welke server software je wil draaien, of je een controlepaneel gebruikt en dat soort zaken. Wanneer je geen technische kennis hebt moet je wel opletten, want een VPS beheren kan technisch zijn. Je kunt zonder technische kennis beter voor Managed VPS hosting gaan. Je hosting provider zal dan het technische beheer op zich nemen, zodat jij je kunt richten op je website.

Ik raad VPS hosting aan voor designers/developers, middelgrote bedrijven en websites/blogs met veel bezoekers. VPS hosting is simpel gezegd hetgeen wat je wil hebben als je moet upgraden vanaf shared hosting of als je zelf graag meer controle wil hebben.

WordPress Dedicated Server Hosting

Dedicated hosting is aan de meeste mensen niet besteed. Met een dedicated server heb je een eigen fysieke server die je huurt van een hostingbedrijf. Je hebt dan de volledige controle over de hardware, besturingssysteem en software. Eigenlijk alles wat bij een server komt kijken heb je invloed op. Wanneer je geen technische kennis hebt en ook geen systeembeheerder hebt binnen je bedrijf, dan is het belangrijk om bij een hostingbedrijf te zitten die dit volledig op zich neemt en voor je regelt. De meest populaire websites maken over het algemeen gebruik van clusters of dedicated servers.

Ik raad een dedicated server aan wanneer je echt extreem veel bezoekers hebt op je website of blog. Je groeit meestal eerst uit de mogelijkheden van VPS Hosting voordat je hieraan begint.

Managed WordPress Hosting

Door de populariteit van WordPress is er een compleet nieuwe markt ontstaan. Steeds meer hostingbedrijven bieden daarom Managed WordPress hosting aan.

Je kunt op dit type hosting echt alleen een WordPress website hosten en niet meer dan dat. Het voordeel van Managed WordPress hosting is dat alles volledig ingericht is voor WordPress websites. Denk hierbij aan de performance, veiligheid, back-ups en dat soort dingen. Het nadeel is vaak wel dat je niet alle plugins kunt gebruiken.

Met managed WordPress hosting krijg je verder hoge kwaliteit WordPress hosting zonder gedoe en alleen met (support)medewerkers te maken die WordPress van binnen en buiten kennen.

Managed WordPress hosting klinkt nu misschien wel als het beste wat je kunt krijgen als je geen technische kennis hebt. De prijs voor managed WordPress hosting ligt vaak echter een stuk hoger. Zo betaal je bijvoorbeeld maar liefst $30 per maand voor een website met maximaal 20.000 bezoekers per maand en zijn de stappen hoger vaak ook prijzig. Wanneer je net begint is het vaak net wat duur.

Ik raad Managed WordPress hosting alleen aan wanneer je al een website of business hebt en je voor de optimale WordPress prestaties wil gaan. Het is ideaal voor als je geen tijd of technische kennis hebt en wel ergens terecht wil met je WordPress vragen. Kinsta is de Managed WordPress hosting provider die ik je kan aanbevelen.

Hoe nu verder?

Dit waren alle verschillende soorten WordPress hosting waar je uit kunt kiezen. Ik hoop dat het je duidelijk is geworden en je een beslissing kunt maken welke type hosting het beste bij je past. Kun je geen beslissing maken en begin je net? Shared hosting is de veiligste keuze. Je kunt vanaf daar altijd upgraden naar meer.

Bekijk hieronder de lijst met de beste webhosting providers. Ik vertrouw alle hosting providers die ik in dit artikel aanbeveel.

Er zijn diverse punten waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een goede WordPress hosting provider.

Denk bijvoorbeeld aan snelheid, ondersteuning, wat je precies krijgt, of er extra features zijn en natuurlijk de prijs.

Hieronder zal ik de punten stuk voor stuk met je behandelen.

Snelheid van je hosting

Iedere bezoeker van een website wil graag dat de website snel geladen wordt. Het is dan ook niet gek om snelheid als belangrijkste punt te beschouwen bij het uitzoeken van WordPress hosting.

Sommige WordPress hosting bedrijven hebben speciaal voor WordPress websites extra caching functionaliteiten geïntegreerd, waardoor je website stukken sneller geladen kan worden. Een solide basis voor een snelle website.

Daarnaast is de locatie van de server ook altijd van invloed. Hoe verder weg de server is, hoe langer de reactietijd duurt en hoe trager je website dus is. Wanneer jij je richt op de Nederlandse markt, dan wil je een server in Nederland hebben. Het is een misvatting dat buitenlandse WordPress hosting providers per definitie servers in het buitenland hebben staan. SiteGround en Kinsta hebben ook servers in Nederland staan.

Het is natuurlijk lastig om te bepalen hoe snel een hosting provider echt is. De enige goede test zou zijn om exact dezelfde website en pagina op verschillende hostingproviders te testen in precies dezelfde omstandigheden. Dit is voor veel mensen niet haalbaar en dat snap ik. Je kunt daarom het best af gaan op reviews. Wanneer er veel reviews over een WordPress hosting partij zijn, dan kun je hier vast wel uithalen of veel mensen het hosting bedrijf snel of traag vinden.

Prijs zegt zeker in de hosting wereld nooit alles. Wanneer je echter alleen voor een budget hostingbedrijf wil gaan, dan moet je ook niet de snelste website verwachten. Er zijn limieten waardoor het goedkoop aangeboden kan worden.

Hoe is de ondersteuning (klantenservice)?

Hoe fijn is het als jij een probleem hebt en dit voor jou opgelost wordt? Super fijn natuurlijk. De ondersteuning die je krijgt is dan ook super belangrijk. Niet voor de momenten dat alles goed gaat, maar juist voor de momenten dat jij met je handen in je haar zit.

Bekijk wat voor type klantenservice jij prettig vindt en of jouw potentiële WordPress hosting provider dit ook heeft. Bel je graag? Kijk dan of er telefonische support is. Wil je alles graag snel oplossen via een live chat? Bekijk dan of dit beschikbaar is.

De beste tip die ik je kan meegeven als het om klantenservice gaat, is om een test te doen hoe snel er gereageerd wordt. Neem eens contact op met de hosting provider waar jij je bij aan wil sluiten. Hoe snel heb je reactie en ben je daar tevreden over?

Hosting providers hebben verschillende openingstijden voor de klantenservice, maar jouw website is 24/7 online. Is het voor jou genoeg om alleen onder kantoortijden hulp te krijgen of wil je meer? Controleer altijd de openingstijden en of die naar jouw mening ruim genoeg zijn. Bij slechts een aantal WordPress hosting providers heb je 24/7 support, bijvoorbeeld SiteGround. Dit is eigenlijk altijd alleen in het Engels, maar wel ontzettend prettig. Bij Nederlandstalige hosting providers kun je vaak enkel tijdens werkdagen reactie verwachten. Uiteraard worden de servers wel 24/7 gemonitord.

Wat krijg je precies bij je WordPress hosting?

Het wisselt enorm wat je precies krijgt bij WordPress hosting. Wat ik hiermee bedoel? De hoeveelheid webruimte, hoeveel websites je op een pakket kunt plaatsen, hoeveel verkeer je mag hebben en dat soort zaken.

De hoeveelheid webruimte die je krijgt is van invloed op hoeveel bestanden je op jouw website kunt plaatsen. Wanneer je een foto website hebt, kan je webruimte erg snel vol raken. Daarnaast telt je e-mail box vaak ook mee als webruimte. Ontvang je veel mail en blijft het op de server staan, dan zal het snel kunnen gaan met je webruimte. Let dus altijd op hoeveel webruimte je krijgt en of hier een limiet op zit. Minimaal 1GB om te beginnen is prima, maar het is vaak prettiger om minimaal 10GB te hebben, zodat je je niet snel zorgen hoeft te maken.

Heb je meerdere websites of ben je van plan meerdere websites te maken? Het is dan wel zo fijn om te weten hoeveel websites je op een pakket kunt plaatsen. Regelmatig komt het voor dat je maar één website op een pakket kunt plaatsen. Geen probleem natuurlijk als je één website hebt, maar als je meerdere websites hebt kost het extra geld. Bekijk van tevoren altijd of je meerdere websites mag plaatsen op een pakket, zodat je in de toekomst niet in de problemen komt en nu alvast kosten kunt besparen.

Ontvang je veel bezoekers op je website? Regelmatig zijn er limieten aan de hoeveelheid verkeer die je mag hebben op je pakket. Zo kan het zijn dat je maximaal 20.000 bezoekers per maand mag ontvangen en anders naar een hoger pakket moet of iets bij moet betalen. Je loopt in het begin niet snel tegen deze limieten aan, maar het is wel handig om hiernaar te kijken.

Hoeveel e-mailadressen wil je gebruiken? Het zal je misschien verbazen, maar er zijn WordPress hosting providers die je een limiet geven als het gaat om het aantal e-mailadressen. Controleer of je voldoende e-mailadressen mag aanmaken bij het hostingpakket dat je wilt aanschaffen.

Zitten er extra features bij je WordPress hosting?

Veel hosting providers hebben een aantal extra features waar je gratis gebruik van kunt maken. Zo is de nummer 1 feature vaak dat je WordPress in een paar klikken kunt installeren op je hostingpakket, dus eigenlijk is dat niet zo bijzonder meer.

Automatische back-ups zijn ook altijd prettig, maar bekijk goed hoe vaak deze back-ups gemaakt worden en of dit specifiek van jouw website wordt gemaakt of de complete server (heb je niks aan). Kun je de back-up zelf terugzetten, tot hoe ver in het verleden kun je back-ups bekijken? Allemaal vragen waar je graag het antwoord op wil weten.

Bij het stukje over snelheid heb ik het al eens genoemd, een extra feature kan ook zijn dat er ingebouwde caching zit voor WordPress websites. Het is in dit geval handig om te weten of je hier zelf ook nog invloed op hebt of dat alles op serverniveau geregeld is.

Wil je een testwebsite maken? Misschien heb je bij jouw WordPress hosting wel een mogelijkheid om met een druk op de knop een "Staging" website te maken, oftewel een testwebsite. Ideaal als je nieuwe plugins wil testen of wijzigingen aan je website wil doorvoeren en eerst het resultaat wilt bekijken.

FTP-toegang wil ik geen feature noemen, maar het is wel echt een must om te hebben. Je wil tenslotte altijd bij je bestanden kunnen komen. Verder is het in sommige situaties ook handig als je zelf cron jobs kunt instellen voor je website. Bekijk dus ook of dit mogelijk is.

Hoe zit het met de prijs van WordPress hosting?

Prijs is en blijft altijd iets waar je op zal letten, dit geldt ook als je zoekt naar een goede WordPress hosting partij. Bepaal voor jezelf wat je budget is voor het hosten van je website.

Wanneer ik een advies moet geven zal ik persoonlijk nooit voor hele goedkope WordPress hosting gaan, aangezien hier meer limieten aan zitten. Is dit echter wat in je budget past, dan is het acceptabele optie om mee te starten. Je kunt later altijd upgraden.

Wil je top resultaten behalen? Je hoeft dan zeker ook niet voor de duurste hosting te gaan. De duurste pakketten zijn niet altijd het best of geschikt voor jouw situatie.

Als je net start met je website kun je vaak prima voor hosting gaan rond de 5-15 euro per maand. Zodra je website groeit is het vroeg genoeg om te upgraden.

Cloud86 Ervaring WordPress hosting

Cloud86 is op dit moment één van de beste WordPress hosting providers die je kunt tegenkomen. Ondanks dat dit bedrijf pas sinds 2019 bestaat, hebben ze al een goede indruk achtergelaten in de hostingwereld. Dat de oprichters al sinds 2003 in het vak zitten zal hier goed bij geholpen hebben.

Cloud86 heeft “normale” hostingpakketten en speciale Managed WordPress hostingpakketten met automatische updates en back-ups en extra WordPress ondersteuning, wat super handig kan zijn als je niet heel technisch bent.

De klantenservice van Cloud86 is in tegenstelling tot veel andere WordPress hosting providers niet bang om een telefoontje aan te nemen, waardoor je tijdens kantoortijden snel antwoord kunt krijgen op je vragen. Ben je meer fan van mailen, dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Cloud86 is een Nederlands bedrijf en heeft alle servers op eigen bodem staan. Op deze manier kan gegarandeerd worden dat alle data in Nederland blijft en niet verplaatst wordt.

Het beheersysteem waar Cloud86 gebruik van maakt heet Plesk en werkt mijn inziens erg prettig. SSL schakel je eenvoudig in, een testwebsite opzetten is een druk op de knop en met de WordPress toolkit kun je alle WordPress onderdelen eenvoudig beheren. Denk hierbij aan je WordPress installaties, automatische updates en 1-klik beveiliging. Ik heb overigens ook een uitgebreide Cloud86 review gemaakt, waarin ik je een stuk meer laat zien en vertel.

Weetje: Webtalis host ik ook met tevredenheid bij Cloud86.

Welke Cloud86 Hostingpakket kan ik nemen?

Cloud86 heeft diverse mogelijkheden. Je kunt voor “normale” webhosting gaan, wat het goedkoopst is. Daarnaast heb je ook drie verschillende WordPress hosting pakketten. Als je uit de standaard hostingpakketten groeit, kun je ook altijd upgraden naar Cloud VPS hosting. Voor iedereen is er iets wils dus. Bekijk de hosting kieswijzer om direct achter het juiste pakket voor jou te komen.

Uiteraard geef ik je ook graag zelf nog wat extra informatie over de verschillende hostingpakketten. Wanneer je start met hosting zal je bij Cloud86 een keuze moeten maken. Wil je zo goedkoop mogelijk en kom je er zelf wel uit? Dan kun je voor de normale webhosting pakketten gaan.

Webhosting Start: Het webhosting Start pakket is uitstekend geschikt als je een budget hebt, maar toch wilt beginnen met een website. De snelheid is prima, maar natuurlijk zeker niet te vergelijken met de andere pakketten. Om te starten voor een klein bedrag waarbij je maximaal 2 websites wilt hebben, kun je probleemloos uit de voeten met dit pakket. Het Webhosting Start pakket kost €1,95 per maand bij een looptijd van 1 of 3 jaar. Bij een looptijd van 1 jaar kost het na verlenging €3,25 per maand en bij een looptijd van 3 jaar daarna €2,15 per maand.

Webhosting Medium: Het Medium pakket van Cloud86 is geschikt als je een webshop hebt of wilt maken of meer dan +/- 5000 bezoekers per maand hebt. Je krijgt meer serververmogen, 50GB opslagruimte en kunt maximaal 10 websites plaatsen op dit pakket. Het Medium pakket kost €2,95 per maand tijdens de 1e contractperiode, daarna is het €6,55 per maand.

Webhosting Unlimited: Bij het Webhosting Unlimited pakket krijg je de mogelijkheid om een ongelimiteerd aantal websites te plaatsen en je kunt zoveel e-mailadressen en databases aanmaken als je wilt. Tevens krijg je wederom meer serververmogen dan bij de andere pakketten. Dit pakket is uitstekend geschikt als je veel websites hebt of een goed bezochte website die alsmaar doorgroeit. Het Unlimited pakket kost €5,95 per maand bij de 1e contractperiode, daarna €13,15 per maand.

Ben je op zoek naar meer WordPress hulp en ondersteuning? Managed WordPress hosting is dan het juiste pakket voor jou. Je krijgt ondersteuning als er iets verkeerd gaat op je website en om te starten wordt WordPress voor je geïnstalleerd.

WP Start: Het WP Start pakket is een prima startpunt wanneer je wilt starten met een blog of website of wanneer je nog niet heel veel bezoekers hebt (+\- 5.000 per maand). Je kunt hier al wel twee websites op plaatsen en je krijgt WordPress ondersteuning. Wel zit er een limiet op de e-mailadressen. Je kunt er maximaal 10 maken. Dit zal waarschijnlijk wel voldoende zijn. Het WP Start pakket kost €7,95 per maand tijdens de 1e contractperiode, daarna is het €17,55 per maand. Een uitstekend beginpakket.

WP Medium: Het WP Medium pakket is geschikt als je al een website of blog hebt en best wat bezoekers krijgt (+\- 20.000 per maand). Bij dit pakket krijg je iets meer snelheid en ruimte en je kunt onbeperkt e-mailadressen aanmaken. Je kunt op dit pakket maximaal 5 websites plaatsen, wat je mooi kosten kan besparen. Het WP Medium pakket kost €15,95 per maand tijdens de 1e contractperiode, daarna is het €35,15 per maand.

