Wil je online cursussen verkopen met een eigen WordPress website?

Laat de technische website zaken aan mij over. Jij kunt je dan focussen op het maken van jouw eigen online cursus

Wanneer jij één van deze drie type personen bent

Is een online leeromgeving super effectief

Je bent een gevestigde expert. Misschien ben je een auteur, spreker, blogger, podcaster of coach en wil je graag jouw kennis blijven delen, maar dan door veel meer mensen te bereiken en op een winstgevender manier.

Je hebt al een publiek opgebouwd. Dit kan via jouw website, sociale media of je mailinglijst zijn. Je wilt jouw opgebouwde publiek te allen tijde kunnen voorzien van goede informatie. Alleen wilt voor de allerbeste informatie ook betaald worden.

Je wilt graag een online business starten of je huidige business opschalen. Het bevalt je wel dat je met een online leeromgeving altijd te bereiken bent en jouw kennis kunt delen. Je wilt jouw business opschalen met blijvende inkomsten in alle situaties.

Nu is de perfecte tijd voor jou

Laat mij het je uitleggen..

Wanneer je al een expert bent (zoals een auteur, spreker, blogger, podcaster of coach)

Een online leeromgeving om online cursussen te verkopen is gewoonweg een logische stap. Het geeft je de mogelijkheid om jouw kennis met meer mensen te delen dan op welke andere manier dan ook.

Wanneer je op de "oude" manier geld probeert te blijven verdienen door je tijd om te ruilen voor geld, kun je alleen maar groeien door meer tijd te investeren in je business. Ik gok dat jij niet meer tijd hebt om te geven. Klopt dit?

Wanneer je business afhangt van hoe vaak jij jezelf kunt laten zien, dan raak je uitgeput en het limiteert je om verder door te groeien.

Iedere maand moet je opnieuw net zoveel tijd besteden om dezelfde omzet te halen. Met een website waar je online cursussen op kunt verkopen, kun je hier verandering in brengen.

Je besteed eenmalig tijd in het maken van een cursus en kunt het verder keer op keer opnieuw promoten en verkopen. De uren die je erin hebt zitten worden dus alleen maar meer en meer waard.

Wanneer je al een publiek hebt opgebouwd

Je verkeerd in een uitstekende positie. Het maakt niet uit of je een publiek hebt opgebouwd op sociale media als Instagram of YouTube of dat je een mailinglijst hebt met trouwe fans die graag van je horen. Feit blijft dat mensen interesse hebben in wat je te zeggen hebt.

Zou het niet geweldig zijn om deze trouwe fans van informatie te voorzien en hier een business omheen te bouwen? Het geven van waardevolle informatie aan je publiek zou dan je full-time baan kunnen worden. Dit is wat je wilt toch?

Doordat je ook betaald kunt worden door het geven van informatie, kun je alles naar een veel hoger niveau tillen. Hierdoor kun je een nog groter publiek opbouwen, wat je vervolgens weer kunt omzetten in meer verkopen.

Wanneer je al een online business wilt starten of een bestaande wilt opschalen

Online cursussen verkopen is een goede manier om te starten. Je kunt je namelijk helemaal richten op een specifieke behoefte en hier een oplossing voor bieden.

Je zal in veel gevallen zelfs ontdekken dat je niet eens een zogenoemde "Expert" hoeft te zijn. Wanneer je meer weet van een bepaald onderwerp dan de persoon waar je iets aan wilt leren, dan ben je al snel een "Expert".

Het gaat er dus met name om dat je een specifieke behoefte ontdekt voor de doelgroep waar jij je op wilt richten en dat je ervoor zorgt dat je weet wat de oplossing is en dit omzet in een online cursus. Mensen zullen je dankbaar zijn.

Dit is waarom het maken van een online cursus je leven kan veranderen

Online cursussen zijn de toekomst, maar niet alleen de toekomst, nu op dit moment zijn mensen ook massaal informatie aan het consumeren. Het is gelukkig nog lang niet te laat om in te stappen in de online cursus industrie. Ik zal je de cijfers laten zien.

Marktonderzoeksbureau Global Industry Analysts voorspelde dat "Online cursussen" in 2015 maar liefst 107 miljard omzet zou bereiken en dat deed het ook. Nu is de voorspelling van Research and Markets dat de online cursus industrie in 2025 zal groeien tot 325 miljard. Dit is een mooi gegeven. (bron: Forbes)  

Online cursussen verkopen kan je leven dus gaan veranderen. Laten we kijken naar een aantal voordelen:

Werk eenmalig veel en krijg jaar na jaar betaald: Maak een online cursus, een goede verkooppagina, verkoop het en krijg continu betaald in plaats van iedere keer het werk over en over te doen. Je kunt een grotere impact op je klanten maken dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Het enige werk wat je nog tijd kost na het maken van een online cursus, is het promoten van de cursus.

