Leer werken met de WordPress Gutenberg editor

De Gutenberg Editor zal vanaf WordPress versie 5.0 de nieuwe standaard editor zijn. De oude editor heeft het maar liefst 14 jaar volgehouden en nu is het dan eindelijk tijd voor verandering...

En wat voor verandering. De Gutenberg editor is echt totaal anders dan hoe je gewend bent om met WordPress te werken. In de WordPress Gutenberg Editor Training leer ik je daarom alle ins en outs van Gutenberg, zodat de omschakeling voor jou probleemloos zal verlopen.

De Gutenberg editor in WordPress zorgt voor hele grote veranderingen als het gaat om het maken van berichten en pagina's. Sterker nog, het is in mijn ogen de grootste verandering in WordPress ooit!

De opzet is totaal anders en echt niet meer zoals je al jaren gewend was. Waar je voorheen een grote lap tekst had die je kon opmaken, zal in Gutenberg alles met blokken gedaan worden. Het voordeel hiervan is dat de blokken ervoor zorgen dat we rijke inhoud kunnen maken.

Matt Mullenweg, een van de oprichters van WordPress, heeft er het volgende over gezegd:

“The current editor got us through the last 14 years. We want Gutenberg to get us through the next 14.” ~ Matt Mullenweg

De Gutenberg editor is er dus voor een lange periode, waardoor het erg waardevol is om alle ins en outs te leren.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is voor iedereen die wilt leren werken met de Gutenberg editor. Van beginnende WordPress-gebruikers tot ervaren gebruikers die niet weten hoe Gutenberg nou precies werkt.

WordPress 5.0 staat momenteel gepland om gelanceerd te worden op 6 december 2018. Zodra je de update doorvoert, is Gutenberg de standaard editor in WordPress. Het is daarom belangrijk dat je leert hoe je met deze editor kunt werken om er optimaal gebruik van te kunnen maken.

Wat leer je in deze online training?

In deze online training leer je alle fundamenten van de Gutenberg editor. In video's leg ik je uit hoe de Gutenberg editor werkt, hoe je oude berichten kunt omzetten naar de Gutenberg editor, wat alle verschillende blokken voor je kunnen betekenen, zodat je precies leert hoe alles werkt.

Als bonus zal ik ook laten zien hoe het in combinatie met een aantal populaire plugins werkt. Denk bijvoorbeeld aan Yoast SEO en Beaver Builder.

Aangezien Gutenberg altijd in ontwikkeling blijft, zal de training regelmatig geüpdatet worden. Op deze manier blijf jij op de hoogte van wat er allemaal met Gutenberg mogelijk is.

Deze training wordt op dit moment vernieuwd

Over Maikel van de Weerd

Ik ben Maikel, 28 jaar oud en in 2008 begonnen met het maken en beheren van WordPress-websites.

In al die jaren ben ik gewend om met de klassieke editor in WordPress te werken, maar dit is nu verleden tijd.

Doordat we met de tijd mee moeten gaan om vooruitgang te blijven boeken, ben ik Gutenberg ingedoken. Voordat het al daadwerkelijk gelanceerd was. 

Alle ontdekkingen en tricks die ik in de tussentijd heb geleerd wil ik met je delen in deze online training. Zo ben jij ook klaar voor de overschakeling naar de Gutenberg editor.

Je hoort en leest regelmatig dat Gutenberg verschrikkelijk. Dit is echt niet zo. Het is een kwestie van wennen en daarna wil je niet meer anders. Gutenberg heeft het in zich om, net als de klassieke editor, het jarenlang vol te gaan houden.

WordPress Zonder Zorgen

Challenge

Vul hieronder je informatie in en

start direct met de 5-daagse challenge.

9 must-do WordPress tips ontvangen?

Vul je voornaam en e-mailadres in en klik op "nu downloaden".

Maak je eigen online cursussen

Wil je een online cursus business starten? Leer hoe je dit in 7 stappen kunt doen

Webshop opzetten en meer verdienen

Leer hoe je een webshop opzet of meer kunt verdienen met je huidige webshop