WP Power: Het WP Power pakket is geschikt als je (+\- 50.000 bezoekers) per maand ontvangt op je website(s) en is tevens super fijn als je een webshop hebt, gezien de snelheid bij dit pakket optimaal is. Je kunt maximaal 10 websites op dit pakket plaatsen. Een testwebsite maken is overigens ook maar een druk op de knop. Bij dit pakket krijg je ook de hoogste snelheid. Het WP Power pakket kost €25,95 per maand tijdens de 1e contractperiode, daarna is het €57,15 per maand.

Bespaar met behulp van de 1e contractperiode

Cloud86 geeft 55% korting op de 1e contractperiode. Zo betaal je voor het goedkoopste pakket €7,95 per maand en bij verlenging €17,55 per maand. Dit scheelt €9,40 per maand en bij de duurdere pakketten is dit verschil nog groter.

Op de duur van de contractperiode heb je zelf invloed. Je kunt kiezen voor per maand, 1 of 3 jaar. Wanneer je voor 3 jaar gaat kun je het meeste geld besparen. Een super mooie besparing. De kwaliteit die je voor deze prijs krijgt kun je nergens anders vinden. Het is de beste deal waar je voor kunt gaan.

Wat als ik over het aantal bezoekers per maand ga?

Bij Cloud86 zie je regelmatig een x aantal bezoekers per maand staan. Je hoeft hier niet van te schrikken. Het is een schatting van de hoeveelheid bezoekers die je kunt ontvangen zonder dat de performance van je website eronder zal gaan leiden. Het is geen limiet, dus je kunt zoveel bezoekers ontvangen als je wilt. Het is wel iets om rekening mee te houden voor jezelf als je snelheid belangrijk vindt.

Trustpilot:
4.8/5 (485 reviews)
(laatste update 04-04-2023)

Cloud86 Voordelen

Cloud86 Nadelen

SiteGround hosting Nederland

SiteGround Is internationaal echt één van de beste WordPress hosting providers van dit moment. Overal lees je goede waarderingen en SiteGround heeft in het verleden ook op nummer 1 gestaan in deze lijst.

De reden van de daling? iDEAL werd plotseling een jaar lang niet meer geaccepteerd. Ondertussen is de iDEAL betaalmogelijkheid gelukkig weer terug! Alleen er is wel bewezen dat je hier niet altijd vanuit kunt gaan.

SiteGround heeft hostingpakketten die speciaal zijn geoptimaliseerd voor WordPress met ingebouwde WordPress caching, automatische updates en meer.

De support van SiteGround is het beste wat ik ooit heb gezien en ervaren. Je kunt 24/7 terecht voor ondersteuning via livechat, mail en telefoon. De support is wel in het Engels. Dit is voor veel mensen geen probleem, maar als je liever Nederlandse support hebt, dan is dit een nadeel.

Siteground wordt dankzij alle extra functies die de hostingpakketten met zich meebrengen en de goede ondersteuning officieel aangeraden als WordPress hosting provider door WordPress zelf. Beter kan eigenlijk niet.

Hoewel SiteGround een buitenlandse hosting provider is, heeft SiteGround wel datacenters in Nederland, namelijk in Amsterdam en Eemshaven. Doordat de servers gewoon in Nederland staan, is de reactietijd lekker snel.

Wanneer je met creditcard kunt betalen en 24/7 ondersteuning belangrijk vindt, dan is SiteGround de WordPress hosting provider die je moet hebben. Bekijk ook mijn uitgebreide SiteGround review inclusief snelheidstest.

Het beheersysteem van SiteGround is heel erg gebruiksvriendelijk. SSL schakel je met een druk op de knop in, je kunt eenvoudig bij je back-ups en deze terugzetten indien noodzakelijk en de ondersteuning die je krijgt is van hoge niveau.

Welke Siteground Hostingpakket kan ik nemen?

SiteGround heeft drie verschillende WordPress hosting pakketten en daarnaast ook nog de mogelijkheid om te gaan voor Cloud hosting.

Cloud hosting is voor wanneer je uit de normale WordPress hosting pakketten bent gegroeid. Wanneer je start zullen de normale hostingpakketten ruim voldoende zijn. De WordPress hosting pakketten zijn:

StartUp: Het StartUp pakket is een prima startpunt wanneer je wilt starten met een blog of website en je nog niet heel veel bezoekers verwacht. Je kunt hier ook maar 1 website op plaatsen. Het StartUp pakket kost €2,99 per maand als je het voor 12 maanden afneemt, daarna is het €12,99 per maand.

GrowBig: Het GrowBig pakket is geschikt als je al een website of blog hebt en best wat bezoekers krijgt (+/- 100.000 per maand). Bij dit pakket krijg je ook toegang tot de ingebouwde caching en kun je een testwebsite maken met 1 klik. Je kunt op dit pakket ook een ongelimiteerd aantal websites plaatsen, wat weer kosten kan besparen. Het GrowBig pakket kost €5,49 per maand als je het voor 12 maanden afneemt, daarna is het €22,99 per maand.

GoGeek: Het GoGeek pakket is geschikt als je +/- 400.000 bezoekers per maand krijgt. Het is dus voor de bloggers en websites die al een mooie publiek hebben opgebouwd of voor als je meerdere websites hebt met een mooi aantal bezoekers. Bij het GoGeek pakket is je website ook sneller, omdat je meer serververmogen krijgt dan bij de pakketten hierboven. Is snelheid voor jou heel belangrijk, dan is dit pakket sowieso handig om te nemen. Je kunt een ongelimiteerd aantal websites plaatsen op dit pakket. Het GoGeek pakket kost €8,49 per maand als je het voor 12 maanden afneemt, daarna is het €34,99 per maand.

