WordPress video galerij maken met Tubepress

TubePress

Video is een handig middel om te gebruiken voor je blog.

Bij geschreven blogberichten kan het soms erg lastig zijn om bepaalde dingen duidelijk te maken of te laten zien.

Een video is hier meestal een goede oplossing voor.

Wanneer je het over video’s hebt, denk je al snel aan Youtube. Youtube is zonder twijfel de grootste op videogebied.

Als je Youtube gebruikt weet je waarschijnlijk ook dat je Youtubevideo’s kunt embedden op je blog. Soms is dit echter niet genoeg en wil je video galerij. Je wilt dat bezoekers eenvoudig op een link “Video’s” kunnen klikken en dan al je video’s kunnen bekijken. De WordPress plugin TubePress kan je hier zeer goed bij helpen.

TubePress

De beste WordPress plugin waar je een video galerij mee kunt maken is TubePress. Een video galerij ziet er met behulp van TubePress zo uit:

TubePress video galerij

Je ziet allemaal thumbnailafbeeldingen van je Youtube video’s met de titel en hoeveelheid views (weergaves).

Het enige wat je hoeft te doen is een video uploaden naar Youtube. TubePress zorgt er daarna voor dat het in je video galerij terechtkomt (mits alles goed is ingesteld). Naast Youtube video’s werkt TubePress ook voor video’s op Vimeo.

TubePress instellen

Bij TubePress kun je ontzettend veel instellen en je kunt ook andermans video´s in je video galerij gebruiken indien je hier behoefte aan hebt.

Je kunt bij “instellingen -> TubePress” kiezen of je een video galerij wilt maken van een playlist, bepaalde gebruiker, een zoekresultaat, enz. Het maakt niet uit wat je wilt, het is mogelijk.

Nadat je hebt uitgekozen waar je een video galerij van wilt maken hoef je alleen nog maar de shortcode [tubepress] te gebruiken in een bericht of pagina om de video galerij om het voor je bezoekers zichtbaar te maken.

Voor meer informatie over instellingen en welke shortcodes je allemaal kunt gebruiken raad ik je aan om de documentatie van TubePress te lezen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *