Stressvrij je WordPress website onderhouden

Heb je moeite of durf je niet goed de onderhoudstaken van jouw WordPress website uit te voeren?

Leer hoe je jouw website (of van klanten) probleemloos kunt onderhouden

Hoe fijn zou het zijn als je nooit meer in de problemen komt tijdens het onderhouden van je website?

De meeste website eigenaren denken niet aan het onderhouden van een website. Het wordt vaak gezien als “noodzakelijk” en een vervelend klusje waar van alles bij mis kan gaan.

Het kan hierdoor heel goed zijn dat je liever niks doet, zodat alles blijft werken.  Want naast dat het een vervelend klusje is, is het net als bij zoveel andere klusjes iets wat keer op keer terug zal keren. Het is nooit echt af.

Jouw WordPress website niet onderhouden is eigenlijk geen optie. Door je website niet goed te onderhouden stel je deze namelijk bloot aan verschillende potentiële problemen waar je liever niet mee te maken krijgt.

Zo is onder andere de kans groter dat je gehackt wordt, er conflicten ontstaan met nieuwe PHP-versies die jouw hosting provider voor jou inschakelt en de kans op conflicten tussen (nieuwe) plugins een stuk groter wordt.

Website onderhoud is dus eigenlijk verschrikkelijk belangrijk en mag geen ondergeschoven kindje zijn. Je kon dit ook aan het nieuws zien na de beveiligingslek in WordPress 4.7.1 en lager, waarna er ontzettend veel websites gehackt werden. Door je website goed te onderhouden en snel up-to-date te brengen kun je dit voorkomen.

In de WordPress onderhoud training leer ik je alle ins en outs over hoe jij jouw WordPress website (of die van je klanten) het beste kunt onderhouden. Met de juiste kennis weet je namelijk hoe het onderhoud moet, maar ook hoe je problemen kunt oplossen wanneer het fout gaat.

Deze online WordPress onderhoud training leer ik je onder andere hoe je via het beheerdersgedeelte van WordPress zelf alles goed kunt onderhouden, maar ook hoe je dit eventueel handmatig kunt doen als je WordPress niet meer in kan komen. Het onderhouden van een WordPress website zal voor jou dan geen probleem meer zijn.

Maikel van de Weerd
16 jaar WordPress ervaring

Ik ben Maikel, 34 jaar oud en in 2008 begonnen met het maken en beheren van WordPress websites. In de tussentijd heb ik meer dan 100 WordPress websites draaiende gehouden. Onderhoud is hier een super belangrijk onderdeel van. Hierdoor ben ik in allerlei situaties terechtgekomen waar je liever niet in terechtkomt, maar gelukkig is er altijd weer een oplossing.
Ik wil graag mijn ervaring en kennis met je delen en daarom heb ik deze online WordPress onderhoud training gemaakt.
Het is gebaseerd op hoe ik zelf WordPress websites onderhoud. Je kunt tijdens deze training over mijn schouder meekijken hoe ik bepaalde dingen uitvoer en problemen op los. Een ideale manier om het zelf ook onder de knie te krijgen.

Waarom is WordPress onderhoud belangrijk?

Waarschijnlijk weet je zelf donders goed dat het onderhouden van een WordPress website belangrijk is en je in de problemen kunt komen als je het niet doet.

Je kunt je echter wel afvragen in hoeverre je nou echt in de problemen kunt komen of dat heel het onderhouden overdreven en niet nodig is als alles toch goed werkt. Hierbij een aantal feiten:

  • Een onderzoek van Sucuri geeft aan dat 49,8% van alle WordPress websites die vorig jaar met malware besmet is geraakt op een verouderde versie van WordPress draaide. Daarnaast raakte ook een hoop WordPress websites besmet door verouderde plugins en thema’s.
  • Zonder back-up kun je minder goed schakelen als er problemen zijn met je website of hosting provider. Dit jaar heb ik nog een klant moeten verhuizen van hosting provider omdat de server niet meer te bereiken was vanwege een technisch probleem bij zijn hosting provider. Up-to-date back-ups zijn van cruciaal belang.
  • Je website NIET onderhouden kost geld. Weet je nog die potentiële beveiligingsdreigingen en gegevensverlies die je zou kunnen ondervinden als je jouw website niet onderhoud? Het kan aardig wat werk zijn om alles weer te repareren. Hoe langer je website offline is of niet goed wordt weergegeven, hoe meer omzet je kunt verliezen.

Je kunt je website steeds verder laten verouderen, maar uiteindelijk als je in de problemen komt heb je spijt en kost het meer geld. Het is minder moeite om alles op orde te houden met de juiste kennis.

Niemand wilt een verouderde website vol met beveiligingslekken en extra kansen op problemen. Wil jij alles netjes op orde hebben?

