Wil jij de WordPress blok editor goed onder de knie krijgen?

Ontdek op een fijne manier hoe de blok editor (Gutenberg) werkt zonder dat je verdwaald raakt in de vele opties.

Geschikt voor iedereen die beter wil leren omgaan met de editor. Ja, ook beginners.

Leer werken met de Gutenberg blok editor

De blok editor in WordPress, ook wel bekend als de Gutenberg editor, heeft sinds zijn komst gezorgd voor hele grote veranderingen als het gaat om het maken van berichten en pagina’s.

Sterker nog… Het is in mijn ogen de grootste verandering in WordPress ooit!

De opzet is totaal anders en lijkt totaal niet op wat iedereen 14 jaar lang gewend was. Waar je voorheen een grote lap tekst had die je kon opmaken, zal je in Gutenberg alles met blokken moeten uitvoeren.

Het voordeel hiervan is dat de blokken ervoor zorgen dat we rijke inhoud kunnen maken, zonder dat we hier een regel code voor hoeven te schrijven.

Matt Mullenweg, één van de oprichters van WordPress, heeft het volgende over de editor gezegd voordat de update uit werd gebracht:

“The current editor got us through the last 14 years. We want Gutenberg to get us through the next 14.” ~ Matt Mullenweg

De blok editor is er dus voor een ontzettend lange periode, waardoor het erg waardevol is om alle ins en outs te leren. Ik help je hier dan ook graag bij.

Maikel van de Weerd
16 jaar WordPress ervaring

Ik ben Maikel, 34 jaar oud en in 2008 begonnen met het maken, beheren en optimaliseren van WordPress-websites. Ondertussen ben ik al 16 jaar bezig en heel wat WordPress updates verder. De blok editor van WordPress is de grootste verandering ooit. Veel mensen hadden (of hebben) moeite om de overstap te maken van de klassieke editor.
Ik wil graag mijn ervaring en kennis over de blok editor met je delen en daarom heb ik deze online Blok Editor training gemaakt.

Wat leer je in de WordPress Gutenberg Blok editor training

In deze online training leer je alle fundamenten van de blok editor. Met behulp van video’s leg ik je uit hoe de blok editor werkt, hoe je oude berichten die je hebt gemaakt in de klassieke edior kunt omzetten naar de blokken editor en wat alle verschillende blokken voor je kunnen betekenen. Je leert dus echt precies hoe alles werkt.
Als bonus zal ik ook laten zien hoe het in combinatie met een aantal populaire plugins werkt. Denk bijvoorbeeld aan Yoast SEO, Elementor en Beaver Builder.
Aangezien Gutenberg altijd in ontwikkeling blijft, zal de training regelmatig geüpdatet worden. Op deze manier blijf jij op de hoogte van wat er allemaal met de blok editor mogelijk is.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is voor iedereen die wilt leren werken met de blok editor (Gutenberg) van WordPress. Van beginnende WordPress-gebruikers tot ervaren gebruikers die alle ins en outs weten hoe de blok editor nou precies werkt.

Dit zijn de 4 modules waar je van gaat leren

Module 1: De basis – Blok Editor verkennen

De eerste stap om goed met de editor om te kunnen gaan, is alle opties verkennen. De eerste module is daarom de basis waarin ik je laat zien waar alles in de blok editor staat.

We nemen alle instellingen door, hoe je blokken kunt deactiveren, toevoegen of kunt verplaatsen en hoe je de klassieke editor naast de blok editor kunt gebruiken.

Module 1: Blok editor verkennen

Module 2: Blokken in Gutenberg

Er zijn heel veel verschillende standaard blokken in de editor te vinden. Ik laat je blok voor blok zien hoe de blokken werken, zodat jij altijd weet wat je met bepaalde type blokken kunt bereiken.

In WordPress hebben we de blokcategorieën tekst, media, ontwerp, widgets en insluitingen. Verder laat ik je ook de patronen zien.

Module 2: Blokken in Gutenberg

Module 3: Handige blok-acties in Gutenberg

Wist jij al dat je in de blok editor blokken (of een groep blokken) kunt opslaan en kunt hergebruiken op een andere pagina? In deze module laat ik je precies zien hoe je dit kunt bewerkstelligen.

Daarnaast wil je, als je WordPress al langer gebruikt, waarschijnlijk ook weten hoe je oude editor kunt migreren naar de blok-editor. Deze actie laat ik je ook zien.

Module 3: Gutenberg handige blok-acties

Module 4: Plugins en Gutenberg

Plugins en Gutenberg, gaat het allemaal goed samen? Jazeker, heel veel plugins zijn ondertussen compatibel geworden met de blok editor en voegen zelfs extra functionaliteiten toe.

In deze module laat ik je zien hoe je Gutenberg verder kunt uitbreiden, hoe Yoast SEO werkt met Gutenberg en hoe je blokken in page builders kunt plaatsen.

Module 4: Plugins en Gutenberg

Neem deel aan de online WordPress Blok Editor training

Kom nooit in de problemen tijdens het toevoegen van content aan jouw website

Mockup WordPress Gutenberg Blok Editor Training

Individuele Cursus vs Het WordPress Lab

WordPress Gutenberg Blok Editor

Individuele online cursus

€57

(1 jaar toegang)

Ideaal als je enkel over de blok editor wil leren
Cursus in de Webtalis Academy
Voor de doe het zelvers

Prijs is excl. btw

Het WordPress Lab

Meest Gekozen

Community + toegang tot alle WordPress cursussen en workshops

€160

(per 6 maanden)

Of jaarlijks membership voor €270 (€50 korting)
Alles van de individuele cursus
Toegang tot ALLE cursussen en workshops
Professionele WordPress hulp bij jouw vragen
Community met gelijkgestemden
Video’s en tips exclusief voor het lab

halfjaarlijks opzegbaar (prijs is excl. btw)

Meer informatie over Het WordPress Lab

Veelgestelde vragen

Is deze online training voor alle soorten websites?

Deze online training is voor iedereen die van de standaard WordPress editor gebruik wilt maken. Het maakt niet uit of je voor het eerst inlogt en met de editor te maken krijgt of al jarenlange ervaring hebt met WordPress. Het is voor iedereen te volgen.

Moet ik heel technisch zijn voor deze online training?

Nee, dit hoeft totaal niet. We duiken geen code in of wat dan ook. Alles wat we doen in de training is in WordPress en heeft met de editor te maken. Hier hoef je je dus totaal geen zorgen over te maken.

Hoe krijg ik toegang tot de online training?

Je krijgt direct toegang nadat je betaling is verricht. Je kunt inloggen in de exclusieve leeromgeving met de inloggegevens die je ontvangt na het afrekenproces.

Hoelang krijg ik toegang tot de online training?

Je hebt 1 jaar toegang tot de online training en de updates die in dat jaar gedaan worden. Na het jaar kun je de training verlengen voor een gereduceerd tarief.

Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week en overal ter wereld met deze training aan de slag.

Je kunt dus je eigen tempo bepalen en zonder stress een module onderbreken wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat of om een andere reden even geen tijd hebt. Daarna kun je de draad zonder problemen weer oppakken.

Kan ik direct de complete training bekijken?

Ja, je kunt direct alle modules, lessen en video’s bekijken. Er wordt dus niet gebruikgemaakt van de “Drip” methode, waarbij alle inhoud beetje bij beetje tevoorschijn komt.
Toekomstige bonussen of nieuwe lessen kunnen na verloop van tijd toegevoegd worden, maar alle lessen van de training zijn na aanmelding per direct te bekijken.

Is het een online video training of is er ook tekstuitleg?

De WordPress Gutenberg Blok editor is een online training met voornamelijk uitleg in video’s. Wel heb ik bij de lessen praktische informatie toegevoegd. Er zijn in totaal 16 lessen met 2 uur aan beeldmateriaal.

Moet ik plugins of tools aanschaffen voor deze online training?

Nee, je hoeft geen extra plugins of iets dergelijks aan te schaffen. We werken met de standaard editor, dus hier heb je niks extra’s voor nodig. In de laatste module behandel ik wel een aantal plugins, maar deze zijn gewoon gratis te installeren.

Kan ik in deze online training ook vragen aan je stellen?

Ja, mocht iets niet duidelijk zijn of kom je ergens niet uit, dan kun je altijd contact opnemen via het contactformulier.

Volg je de cursus via het WordPress Lab? Vragen kun je altijd stellen in het lab.

Hoe kan ik afrekenen?

Wanneer je hieronder op de “Ja, ik wil deelnemen aan de Blok Editor cursus” knop klikt, kom je bij het keuzemenu terecht tussen de Elementor Cursus en het WordPress lab. Maak hierin je keuze en je zal vervolgens op de afrekenpagina komen waar je kunt betalen met met iDEAL, Bancontact, Creditcard, KBC / CBC of Belfius Direct Net.

Start direct met de WordPress Blok editor training

Voorkom frustratie door te weten wat je aan het doen bent in de blok editor van WordPress

Mockup WordPress Gutenberg Blok Editor Training

Complete online training: WordPress Gutenberg Blok editor

Prijs: €57 (excl. btw)

Je krijgt 1 jaar toegang tot de cursus en gratis video updates mocht er iets veranderen.