Extreem hoge marges: Er zitten weinig kosten aan het verkopen van een cursus, want alles is online. Het maken van een cursus kost je voornamelijk tijd. De winstmarge is dus echt enorm!

Lage overheadkosten: Online cursussen vereisen niet veel kapitaal, werknemers, onroerend goed of andere middelen die veel andere bedrijfsmodellen wel nodig hebben.

Altijd beschikbaar: Het maakt niet uit wat er gaande is in de wereld. Zolang er internet bestaat zijn jouw online cursussen beschikbaar en kun je deze ook blijven verkopen. Het risico is hierdoor vrijwel 0, want het zal niet snel gebeuren dat niemand meer internet heeft.

Werk op je eigen voorwaarde: Deze reden is voor mij echt goud waard. Werken waar je maar wilt, je eigen schema bepalen en samenwerken met wie je zelf wilt om van jouw online cursus een succes te maken.

Kortom, het is een droom business. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat je jouw vrijheid gebruikt. Je moet een doener zijn. Je moet starten en je online cursus afmaken om resultaten te behalen.

4 dingen die je nodig hebt om succesvol te worden met jouw online cursus business

1. Een sterke waarom

Waarom wil je een succesvolle online cursus business starten?

 • Wil je jouw publiek te allen tijde kunnen voorzien van informatie?
 • Is het de financiële vrijheid?
 • Wil je stoppen met jouw baan?
 • Wil je andere helpen met waar jij goed in bent (dat is een no-brainer)?
 • Is het een combinatie van alle bovenstaande punten?

Zorg dat je een goede Waarom hebt als je een online cursus business wilt starten. Dit helpt om het succesvol te maken. Je moet het ergens voor doen.

2. Een winstgevend cursus idee

Je hebt een idee nodig voor een online cursus waarmee jouw cursisten resultaten kunnen boeken. Dit kan zijn omdat jij je persoonlijke ervaringen deelt, omdat JIJ de resultaten al hebt behaald.

Een idee kan je ook bedenken door te denken aan wat je jouw klanten hebt moeten leren op een andere manier (bijvoorbeeld via 1 op 1 coaching).

Krijg je veel vragen via je website over een bepaald onderwerp? Dit is een uitstekend begin van een idee voor een online cursus.

Je hoeft het idee alleen nog om te zetten in een stap voor stap cursus. Maak hier een plan voor en werk dit uit.

3. Een onweerstaanbare aanbieding

Wanneer je eenmaal een idee hebt uitgewerkt, zal je ook moeten bedenken hoe je dit op de markt zet.

Je moet een goede naam verzinnen en wat dacht je van de prijs? Voor veel mensen is het moeilijk om een prijs te bepalen. Verder is het ook heel populair om bonussen weg te geven, dit is dan ook iets om over na te denken. Zolang je aanbieding straks maar onweerstaanbaar is voor je klanten.

Dit is over het algemeen erg moeilijk, daarom zal ik je hierin adviseren mocht je dit nodig vinden.

4. Een cursus in een goede leeromgeving

Maak een werkboek, informatiepagina's, audio-oefeningen of video's voor je online cursus en zet deze online op jouw eigen online cursus website.

Ik neem het technische gedeelte op mij en zal ervoor zorgen dat je online betalingen kunt ontvangen. Je hoeft dus geen stress te hebben over de techniek en tools die erbij komen kijken.

Wel zal je zelf het cursusmateriaal online moeten zetten (of kun je dit uitbesteden). Uiteraard leg ik je precies uit hoe je dit kunt doen.

Het klinkt allemaal super, hoe gaat het in zijn werk?

Het werkt als volgt:

 1. Ik geef je een lijst met informatie die ik van je nodig heb.
 2. Eenmaal alle informatie binnen, zet ik de online leeromgeving voor je op. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken over de techniek.
 3. De huisstijl van jouw online cursus website komt overeen met de huisstijl van je normale website (denk aan logo, kleuren en het lettertype).
 4. De online cursus, modules en lessen zet ik in concept voor je klaar. Je hoeft zelf alleen maar de content toe te voegen. Je krijgt hier uiteraard uitleg over.
 5. We kunnen kort met elkaar videobellen om tussentijdse vragen te bespreken en te beantwoorden (als je hier behoefte aan hebt).
 6. We bekijken als jij jouw online cursus online hebt gezet of alles naar behoren werkt, zodat je zeker weet dat er geen onverwachte problemen ontstaan tijdens het lanceren van jouw online cursus.
 7. We houden contact over je eerste lancering. Ik ben natuurlijk benieuwd hoe het gegaan is en of je nog vragen hebt of iets bent tegengekomen tijdens het lanceren.

