WordPress website verhuizen

Wil je jouw WordPress website verhuizen naar een andere hostingprovider of een andere domeinnaam? Schakel mij dan in om de website voor je te verhuizen.

Hoe gaat een WordPress website verhuizing in zijn werk?

Dit is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. De eerste factor is natuurlijk of je wilt verhuizen naar een andere hostingprovider of dat je jouw website op een andere domeinnaam hebt willen staan.

WordPress website verhuizen naar andere hostingpovider

Wanneer je jouw WordPress website en domeinnaam wilt verhuizen naar een andere hostingprovider, dan zullen we als eerste een verhuiscode nodig hebben. Zonder verhuiscode kun je namelijk de domeinnaam niet verhuizen.

Vervolgens is het een kwestie om een volledige back-up (bestanden en database) van je huidige website te maken. Zodra we een back-up in ons bezit hebben zullen we deze plaatsen op de andere server en alles op de juiste manier instellen om je website goed werkend te krijgen.

Wanneer dit eenmaal gedaan is zal alles nog even grondig getest moeten worden om te kijken of ook bij de nieuwe hostingprovider alles op de juiste manier functioneert.

WordPress website verhuizen naar een nieuw domeinnaam

Je WordPress website verhuizen naar een nieuw domeinnaam gaat anders in werking. Zo zullen we moeten zorgen dat de nieuwe domeinnaam aan een hostingpakket gekoppeld staat. Afhankelijk van je hostingprovider kan dit op hetzelfde pakket.

Wanneer dit eenmaal ingesteld is zal ik een volledige backup maken van je WordPress website en deze vervolgens overzetten naar de nieuwe domeinnaam.

Eenmaal alles overgezet moet er nog gezorgd worden dat de domeinnaam in de database van WordPress aangepast wordt, want anders zal je website niet werken op de nieuwe domeinnaam.

Zodra deze wijziging heeft plaatsgevonden moet nog even gecontroleerd worden of alles daadwerkelijk goed staat en werkt.

Wil je jouw WordPress website laten verhuizen? Klik hier en neem contact met me op