Beste deal bij SiteGround: 12 maanden = tot 76% korting

SiteGround geeft tot wel 76% korting op de eerste 12 maanden bij een jaarcontract. Zo betaal je voor het goedkoopste pakket €2,99 per maand en bij verlenging €12,99 per maand. Dit scheelt €10,- per maand en bij de duurdere pakketten is dit verschil nog groter.

Trustpilot:
4.6/5 (11.226 reviews)
(laatste update 04-04-2023)

SiteGround Voordelen

Siteground Nadelen

Kinsta ervaring - Managed WordPress Hosting

Kinsta is de enige echte Managed WordPress hosting provider uit dit lijstje. Het enige waar Kinsta zich op focust, is dat alles zo optimaal is ingericht voor een WordPress website. Dit zal je ook merken aan de uitstekende prestaties en de vele verschillende serverlocaties (35 in 23 verschillende landen). Het is bij Kinsta dus niet mogelijk om iets anders te draaien dan WordPress. Nee, ook niet op een subdomein.

Je e-mail moet je dus ook ergens anders onderbrengen. Een nadeel, maar Kinsta is goed in WordPress hosting en laat e-mail hosting graag over aan de experts op dat gebied. Zij raden hier Google Workspace voor aan, maar je kunt ook los de beste e-mail hosting afnemen bij een andere provider.

Kinsta is een Amerikaans bedrijf, maar je kunt hier wel gewoon Nederlandse ondersteuning krijgen, deze is beschikbaar van 7:00 tot 15:00. Engelstalige support is 24/7 beschikbaar.

Doordat Kinsta het Google Cloud Platform gebruikt, kun je ook een server in Nederland selecteren voor je website, waardoor de reactietijd laag blijft. Daarnaast kan Kinsta er ook goed mee omgaan als je veel bezoekers tegelijkertijd op je website krijgt.

Het beheerderspaneel van Kinsta is ook volledig uniek. Zij geloven niet in cPanel en andere controle panelen en hebben hun eigen oplossing gemaakt, wat volledig is gericht op gebruikersvriendelijkheid en dat je zo min mogelijk technische kennis nodig hebt.

Kinsta is vooral interessant voor grote WordPress websites of webshops of als je erg serieus bent en direct een hosting provider die zich enkel en alleen op WordPress richt. Je krijgt een gratis CDN en SSL, website verhuisservice, dagelijkse back-ups, malware verwijdering, testomgeving met één klik en een ingebouwde WordPress cachesysteem.

Welke Kinsta Hostingpakket kan ik nemen?

Kinsta is redelijk prijzig ten opzichte van de overige hostingproviders in deze lijst. De beste hostingpakket is afhankelijk van het type website dat je hebt en de maandelijkse bezoekers die je krijgt. Vanaf het Pro pakket ($70 per maand) kun je in ieder geval meerdere websites op één pakket plaatsen. De hoeveelheid websites loopt op naarmate je naar hogere pakketten gaat.

Zo kun je met het Starter pakket ($35 per maand) een kleine 25.000 maandelijkse bezoekers ontvangen op je website. Met het Pro pakket is dit 50.000 maandelijkse bezoekers.

Heb je een webshop of online leeromgeving, dan raad ik je aan om minimaal het Business pakket ($115 dollar per maand) te nemen.

Besparingstip: Je kunt bij Kinsta hosting kiezen of je per maand of per jaar wilt betalen. Wanneer je kiest om per jaar te betalen, hoef je maar voor 10 maanden te betalen in plaats van 12. Een mooie besparing.

Trustpilot:
4.2/5 (539)
(laatste update 04-04-2023)

Kinsta Voordelen

Kinsta Nadelen

Xel ervaring - Vaste support medewerker

Xel is misschien de minst bekende uit deze lijst, maar dat neemt niet weg dat de hosting en support erg goed zijn. Xel richt zich sinds een aantal jaar op WordPress hosting en heeft dan ook diverse WordPress experts op de support afdeling zitten.

Het unieke bij Xel is dat je een vaste support medewerker krijgt toegewezen. Wanneer je belt krijg je geen keuzemenu, maar krijg je direct de persoon waar je het meest mee hebt gepraat (als Xel je nummer kan herkennen). Je kunt hier niet alleen terecht over vragen met betrekking tot je hostingpakket, maar ook over WordPress gerelateerde vragen waar jij tegenaan loopt. Helaas kun je alleen van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 5 terecht met je vragen. Storingen worden uiteraard wel 24/7 opgelost.

Wanneer je bij Xel hosting afneemt krijg je direct een gratis domeinnaam cadeau, gratis SSL en WordPress wordt automatisch voor je geïnstalleerd. Wel kun je helaas maar één website hosten op een pakket, tenzij je een pakket neemt voor meerdere websites.

Heb je al een website, dan helpt Xel om je website verhuizen met de gratis verhuisservice. Verder is er bij alle pakketten Varnish caching om de websites zo snel mogelijk te maken.

De prijs van Xel ligt gemiddeld gezien iets hoger, maar Xel is uitermate geschikt als je telefonisch geholpen wilt worden met je website en het niet altijd maar via de mail moet. Je vragen worden serieus genomen en daarnaast is de hosting ook erg snel, wat wel zo prettig is.

Welke Xel hostingpakket kan ik nemen?

Xel heeft drie verschillende WordPress hosting pakketten beschikbaar en daarnaast ook nog pakketten voor als je meerdere websites op een pakket wilt laten draaien.

