7 WordPress thema’s voor bloggers

7 WordPress Thema's Bloggers

Om een blog echt aantrekkelijk te maken, heeft hij een net thema nodig. Het liefst een thema waardoor al je teksten centraal staan en goed gelezen kunnen worden.

Voor dit lijstje ben ik op zoek gegaan naar goede WordPress thema’s voor een blog. Ik heb uiteindelijk 7 thema’s voor bloggers in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Voor dit artikel heb ik alleen gekeken naar betaalde WordPress thema’s. Uiteraard zijn er ook gratis thema’s voor bloggers te vinden, alleen deel je dergelijke thema’s vaak met veel anderen en worden ze niet altijd meer van updates voorzien. Bij premium thema’s is de kans hier minder op, doordat het thema de business is van de maker.

#7 H-Code

H-Code WordPress Thema
Met H-Code zijn er zo’n 200 layouts die al zijn gemaakt door de ontwikkelaars van het thema en een aantal daarvan is ideaal geschikt als je aan de slag wil met het ontwikkelen van je eigen blog. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Blog Masonry of de Blog Grid.

In beide gevallen komen jouw blog-artikelen netjes op de website te staan met foto’s bijgevoegd. H-Code biedt je dan ook een net design waarmee je vele kanten uit kunt. Ga je liever voor twee, drie of vier kolommen? Je kunt het allemaal aangeven in dit thema. Ook de berichtenpagina kun je met H-code zelf een mooi uiterlijk meegeven.

Klik hier en bekijk het thema H-Code

#6 Newspaper

Newspaper WordPress Thema
Newspaper is een thema waar je verschillende kanten mee op kunt. Je kunt dit thema gebruiken als magazine, maar zeker ook als blog. De makers hebben al meerdere blog-concepten gemaakt, waardoor je eigenlijk voor iedere doelgroep wel terecht kunt bij Newspaper.

Newspaper is een thema dat je prima kunt gebruiken als je bijvoorbeeld een kookblog, een beauty blog, een travel blog of een baby blog wilt beginnen. Het thema is niet voor niets bekroond tot best gewaardeerde nieuws thema. Het is innovatief en beschikt over een mooie uitstraling waarmee je lezers zo voor je blog hebt gewonnen.

Klik hier en bekijk het thema Newspaper

#5 Kalium

Kalium WordPress Thema
De meeste thema’s die je in dit artikel terugvindt, zijn voor meerdere doeleinden te gebruiken. Dat geldt ook weer voor Kalium. Er is echter ook een aparte layout gecreëerd voor liefhebbers die aan de slag willen met een blog, bij dit thema heet die layout ‘Blogger’.

Met Blogger haal je een zeer rustige layout binnen, waarbij je ook het één en ander kwijt kunt over je zelf. Met dit thema heb je geen codeerskills nodig. Je kunt alles eenvoudig instellen door de Theme Options langs te gaan. Kalium is dan ook zeker een aanrader.

Klik hier en bekijk het thema Kalium

#4 Writing

Writing WordPress Thema
Ben je op zoek naar een echt minimalistisch design, dan is Writing toch wel een van mijn favoriete thema’s. Het thema is geschikt voor liefhebbers die graag hun berichten kwijt willen op een persoonlijke blog met een aantal simpele creatieve functies en effecten om de lezers tevreden te kunnen houden.

Bij Writing valt het echt op dat de makers geprobeerd hebben om modern, klassiek en minimalistisch te combineren. Als jij een blog wil zonder al te veel poespas, dan is dit thema ook zeker een kijkje waard.

Klik hier en bekijk het thema Writing

#3 The Essence

The Essence WordPress Thema
The Essence kan natuurlijk door iedereen gebruikt worden, maar in mijn ogen komt dit thema vooral goed uit bij vrouwelijke bloggers. Het thema beschikt over een elegant design en zorgt er door zijn indeling voor dat je snel op een blogpost klikt.

Daarnaast is er in The Essence ook ruimte in de sidebar om het één en ander over jezelf kwijt te kunnen. Dat maakt je blog weer net een beetje persoonlijker. De makers hebben al zo’n twintig verschillende homepagina layouts gecreëerd waar je zelf jouw favoriet uit kunt kiezen.

Klik hier en bekijk het thema The Essence

#2 The Voux

The Voux WordPress Thema
The Voux is een thema dat eigenlijk bij meerdere doelgroepen goed aan kan slaan. De makers hebben al de nodige layouts gecreëerd. Wil je graag een eetblog, een fashionblog of een reisblog opstarten, dan kun je al terecht bij een aantal demo’s die al kant en klaar zijn.

Je kunt echter ook gewoon kiezen voor een wat meer simpelere uitvoering met een slider bovenaan waarin je jouw meest populaire blogartikelen terugziet. Wil je toch nog wat aanpassen, dan is ook de Visual Composer altijd present om je daar een handje mee te kunnen helpen.

Klik hier en bekijk het thema The Essence

#1 Webly

Webly Thema
Het allerlaatste thema in dit artikel, is Webly. Het thema is echt gemaakt om een WordPress Blog mee te beginnen. Het gaat om een thema met een creatieve en elegante uitstraling, waarbij er al in ieder geval drie layouts zijn voorgeïnstalleerd.

De verschillen tussen de layous die al gemaakt zijn, is dat je kunt kiezen uit een versie waarbij al je berichten onder elkaar komen te staan, een grid-versie waarbij alles netjes naast en onder elkaar staat of een even/oneven grid, waarbij je afwisselend aan links of rechts de foto ziet en aan de andere kant de tekst. Een zeer net thema dat het toch weer net even wat anders aanpakt dan de eerdergenoemde thema’s.

Klik hier en bekijk het thema Webly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *