WordPress onderhoud training

Website onderhoud is verschrikkelijk belangrijk. Je kon dit ook aan het nieuws zien na de beveiligingslek in WordPress 4.7.1 en lager, waarna er ontzettend veel websites gehackt werden. Door je website goed te onderhouden en snel up-to-date te brengen kun je dit voorkomen.

In de WordPress onderhoud training leer ik je alle ins en outs over hoe jij jouw WordPress-website het beste kunt onderhouden.

Wil je leren hoe je jouw eigen WordPress-website goed kunt onderhouden? Het is één van de belangrijkste taken die je moet uitvoeren bij een website. Het enige is alleen wel dat het fijn is dat je alle ins en outs weet. Met de juiste kennis weet je namelijk hoe het onderhoud moet, maar ook hoe je problemen kunt oplossen wanneer het fout gaat.

Deze online WordPress onderhoud training leert je onder andere hoe je via het beheerdersgedeelte van WordPress zelf alles goed kunt onderhouden, maar ook hoe je dit eventueel handmatig moet doen. Je krijgt allerlei praktische tips die je direct kunt gebruiken op jouw website.

Wat ontvang je bij deze training?

  • Toegang tot 3 modules van de Webtalis WordPress onderhoud training.
  • Toegang tot 13 online trainingsvideo's. Meer dan een uur aan beeldmateriaal.
  • Twee ebooks (PDF's): WordPress site onderhoud en Eerste hulp bij WordPress ongevallen.
  • Toekomstige updates: Wanneer er dingen wijzigen, zullen de video's up-to-date gemaakt worden.

Wat leer je in de WordPress onderhoud training?

Deze online training bestaat uit 3 modules waarin alle onderhoudstaken voorbij komen en je ook tips krijgt hoe je bijvoorbeeld updates kunt automatiseren. Je kunt de volgende 3 modules verwachten.

#1 De basis die je niet mag overslaan

Het start met de basis. Waarom is het onderhouden van je website zo belangrijk, wat moet je altijd doen als je een website maakt en met welk programma moet je echt leren omgaan om altijd overal bij te kunnen komen? Dit en natuurlijk toegang tot de twee ebooks waar alle ins en outs in te vinden zijn krijg je in de eerste module.

#2 Back-ups maken en terugzetten

Back-ups maken van je WordPress-website is iets wat echt niemand mag overslaan. Helaas beginnen mensen vaak pas nadat het een keer is fout gegaan. Het is verstandig dat jij dit voorkomt, door altijd back-ups te maken. In deze module leer je onder andere hoe je handmatig een back-up maakt, met behulp van een plugin en natuurlijk hoe je een back-up kunt terugzetten.

#3 updates, updates en updates

Om beveiligingslekken te dichten en om te profiteren van nieuwe functionaliteiten en fouten die opgelost worden, is het altijd aan te raden om je website up-to-date te houden. Niemand zit te wachten op een gehackte website. In deze module leer je waar je op moet letten voordat je een update uitvoert, hoe je de diverse updates via het WordPress beheerdersgedeelte of handmatig updates uit kunt voeren en hoe je alles eventueel kunt automatiseren.

Start met de WordPress onderhoud training voor €97,-

Wat voor informatie staat in de ebooks?

WordPress Site Onderhoud ebookHet digitale boek “WordPress site onderhoud” is een handige Nederlandstalige handleiding voor de serieuze blogger, website-eigenaar of professional, die graag up-to-date blijft en wilt weten hoe je op de juiste en meest veilige manier een website kunt onderhouden.

Hoofdstuk 1: Back-ups moet je altijd maken
Uitleg waarom je altijd zelf back-ups moet maken van je website, hoe vaak je dit het best kunt doen, waar en hoelang je een back-up kunt bewaren en natuurlijk ook hoe je een back-up kunt maken van je website.

Hoofdstuk 2: Updaten, updaten, updaten
Dat het verstandig is om een update uit te voeren weten we allemaal. Het kan alleen wel eng zijn omdat er met een update altijd wel een keer iets fout kan gaan. In dit hoofdstuk kun je onder andere lezen waarom je een update moet uitvoeren, wat je altijd moet doen voor een update en hoe je updates terug kunt draaien.

Hoofdstuk 3: Website onderhoud
Naast het maken van back-ups en het uitvoeren van updates ben je er nog lang niet. Maak je bijvoorbeeld wel gebruik van een child theme, kun je verouderde plugins nog wel gebruiken, weet je hoe een FTP-programma werkt of maakt het aantal plugins op je website nog uit? Dit zijn allemaal belangrijke dingen die het onderhoud van je website kunnen vereenvoudigen.

Hoofdstuk 4: WordPress beveiligingstips
Het beveiligen van een website is eigenlijk een vak apart, maar verschillende onderhoudstaken hebben natuurlijk direct te maken met de beveiliging van je website. Zo is het verstandig om inactieve plugins en thema’s te verwijderen van je website, kun je rekening houden met de gebruikersrol tijdens het aanmaken van een nieuwe gebruiken, en nog veel meer.

Het ebook bevat in totaal 152 pagina’s en is beschikbaar als PDF.

Inhoudsopgave
Het kan heel goed zijn dat je van te voren wilt weten wat je allemaal in het ebook kunt lezen. Ik zou dit zelf ook graag willen weten en vind het daarom geen enkel probleem om de inhoudsopgave met je te delen.

inhoudsopgave van het WordPress site onderhoud ebook

Ebook: Eerste hulp bij WordPress ongevallen
Eerste hulp bij WordPress ongevallenNaast het WordPress site onderhoud ebook krijg je ook het ebook “Eerste hulp bij WordPress ongevallen”. Het goed onderhouden van je website is helaas geen garantie dat er nooit iets fout gaat.

Het is daarom belangrijk dat je ook weet hoe je bepaalde problemen kunt oplossen. In dit ebook kun je het stappenplan volgen dat ik altijd gebruik bij problemen, kun je ontdekken wat je kunt doen als je website in onderhoudsmodus blijft hangen, en nog veel meer.

Start met de WordPress onderhoud training voor €97,-

Over Maikel van de Weerd

Ik ben Maikel, 28 jaar oud en in 2008 begonnen met het maken en beheren van WordPress-websites.

Ondertussen heb ik te maken met ruim 100 WordPress-websites die ik draaiende moet houden. Onderhoud is hier een belangrijk onderdeel van.

Je snapt natuurlijk dat ik hierdoor allerlei situaties tegen ben gekomen waar je liever niet in terechtkomt, maar gelukkig is er altijd weer een oplossing.

Ik wil graag mijn ervaring en kennis met je delen en daarom heb ik deze online WordPress onderhoud training inclusief ebooks gemaakt.

Het is gebaseerd op hoe ik zelf alle websites onderhoud en je kunt over mijn schouder meekijken hoe ik dit doe. Een ideale manier om het zelf ook onder de knie te krijgen.