Start (pluk de dag): Het Start pakket is geschikt wanneer je net begint met je website. Je krijgt 5GB aan schijfruimte, kunt 5 e-mailaccounts aanmaken en er worden dagelijks back-ups gemaakt. Een perfecte start dus. Het Start pakket kost €15,- per maand.

Compleet (met alles erin): Wanneer je alles meteen goed wilt aanpakken, dan is het Compleet pakket een goede keuze. Je krijgt 15GB schijfruimte, 15 e-mailaccounts en kunt daarnaast ook automatische updates inschakelen en een testomgeving voor je website maken. Bij een hack zal Xel je website herstellen. Het Compleet pakket kost €30,- per maand.

Groei (als kool): Heb je een drukbezochte website of webshop? Dan is het pakket Groei de enige juiste keuze om jouw website zo goed mogelijk te laten draaien. Je krijgt al het bovenstaande uit de andere pakketten, alleen dan in meervoud. Het Groei pakket kost €45,- per maand.

Trustpilot:
4.9/5 (408)
(laatste update 04-04-2023)

Xel Voordelen

Xel Nadelen

Veelgestelde vragen over WordPress Hosting

Door ontzettend veel mensen te helpen met het maken en starten van een webshop, website of een online leeromgeving, heb ik ook meerdere vragen vaker gekregen en beantwoord.

Hieronder kun je daarom diverse veelgestelde vragen en antwoorden vinden over WordPress hosting.

Wil je weten welke WordPress hosting provider echt het aller- allerbeste is?

Heel eerlijk, het antwoord hierop kan voor iedereen verschillend zijn. Jij zoekt misschien net iets anders als waar ik naar op zoek ben of weer iemand anders. De beste hosting provider moeten we dus per situatie bekijken.

Toch wil ik je mijn mening geven over de beste providers met mijn opgedane ervaringen bij diverse hostingproviders. Dit zijn de beste WordPress hosting providers:

  1. Cloud86 - #1 Nederlandse hostingprovider en daarom ook mijn provider met super snelle hosting, e-mail en telefonische ondersteuning en een goede prijs.
  2. SiteGround - aangeraden door WordPress met 24/7 support (Engels), veel gebruiksvriendelijkheid en een prima prijs.
  3. Kinsta - Uitstekende hosting waar het beheer volledig geregeld wordt. Prijziger, maar een echte Managed WordPress hosting provider.
  4. Xel - Een fijne host waar je ook met WordPress gerelateerde vragen terecht kunt. Je krijgt je eigen vaste support medewerker.

Het verschil tussen 'normale' webhosting en WordPress hosting is afhankelijk van de webhostingprovider niet altijd zo heel groot. verder is het ook mogelijk om WordPress op normale webhosting pakketten te plaatsen, dus waarom zou je voor WordPress hosting gaan?

Het is afhankelijk per hosting provider wat er precies gedaan is en wanneer een pakket onder 'WordPress hosting' valt. In het beste geval krijg je bij een WordPress hosting pakket een pakket dat volledig is geoptimaliseerd om er WordPress websites op te laten draaien. Vaak kunnen er op dit soort servers ook geen normale websites draaien, of wordt het in ieder geval niet aangeraden, omdat de focus alleen op WordPress gericht is. We kunnen dit managed WordPress hosting noemen. Kinsta is hier een goed voorbeeld van.

Andere hostingproviders geven bij een WordPress hosting pakket juist veel meer ondersteuning voor WordPress dan bij een normaal webhosting pakket. Je kunt er dan terecht met al je vragen (tot op zekere hoogte natuurlijk) en er wordt geprobeerd jou zo goed mogelijk te helpen op WordPress-gebied. Cloud86 biedt dit type hosting aan.

Tot slot heb je ook nog een aantal hosting providers waar helemaal geen verschil tussen normale webhosting en WordPress hosting zit. Die gebruiken de term WordPress hosting enkel als marketing om jou over de streep te trekken. Juist door deze providers is het altijd raadzaam om te controleren wat er specifiek voor extra's bij WordPress hosting zit bij een provider.

Wanneer je een WordPress website wil maken, dan heb je hoe dan ook hosting nodig. Met hosting krijg je ruimte op een server waar je de bestanden van jouw website op kunt slaan. Je kunt dus niet zonder hosting. Elke website die je online tegenkomt heeft een hosting provider.

Het is verder niet verplicht om specifiek "WordPress Hosting" te nemen als je een WordPress website wil maken. Wanneer je een hosting provider tegenkomt met normale hosting, dan kun je hier vaak ook WordPress op draaien.

Zolang je maar een database kunt aanmaken en op PHP draait zit je al snel goed.

Met specifieke managed WordPress hosting worden de servers volledig ingericht op het draaien van WordPress websites. Helaas heb je ook altijd bedrijven die WordPress hosting zeggen omdat het goed is voor de marketing en verder niets extra's doen.

Ja, wanneer je ontevreden bent over je huidige hosting provider of in de toekomst ontevreden bent, dan is het altijd mogelijk om te wisselen van WordPress hosting provider.

Jouw website moet dan natuurlijk wel verplaatst worden naar de andere provider en het liefst natuurlijk zonder downtime. Wanneer je overweegt om te wisselen van hosting provider, is het fijn om te weten dat je vaak niet de technische handelingen op je hoeft te nemen. Veel WordPress hosting bedrijven bieden een gratis verhuisservice aan.

Wanneer je jouw website liever zelf wil verhuizen, dan is dit uiteraard ook nooit probleem.

Ja, de locatie van de server heeft invloed op de snelheid van je website. Hoe verder de server bij een bezoeker vandaan is, hoe trager de reactietijd is.

Wanneer je voornamelijk Nederlandse bezoekers hebt, is het verstandig om van een server gebruik te maken die in Nederland staat. Alle hosting providers die ik noem in dit artikel hebben servers in Nederland staan.

Heb je een website gericht op Amerikaans publiek? Dan zorgt juist een Nederlandse server weer voor vertraging. Je snapt het idee denk ik wel.

Cloud86 is een Nederlandse hostingprovider waar alle servers in Nederland staan. SiteGround en Kinsta zijn buitenlandse hostingprovider, maar hebben wel de mogelijkheid om de serverlocatie te bepalen waar je website gehost wordt. Nederland is hierbij ook een optie.

Je kunt overigens altijd nog gebruikmaken van een CDN. De locatie van de server is dan minder belangrijk, aangezien een CDN je website vanaf een serverlocatie die dichtbij de bezoeker is kan laten zien.

Nee, over het algemeen maakt het niet uit waar je domeinnaam geregistreerd staat, zolang je de domeinnaam maar kunt beheren.

Ik heb mijn domeinnamen bijvoorbeeld geregistreerd bij TransIP, terwijl ik hosting heb bij Cloud86. Dit kom omdat ik bij TransIP mijn DNS-instellingen kan wijzigen. Het is hierdoor mogelijk om de domeinnaam naar het IP-adres van mijn server te verwijzen. Een andere optie is om de nameservers te wijzigen.

Zoals je hierboven leest klinkt het wel iets wat technisch. Wanneer je nog geen domeinnaam hebt, zou ik er daarom altijd voor kiezen om je domeinnaam te registreren bij hetzelfde bedrijf als waar je WordPress hosting wil afnemen. Je hebt dan nooit technische zorgen. Het komt soms ook voor dat je gratis een domeinnaam krijgt bij je hostingpakket.

WordPress hosting is niet gratis. Er kan echter wel veel verschil zitten tussen de prijs die je moet betalen voor hosting. Het is met name afhankelijk van het hostingpakket dat je uitkiest. De WordPress hosting kosten zijn ongeveer als volgt.

Shared hosting is de goedkoopste type hosting die je kunt nemen. Je betaald hiervoor gemiddeld tussen de €2 tot €20 per maand.

Daarna kom je bij een VPS terecht. Hier betaal je al snel €30 tot €200 per maand of zelfs nog wat meer. Het is afhankelijk van het vermogen van je VPS.

Met een dedicated server zit je een beetje hetzelfde, maar het kan ook nog een stuk duurder worden. Denk aan bedragen als €39 tot €530 per maand. Alles hangt af van het vermogen dat je nodig hebt, dus het kan ook nog duurder zijn.

Tot slot heb je ook Managed WordPress hosting. Dit type hosting is gemiddeld gezien erg duur omdat de prijzen vaak per x aantal bezoeken gaan. Je betaald al snel €29 tot €300 per maand.

Je hebt bij veel hosting providers de mogelijkheid om te kiezen of je per maand, per jaar of voor een langere periode wil betalen. Hoe langer je hosting afneemt, hoe goedkoper het in veel gevallen is.

Wanneer je serieus aan de slag gaat met je website of al serieus bezig bent, dan zal je altijd langer dan een maand hosting nodig hebben.

Ik raad je daarom aan om hosting voor een langere periode te nemen, minimaal een jaar, zeker wanneer je 100% vertrouwen hebt in je hosting provider. Kiezen voor de langere termijn kan je veel geld besparen.

Ik zou alleen kiezen voor hosting per maand betalen wanneer je een provider zou willen uittesten.

Wanneer je een WordPress webshop wil maken met een plugin als WooCommerce, dan kun je dit ook zonder problemen draaien op WordPress hosting.

Wel moet je opletten dat je altijd een SSL-certificaat installeert voor een https verbinding op je webshop, dit is wettelijk verplicht in Nederland.

Alle hosting providers in dit artikel bieden een gratis SSL-certificaat aan als je een hostingpakket afneemt, dus dit hoort geen probleem te zijn. Mocht je meer informatie willen hebben over hoe je een WordPress webshop kunt maken, dan kun je het artikel WordPress webshop maken bekijken.

Wanneer je hosting aanschaft krijg je regelmatig met upsells te maken. Dit zijn extra aanbiedingen die gedaan worden nadat je de beslissing hebt gemaakt om over te gaan tot het aanschaffen van een hostingpakket.

Eigenlijk heb je al deze extra's nooit echt nodig. Mocht je er op een later moment alsnog gebruik van willen maken, dan kun je het altijd naderhand nog aanschaffen. Er zit geen haast bij.

Ik raad je daarom af om extra services en diensten aan te schaffen wanneer je WordPress hosting afneemt. Vink alle opties uit en koop alleen hosting (en je domeinnaam).

Jazeker, er bestaan echt honderden of waarschijnlijk zelfs duizenden hosting providers met WordPress hosting. Het is voor mij gewoonweg niet mogelijk om alle hosting providers te behandelen in dit artikel, los van dat jij dan ook door de bomen het bos niet meer ziet.

Ik heb ervaring met veel van de grote WordPress hosting bedrijven in de markt via mijn eigen websites of websites van mijn klanten. Zo heb je ook nog hosting providers als: TransIP, Antagonist, Savvii, WP Engine, Vimexx, Hostnet, Yourhosting, Argeweb en ga zo maar door.

De hosting providers die ik in dit artikel uitgebreid behandel zijn wat mij betreft de absolute toppers met de beste functionaliteiten voor de beste prijs.

