5x De beste WordPress recepten plugins

Heb je een passie voor koken en wil je jouw zelf bedachte recepten graag delen met anderen? Dan is de kans best groot dat je een foodblog wil maken of in ieder geval een aparte categorie met al jouw overheerlijke recepten.

Je recepten wil je natuurlijk op een overzichtelijke en eenvoudige manier delen met jouw lezers. Om dit te doen kun je een WordPress recepten plugin gebruiken.

Een recepten plugin in WordPress zorgt ervoor dat je een apart onderdeel op de pagina kunt maken met daarin het recept, voor hoeveel personen het is, hoelang de voorbereidingstijd is of hoelang het in totaal duurt om het recept te maken.

Daarnaast kan een recepten plugin ook helpen om om jouw recept goed in de zoekresultaten weer te geven. Dit kan zo zijn wanneer er gebruik gemaakt wordt van Schema markup.

Lees verder →

Alle WordPress plugins die ik gebruik op Webtalis (2022-editie)

Dit is ondertussen alweer het achtste jaar dat ik in een artikel alle plugins deel die ik zelf op Webtalis gebruik.

Elk jaar probeer ik dit artikel weer up-to-date te brengen. In een jaar kan er tenslotte ontzettend veel veranderen, vandaar dat ik deze lijst in dit artikel graag up-to-date maak.

Onderaan het artikel laat ik je zien van welke plugins ik ondertussen geen gebruik meer maak en wat de reden hiervan is. Daarnaast staat in de lijst het jaartal achter alle plugins die vorig jaar niet in de lijst stonden.

Eerlijk is eerlijk, doordat ik deze lijst jaarlijks up-to-date maak word ik ook gedwongen om ieder jaar goed te kijken naar de plugins op mijn website. Een aantal zijn hierdoor komen te vervallen. Kijk dus zeker zelf ook eens kritisch of je alle plugins wel echt nodig hebt.

Lees verder →

WordPress 404 error (pagina niet gevonden) oplossen

De 404 error is waarschijnlijk de meest bekende foutmelding. Zelfs voor de mensen die niet weten wat het is, want die kom je alsnog het vaakst tegen.

Het goede nieuws is dat een 404 error op je WordPress website geen zware foutmelding is. In simpele taal is de 404 error namelijk simpelweg “pagina niet gevonden”.

Hoewel het geen ernstige foutmelding is, is het wel bijzonder irritant voor je bezoekers om op een 404 pagina niet gevonden te komen. In dit artikel vertel ik je meer over deze error en hoe je dit op je website kunt oplossen.

Lees verder →

WordPress dashboard sneller maken

Is jouw WordPress dashboard traag? Er is niets vervelender dan keer op keer moeten wachten totdat een pagina is geladen als je wil werken aan je werken. Het verpest je productiviteit.

Met een WooCommerce webshop is het ook zeker niet bevorderlijk als je bestellen aan het verwerken bent.

Wanneer je website aan de achterkant traag is ervaar hoe je hoe het is als jouw website aan de voorkant voor je bezoeker traag is. Het is van belang om beide zo snel mogelijk te houden.

In dit artikel richt ik mij enkel op het beheerdersgedeelte van WordPress, het dashboard, en hoe je dit sneller kunt maken.

Lees verder →

Verkeerde titel in de zoekresultaten van Google

Heb je weleens je eigen website opgezocht in Google en zag je toen dat Google een hele andere titel gebruikt dan jij hebt aangegeven?

Je kunt met een plugin als Yoast SEO zelf titels en beschrijvingen aan pagina’s meegeven. Dit is ook de goede manier om het te doen. Waarom neemt Google dit dan niet altijd over?

Bij WordPress websites krijgt de geïnstalleerde SEO plugin vaak de schuld. Dit is alleen in bijna alle gevallen niet het geval.

In dit artikel zal ik je meer vertellen over de handelswijze van Google en welke redenen er kunnen zijn dat jouw titel niet correct of volledig wordt overgenomen.

Lees verder →

Link maken van telefoonnummer in WordPress

Een beller is sneller, maar is dit op jouw website ook zo en kunnen bezoekers ook daadwerkelijk makkelijk bellen?

Je ziet vaak een telefoonnummer op een website staan, alleen ik zie heel vaak dat er één belangrijk detail vergeten is.

Wat het is?

Van de telefoonnummer een link maken, zodat deze aanklikbaar is voor de bezoeker.

Wat het grote voordeel hieraan is? Jouw bezoeker kan dan ook echt direct bellen vanaf je website. Wanneer je bezoeker via mobiel op het telefoonnummer klikt, dan zal de belfunctie openen en kan er gebeld worden.

Lees verder →

Verwijderde pagina terughalen in WordPress

Wil je een verwijderde pagina op je WordPress website terughalen?

Het kan altijd een keer gebeuren dat je per ongeluk een pagina van je website in de prullenbak plaatst of helemaal is verdwenen. Deze pagina wordt dan naar de prullenbak verplaatst, waar je de pagina ook weer uit kunt halen.

Soms gaat het echter anders en is de situatie moeilijker. Ik zal je daarom in dit artikel alles vertellen over het terughalen van verwijderde pagina’s in WordPress.

Lees verder →

Is je website uit de lucht? Controleer deze 5 dingen

Kun je jouw WordPress-website niet meer in of doet je website het gewoonweg niet? Het kan zijn dat je website uit de lucht is.

Maak je echter niet direct zorgen, het kan van alles zijn. In dit artikel heb ik een aantal punten neergezet die je kunt controleren om te kijken of je website echt down is.

Lees verder →

Dark mode instellen in WordPress

Wil je leren hoe je een dark mode optie kunt toevoegen aan je WordPress website?

Ondertussen is de dark mode niet meer weg te denken. Iedere device heeft hier ondertussen wel ondersteuning voor en het wordt vaak gebruikt.

Door een dark mode toe te voegen aan je website kun je ervoor zorgen dat jouw website zich automatisch aanpast aan de browserinstellingen van de bezoeker. Het is ook mogelijk om je bezoekers te laten schakelen tussen de verschillende opties.

In dit artikel zal ik je laten zien hoe je op een eenvoudige manier een dark mode aan je website kunt toevoegen. Niet alleen op de voorkant, maar ook in het beheerdersgedeelte van WordPress.

Lees verder →