Wat zijn de mogelijkheden van de cursus website?

Jouw online cursus website is gemaakt met LearnDash. Hier is eigenlijk alles in mogelijk. Je kunt er zoveel online cursussen aan toevoegen als je wilt.

Alle betalingen gebeuren via jouw online cursus website, zodat mensen direct automatisch toegang krijgen tot de cursus.

Er is een krachtige cursus bouwer om alles in de juiste volgorde te krijgen en overzichtelijk te houden.

Je kunt lespagina's vullen met video, audio, e-books (pdf-bestanden) en teksten. Wat je maar wilt.

Je kunt quizzen maken

Je kunt content drippen, zodat mensen niet direct alle content kunnen bekijken.

Nog heel veel meer.

Wat krijg je en wat mag je zelf regelen?

Dit is wat je krijgt:

Je krijgt een complete online cursus website waar je online cursussen op kunt zetten en verkopen. Alle technische zaken regel ik voor je.

Je krijgt een licentie van 1 jaar voor LearnDash (ter waarde van $199). Dit is het systeem dat we gebruiken voor de online leeromgeving.

Je krijgt een licentie van 1 jaar voor Marketers Delight (ter waarde van $97). Het thema (design) waar we jouw online cursus website mooi mee maken.

Heb je ActiveCampaign of Mailchimp? Ik zal jouw online cursus website hieraan koppelen.

Je krijgt uitleg hoe je cursussen, modules en lessen kunt toevoegen in jouw online cursus website.

Begeleiding: Heb je vragen? Je kunt deze altijd aan mij stellen. Ik zal mijn best doen om jouw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

1 jaar website onderhoud: Ik regel een jaar lang de updates voor jouw online cursus website (ter waarde van €497,-). Plugins die je zelf hebt geïnstalleerd uitgesloten.

Dit is wat je zelf mag regelen:

Je zal zelf een domeinnaam (mag een subdomein zijn) en hosting regelen. Indien nodig geef ik je hierin graag advies.

De content van jouw online cursus zal je zelf moeten toevoegen. Eventueel kun je het uitbesteden voor een meerprijs.

Wil je een online cursus website met abonnementen? Je zal dan zelf een licentie voor WooCommerce Subscriptions moeten regelen. Het instellen van deze plugin is niet inbegrepen, maar is wel een mogelijkheid.

Hoe gaat het verder na het 1e jaar?

Ik kan je helaas niet levenslang gratis updates geven. Na het eerste jaar kost het onderhoud €497,- excl. btw per jaar. Bij het onderhoud krijg je ook een gratis verlenging van de licenties van LearnDash en Marketers Delight.

Bovenstaande is overigens optioneel. Na 1 jaar kun je ook zelf alles regelen. Je zal dan wel jouw eigen licenties moeten aanschaffen.

Voorbeeld van hoe je online cursus website er ongeveer uit komt te zien

Ik snap dat je wilt weten hoe de online cursus website er ongeveer uit komt te zien. De uitstraling is ontzettend belangrijk voor jouw business. Je hebt niks aan een online cursus website die eruit ziet alsof het in de jaren 90 is gemaakt.

Hoe de online cursus WordPress website er precies uit komt te zien zal verschillen per website. De reden hiervan is dat ik het aanpas aan de hand van de huisstijl van je normale webiste. Het logo, de kleuren en lettertype zijn dus per website anders.

Bekijk hieronder een aantal impressies om te bekijken hoe jouw toekomstige online cursus website eruit kan zien. Je kunt op een afbeelding klikken om het voorbeeld te vergroten.

Online cursus website met WordPress mockup

Ik krijg mijn eigen Online Cursus Website en begeleidingen tijdens het aanmaken van mijn eerste cursus

Laten we samen jouw eigen online cursus website opzetten. Dit is wat je krijgt:

 • Je eigen Online Cursus Website met betaalsysteem.
 • Begeleiding bij het aanmaken van je eerste cursus.
 • 1 jaar gratis onderhoud (t.w.v. €497,-).
 • Licentie van 1 jaar voor de online leeromgeving plugin (t.w.v. $199,-).
 • Licentie van 1 jaar voor het thema (t.w.v. $97,-).
 • Exclusief: domeinnaam en hosting.

Tijdelijke prijs van

1497,00 EUR €997

EXCL. BTW

betaallogos-klein

Veelgestelde Vragen

Voordat we samen starten met het maken van jouw eigen online cursus website, kan ik mij heel goed voorstellen dat je vragen hebt. Het is tenslotte geen klein bedrag, hoewel je dit na het lanceren van je cursus er alweer met gemak uit kunt hebben.