Leer wat de basis is van het goed onderhouden van een WordPress website. Werken met een child theme en weten hoe je in kunt loggen op de server om bij de bestanden te komen is de absolute basis.

Wel of geen recente back-up hebben van je WordPress website kan je een hoop tijd, moeite en energie besparen. Kijk over mijn schouder mee hoe je dit zelf in eigen hand kunt houden.

Updaten is van groot belang om beveiligingslekken te dichten en gebruik te maken van nieuwe functionaliteiten. Ik leer je hoe je jouw website probleemloos kunt updaten en hoe je een test website kunt maken om alles op te testen.

Vroeg of laat komt iedereen een keer in de problemen. Dit is niet erg als je weet hoe je het moet oplossen. Ik laat je dan ook graag zien hoe je bepaalde problemen kunt debuggen en oplossen. Je website komt altijd weer online.

Is jouw website belangrijk voor je? Leer in 5 modules hoe je jouw website stressvrij kunt onderhouden

WordPress Onderhoud Mockup

Dit zijn de 5 modules waar je van gaat leren

Module 1: De basis die je niet mag overslaan

Het is altijd goed om bij de basis te beginnen. Bij WordPress Onderhoud is het niet anders. Ik leg je om te beginnen dan ook graag uit waarom WordPress onderhoud nou echt zo belangrijk is.

Verder leer je ook hoe je kunt inloggen op de server van je website om bij de bestanden te komen en hoe je kunt werken met een child theme.

WordPress onderhoud module 1: De basis

Module 2: Back-ups maken en terugzetten

Je kunt alles nog net zo goed doen en proberen te regelen, maar er kan altijd een keer iets fout gaan. Het hoeft niet eens je eigen schuld te zijn. Je hosting provider kan ook iets fout doen waardoor jij in de problemen komt.

Ik kan je daarom alleen maar aanraden om alles in eigen hand te houden en zelf back-ups te maken van je website en deze op verschillende locaties op te slaan.

WordPress onderhoud module 2: Back-ups

Module 3: Test website opzetten

Het is best spannend om updates door te voeren op je website zonder dat je weet wat dit precies met je website zal doen. Een test website is in dit geval een uitstekende oplossing. Je kunt hierdoor zonder stress en in alle rust alles volledig testen.

Lijkt het maken van en test website je moeilijk? In deze module wijs ik je de weg.

WordPress onderhoud module 3: Test website

Module 4: Updates, updates en updates

Wanneer je aan het onderhouden van een WordPress website denkt, dan denk je als eerste aan updates. Dit is helemaal niet zo gek, want dit is iets wat altijd terugkomt en nooit stopt.

In deze module leer ik je alles over wat je uit een changelog kunt halen, hoe je updates kunt uitvoeren (ook handmatig) en hoe je updates kunt terugdraaien.

WordPress onderhoud module 4: Updates

Module 5: WordPress onderhoud oplossingen

Tijdens het onderhouden van een website kom je vroeg of laat altijd wel een keer in de problemen. Het hoeft niet eens door jezelf te komen. Het kan bijvoorbeeld ook door je hosting provider komen.

Een probleem is niet direct iets om van te schrikken. Ik leer je graag hoe je ervoor zorgt dat je website altijd weer online kan komen.

WordPress onderhoud module 5: Oplossingen

Neem deel aan de online WordPress Onderhoud training

Profiteer van alle voordelen van een goed onderhouden website. Minder kans op hacks, verbeterde code en nieuwe functionaliteiten

WordPress Onderhoud Mockup

Dit is alles wat je krijgt wanneer je NU bestelt:

  • De complete online WordPress Onderhoud training met 5 modules, 27 lessen en maar liefst bijna 3 uur aan beeldmateriaal. Je leert hoe je stressvrij je eigen website (of die van je klanten) kunt onderhouden en hoe je problemen oplost.
  • 1 jaar toegang en updates op deze online training. Updates wanneer dingen vernieuwen, zodat jij nooit in de problemen komt. Dit is al de derde versie van de WordPress onderhoud training.

Individuele Cursus vs Het WordPress Lab

WordPress onderhoud training

Individuele online cursus

€147

(1 jaar toegang)

Ideaal als je enkel over WordPress onderhoud wil leren
Cursus in de Webtalis Academy
Voor de doe het zelvers
Video updates zolang je toegang hebt

Prijs is excl. btw

Het WordPress Lab

Meest Gekozen

Community + toegang tot alle WordPress cursussen en workshops

€160

(per 6 maanden)

Of jaarlijks membership voor €270 (€50 korting)
Alles van de individuele cursus
Toegang tot ALLE cursussen en workshops
Professionele WordPress hulp bij jouw vragen
Community met gelijkgestemden
Video’s en tips exclusief voor het lab

halfjaarlijks opzegbaar (prijs is excl. btw)

Meer informatie over Het WordPress Lab

Veelgestelde vragen

Is deze online training voor alle soorten websites?