Hoeveel bezoekers jouw website aan kan met WordPress hosting is afhankelijk van het pakket dat je neemt en hoe geoptimaliseerd je website is. De WordPress hosting providers zelf kunnen namelijk miljarden pagina weergaven aan per maand.

De meeste websites zullen draaien op shared hosting accounts. Hier zijn vaak ook nog veel verschillende type pakketten voor. Zo kun je bijvoorbeeld met een standaard shared hostingpakket prima 1000 bezoekers per dag aan, maar kun je performance problemen krijgen zodra je hierboven komt.

Ik kan je helaas geen exacte cijfers geven hoeveel bezoekers je per dag aan zou kunnen met je website, aangezien dit afhangt van veel factoren zoals het pakket dat je hebt uitgekozen. Zorg er in ieder geval dat je goed op de performance let.

Wanneer je website groeit zal je vroeg of laat altijd het limiet van je hostingpakket tegenkomen. Je zal dan moeten upgraden naar een beter pakket om de performance te waarborgen.

De software 'WordPress' is helemaal gratis. Voor het maken van een WordPress website heb je wel een domeinnaam en hosting nodig. Dit zijn de kosten. Wanneer je alles helemaal alleen wil bouwen, dan kun je de kosten heel laag houden. Zo zijn er ontzettend veel gratis WordPress thema's en plugins te vinden.

Wil je het jezelf wat makkelijker maken, dan is het soms handig om betaalde thema's of plugins te gebruiken. Bekijk ook het artikel Kosten WordPress website.

Wil je het bouwen van een website uitbesteden, dan kan het echt alle kanten op gaan wat de prijs betreft. Zo kun je voor €250,- klaar zijn, maar het kan je ook €25.000 kosten. Het is maar net wat voor website je wil hebben en hoeveel werk erin zit om dit te realiseren.

Alle WordPress hosting providers hebben minimaal één ding met elkaar gemeen. Er is een 1-klik installatiesysteem voor WordPress.

Er is vaak een handleiding beschikbaar waarin je precies uitgelegd wordt hoe je WordPress geïnstalleerd krijgt op je hostingpakket. Het zal niet meer dan een paar klikken werk zijn. Super makkelijk en snel.

Bij alle hosting providers die je in dit artikel tegenkomt kun je hier gebruik van maken.

Super dat je hier over nadenkt. Back-ups zijn ontzettend belangrijk voor het geval er iets verkeerd gaat.

Alle WordPress hosting providers geven aan dat er dagelijks back-ups gemaakt worden. Er staat alleen niet altijd bij of dit van de server is of van de website zelf.

Wanneer er een back-up van de server wordt gemaakt, dan gaat je hosting provider deze niet terugzetten als alleen jij in de problemen komt. Andere websites op de server raken dan namelijk ook aanpassingen kwijt die in de tussentijd gedaan waren. Een server back-up wordt alleen teruggezet wanneer de hosting provider zelf problemen heeft met de server.

Wanneer je hosting provider back-ups van je website maakt, dan kun je deze wel altijd (laten) terugzetten.

Ik raad je echter aan om altijd zelf back-ups te maken. Dit is de enige manier dat je 100% zeker weet dat alles op orde is en je terug kunt naar een goed werkende situatie.

Zo goed als alle WordPress hosting providers geven je de mogelijkheid om gratis een professionele e-mailadres aan te maken die gebaseerd is op je domeinnaam.

In mijn geval is mijn domeinnaam webtalis.nl en kan ik mailadressen als info@webtalis.nl aanmaken en gebruiken. Super handig natuurlijk.

Na het aanmaken moet je nog wel jouw mailadres koppelen aan de e-mailsoftware waar je gebruik van maakt. De instructies om dit gedaan te krijgen zijn meestal te vinden in de handleiding van je hosting provider.

Let op: Bij Managed WordPress Hosting komt het regelmatig voor dat je geen eigen professionele mailadressen kunt maken. Dit komt omdat de volledige focus op WordPress hosten ligt. Je kunt dan een extern mailprogramma als Google Workspace gebruiken.

WordPress Hosting Reviews

WordPress hosting reviewsIs de informatie hierboven nog niet voldoende en ben je benieuwd naar uitgebreide reviews van verschillende hostingprovider?

Hieronder volgt een overzicht van WordPress hosting provider waar ik uitgebreide artikelen over heb gemaakt. Dit jaar (2023) zullen meer hosting reviews volgen.

Cloud86

Cloud86 review

Webtalis draait op Cloud86 en het is dan ook nummer 1 van deze lijst. Ik heb voor jou een hostingpakket getest en hier een uitgebreide review over geschreven. Het artikel toont je snelheidstesten, uptime scores, hoe Cloud86 werkt en nog veel meer.

SiteGround review

SiteGround is de WordPress hosting provider die WordPress aanbeveelt. Ik heb het goed getest en hier een uitgebreide review over geschreven. In het artikel staan snelheidstesten, uptime scores, informatie hoe SiteGround werkt en nog veel meer.

Hopelijk kun jij nu je WordPress hosting keuze maken

Hosting providers zijn er in overvloed. Ik hoop dat dit artikel met een selectie aan goede WordPress hosting providers je geholpen heeft bij het maken van een keuze voor een goede WordPress hosting partij.

Heb je wat aan dit artikel gehad en maak je nu gebruik van de beste WordPress hosting Nederland provider van 2023? Ik zou het dan tof vinden als je dit artikel wil delen. Je kunt dit doen via één van de knoppen hieronder.

Heel veel succes met (de start van) je website en je uitgekozen WordPress hosting provider!