Hieronder een aantal veelgestelde vragen over de online cursus website en hoe het in zijn werk gaat. Mocht je vragen hebben die ik hieronder niet beantwoord, dan kun je uiteraard altijd een mail sturen via de contactpagina.

Deze online cursus websites is wel voor jou als:

 • je graag mensen verder willen helpen met een online cursus.
 • Je jouw klanten te allen tijde wilt kunnen bereiken en helpen.
 • Je jouw uren niet meer wilt omruilen in geld en meer vrijheid wilt hebben.
 • Een nieuwe inkomstenstroom zoekt voor de lange termijn (het is wel hard werken).
 • Je een echte doener bent en actie gaat ondernemen.

Een online cursus website is niet voor jou als:

 • Je geen mensen wilt helpen.
 • Je denkt dat dit een snel geld verdien methode is (het is hard werken).
 • Je snel opgeeft.
 • Je geen zin hebt om tijd te steken in het promoten van jouw online cursus.

Om jouw online cursus website op te zetten heb je hosting en een domeinnaam nodig. Verder zal je een account aan moeten maken bij de betaalprovider Mollie om betalingen te kunnen ontvangen. Ik regel verder alle technische zaken voor je.

Het kost je eenmalig €997,- excl. btw om jouw eigen online cursus website te krijgen.

Dit is inclusief een licentie voor LearnDash, het thema en je krijgt één jaar gratis updates voor jouw online cursus website. Plugins die je zelf installeert zijn uitgesloten.

Na één jaar is het optioneel om te verlengen dat ik de online cursus website voor jou onderhoud. De kosten hiervoor bedragen €497,- excl. btw per jaar. Dit is inclusief vernieuwing van de licenties voor LearnDash en het thema.

Standaard heb ik deze mogelijkheid helaas niet. Het is online alleen mogelijk om een eenmalige betalingen te doen.

Mocht je interesse hebben en het in termijnen willen betalen, dan kun je contact met mij opnemen.

Je kunt dan de komende 3 maanden in termijnen betalen. Per termijn (in totaal 3) een bedrag van €367,- excl. btw. Een eenmalige betaling is dus wel goedkoper.

Het is niet nodig om je volledige cursus al van tevoren af te hebben. Ik zal de online cursus website voor je opzetten en daarna kun je zelf de inhoud toevoegen wanneer je maar wilt. Alles in je eigen tijd.

Het kan zomaar zijn dat je extra motivatie krijgt om jouw cursus sneller af te ronden wanneer de website al helemaal voor je klaarstaat.

Ik doe mijn uiterste best om de online cursus website zo snel mogelijk voor je klaar te zetten.

Aangezien ik nu 5 mensen tegelijkertijd de mogelijkheid geef, is het mijn doel om de website voor iedereen binnen 1 week klaar te hebben staan. Binnen 2 weken lukt sowieso.

Kom je als eerst, dan ga ik ook als eerste voor jou aan de slag. Gemiddeld duurt het 1-2 werkdagen om alles geregeld te hebben.

De snelheid is ook afhankelijk van hoe snel jij de checklist hebt ingevuld. Ik heb tenslotte wat gegevens nodig voordat ik voor je aan de slag kan gaan.

Ja, je kunt via jouw online cursus website betalingen ontvangen via iDEAL, Bancontact, PayPal, Credit Card en allerlei andere betaalmethoden.

Zodra de betaling voltooid is krijgen jouw klanten automatisch toegang tot de cursus.

Het is moeilijk om exact te zeggen hoelang het duurt voordat jij je cursus helemaal klaar hebt. Dit is namelijk voor iedereen verschillend.

Het hangt er helemaal vanaf hoelang je erover doet om jouw online cursus te maken. Sommige mensen hebben hier 10 uur per dag de tijd voor en andere mensen 10 uur per week.

Wanneer je alles vlot hebt gemaakt, kun je al in 1-2 weken jouw online cursus website helemaal up-and-running hebben en resultaten zien door je cursus te lanceren.

Wanneer je vragen hebt kun je altijd een mail sturen. Ik doe mijn uiterste best om je te helpen, zodat we een succes van jouw online cursus website kunnen maken.

Heb je vragen voordat je jouw eigen online cursus website wilt aanschaffen? Je kunt dan een mail sturen via het contactformulier.

Benut 1 van de 5 plekken en start op korte termijn je eigen Online Cursus Website

Online cursus website met WordPress

Ja, Ik wil nu een Online Cursus Website starten

Tijdelijke prijs:

1497,00 EUR €997

EXCL. BTW

betaallogos-klein