Deze online training is voor iedereen die een WordPress-website in eigen beheer heeft of klanten heeft met een WordPress-website. Heb je geen WordPress-website, dan zal deze cursus niet voor jou zijn. Alles in deze training is namelijk specifiek gericht op WordPress.

Moet ik heel technisch zijn voor deze online training?

Ik kan je vertellen dat ik zo goed mogelijk mijn best heb gedaan om alles zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. Ik wil graag dat het voor iedereen zonder moeite te volgen is.

Helaas kan ik niet uitsluiten dat er toch een aantal technische dingen naar voren komen. Ik wil je namelijk ook laten zien hoe je bepaalde taken handmatig kunt uitvoeren. Soms komt het namelijk voor dat het met bestaande tools niet goed lukt. Ook het oplossen van sommige onderhoudsproblemen kunnen wat technischer zijn.

Samen komen we er altijd wel uit als het net wat te moeilijk voor je wordt en je meer uitleg nodig zou hebben, want je kunt mij altijd alles vragen.

Hoe krijg ik toegang tot de online training?

Zodra je betaling verricht is krijg je direct toegang. Je kunt inloggen in de exclusieve leeromgeving met de inloggegevens die je aanmaakt tijdens het afrekenproces.

Hoelang krijg ik toegang tot de online training?

Je krijgt 1 jaar toegang tot deze online training. Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week en overal ter wereld met deze training aan de slag.

Je kunt je eigen tempo bepalen en zonder stress een module onderbreken wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat of om een andere reden even geen tijd hebt. Daarna kun je de draad zonder problemen weer oppakken. Als bonus krijg je ook nog eens de toekomstige updates van deze training volledig gratis.

Kan ik direct de complete training bekijken?

Jazeker, je kunt direct alle modules, lessen en video’s bekijken. Ik maak dus niet gebruik van de “Drip” methode, waarbij alle inhoud beetje bij beetje tevoorschijn komt.

Toekomstige bonussen of nieuwe lessen kunnen na verloop van tijd uiteraard nog wel toegevoegd worden, maar alle lessen van de training die beschikbaar zijn kun je direct na je aanmelding bekijken.

Is het een online video training of is er ook tekstuitleg?

De online WordPress Onderhoud training is met zowel video- als tekstuitleg. Er zijn in totaal 27 lessen, met iets minder dan 3 uur aan beeldmateriaal. De belangrijke punten uit de video komen ook naar voren in de tekst, maar het draait voornamelijk om de video uitleg, zodat jij precies kunt zien wat ik doe.

Moet ik plugins of tools aanschaffen voor deze online training?

Ik laat je in deze online training precies zien welke tools ik altijd gebruik. Zo goed als alles kun je op gratis manieren voor elkaar krijgen en dit laat ik je ook zien. Alleen in de les waarin ik je laat zien hoe real-time back-ups werken heb je te maken met een betaalde plugin. Het is echter niet noodzakelijk om deze plugin aan te schaffen. Real-time back-ups zijn voor de meeste website ook niet nodig.

Kan ik in deze online training ook vragen aan je stellen?

Ja, mocht iets niet duidelijk zijn of kom je ergens niet uit, dan kun je altijd contact opnemen via het contactformulier.

Volg je de cursus via het WordPress Lab? Vragen kun je altijd stellen in het lab.

Hoe kan ik afrekenen?

Wanneer je hieronder op de “Ja, ik wil de WordPress onderhoud training volgen” knop klikt, kom je bij het keuzemenu terecht tussen de WordPress onderhoud cursus en Het WordPress lab. Maak hierin je keuze en je zal vervolgens op de afrekenpagina komen waar je kunt betalen met met iDEAL, Bancontact, Creditcard, KBC / CBC of Belfius Direct Net.

Direct starten met de online WordPress Onderhoud training

Leer hoe je een website stressvrij kunt onderhouden, zodat je kwaadwillende geen kans geeft en zelf profiteert van de verbetering

WordPress Onderhoud Mockup

Dit is alles wat je krijgt wanneer je NU bestelt:

  • De complete online WordPress Onderhoud training met 5 modules, 27 lessen en maar liefst bijna 3 uur aan beeldmateriaal. Je leert hoe je stressvrij je eigen website (of die van je klanten) kunt onderhouden en hoe je problemen oplost.
  • 1 jaar toegang en updates op deze online training. Updates wanneer dingen vernieuwen, zodat jij nooit in de problemen komt. Dit is al de derde versie van de WordPress onderhoud training.

Complete online training: WordPress Onderhoud

Prijs: €147 (excl. btw)

1 jaar toegang