Handige website tools voor online ondernemers

Ik beveel alleen online platforms aan die ik zelf gebruik om mijn website en business te beheren. Er staan dus geen producten bij die om met de hype mee te doen. Alleen de beste tools die ik heb gevonden om mijn business mee te laten groeien.

Website tools voor ondernemers

Ben je serieus met jouw website en business, dan wil je de beste tools gebruiken. Deze tools maken het leven een stuk makkelijker en besparen je vaak ook nog eens een hoop tijd.

Ben jij benieuwd welke tools en diensten jou kunnen helpen om verder te groeien? Ik ben sinds 2008 bezig en heb honderden plugins, tools en diensten uitgetest. Een aantal waren slecht, de meeste werken wel prima, maar slechts een aantal waren echt super.

Hieronder kun je tools en diensten terugvinden waar ik echt super tevreden over ben en die ik vertrouw. Zonder deze tools draait Webtalis en mijn business niet zoals het nu doet.

De top 5 tools die ik je het meest kan aanbevelen

SiteGround - #1 voor WordPress hosting

Mailplanner - #1 om een mailinglijst op te bouwen

Mailplanner is het e-mailmarketing platform waar ik gebruik van maak en zal blijven gebruiken.

Mailplanner is mijn #1 aanbeveling voor een e-mail marketing platform, omdat het  helemaal gemaakt is voor ondernemers. Je kunt het eenvoudig koppelen aan diverse plugins om abonnees te verzamelen. Je kunt ook contacten segmenteren, zodat je naar specifieke groepen abonnees andere content kunt sturen.

Je kunt Mailplanner 14 dagen gratis uitproberen, zodat je zelf kunt bekijken of het ook iets voor jou is. Voor mij is het een no-brainer om te gebruiken.

WordPress - #1 software om websites te maken

WooCommerce - #1 om webshops mee te bouwen

Het is voor mij een no-brainer als ik een webshop moet maken welke plugin ik hiervoor zal gebruiken. WooCommerce en niks anders.

Meer dan 26% van alle webshops die er te vinden zijn draait ondertussen op WooCommerce en dit worden er steeds meer. Het is de beste plugin om te integreren in een WordPress website. Alle belangrijke functionaliteiten die een webshop nodig heeft, zijn voor WooCommerce te vinden en er zijn ook diverse designs beschikbaar.

Wil je een webshop starten met WooCommerce? Bekijk zeker eens de handleiding.

LearnDash - #1 voor online cursussen

Het aanbieden van online cursussen heeft mijn business doen groeien.

LearnDash is de beste plugin van dit moment om een online leeromgeving mee te bouwen. Op de Webtalis Academy en de online cursus websites van mijn klanten maak ik dan ook gebruik van LearnDash.

LearnDash maakt het voor een online leeromgeving vrij eenvoudig om alle content goed te organiseren, de instellingen te beheren en het te verkopen aan je studenten in combinatie met WooCommerce en iDEAL. Je hebt geen kennis van code nodig om je online cursus website op te zetten en te starten met verkopen.

Website & Page Builders

SiteGround logo

SiteGround

SiteGround is mijn go-to hosting provider voor al mijn websites, inclusief Webtalis. SiteGround is een bewezen powerhouse in de hosting industrie. Er is uitstekende klantenservice die 24/7 bereikbaar is. Je kunt er meerdere domeinnamen hosten onder één account. Verder wordt SiteGround ook officieel aanbevolen door WordPress zelf. Je krijgt 60% korting op je 1e contractperiode.

WordPress logo

WordPress

WordPress is de software waar ik gebruik van maak voor alle websites die ik maak. Meer dan 35% van het internet draait tegenwoordig op WordPress en dit heeft een goede reden. Het is gebruiksvriendelijk en er zijn veel designs (thema's) en functionaliteiten (plugins) beschikbaar. Vaak nog eens volledig gratis ook. Wanneer op zoek bent naar website software, dan kun je niet om WordPress heen.

Beaver Builder Logo

Beaver Builder

Beaver Builder is één van de meest gerespecteerde en populairste page builder voor WordPress. Je kunt op een eenvoudige manier schitterende pagina's maken binnenin het thema waar je gebruik van maakt. Je kunt dit doen door elementen  te slepen naar de juiste plek op de pagina. Voor sommige pagina's van Webtalis maak ik ook gebruik van Beaver Builver. Deze pagina is hier een goed voorbeeld van.

Verkoopplatforms

Mollie logo

Mollie

Mollie is voor mij de gouden standaard als het gaat om betaalproviders in Nederland. Ik maak van Mollie gebruik om betalingen te ontvangen met iDEAL, Bancontact, Paypal, etc. voor mijn online cursussen. Met Mollie kun je tevens herhaalbetalingen (voor abonnementen) ontvangen via WooCommerce.

WooCommerce logo

WooCommerce

WooCommerce is de nummer 1 plugin voor WordPress als je een webshop wilt maken. Er zijn diverse (gratis) plugins beschikbaar om je webshop uit te breiden, waardoor bijna alles wel mogelijk is. Zo kun je normale producten verkopen, maar ook een abonnementsdienst starten of je online cursussen ermee verkopen. Probeer het uit.

LearnDash logo

LearnDash

Het aanbieden van online cursussen kan een hele goede zet zijn voor jouw business. Om online cursus websites te maken gebruik ik altijd LearnDash. Dit is een plugin voor WordPress en in combinatie met WooCommerce en Mollie kun je betalingen ontvangen. De content organiseren en het verkopen werkt allemaal erg eenvoudig.

Marketing tools

Mailplanner

Mailplanner

Mailplanner is mijn #1 tool als het om marketing gaat. Zonder ActiveCampaign kan ik mijn mailinglijst niet bereiken. Met ActiveCampaign verstuur en track ik alle e-mails naar mailinglijst. Je kunt het 14 dagen gratis uitproberen. Voor mij een no-brainer om te gebruiker. Probeer het gratis 14 dagen uit.

convert-pro-tools

Convert Pro

Een mailinglijst is heel belangrijk om in contact te blijven met je bezoekers. Met Convert Pro kun je prachtige inschrijfformulieren maken op je website die zeer effectief zijn. Dit is de beste manier om jouw mailinglijst uit te breiden. Het werkt in combinatie met ActiveCampaign en allerlei andere e-mail marketing providers.

Google Analytics

Google Analytics

Met Google Analtyics kun je de groei van jouw website meten en bijhouden waar de bezoekers vandaan komen. Dit statistiekensysteem is gratis. Je kunt het totaal aantal bezoekers bekijken, paginaweergaven, sessies en pagina per sessie, bounce en uitstappercentage, tijd op de website, conversies en meer.

WordPress Thema's

Marketers Delight logo

Marketers Delight

Marketers Delight is het thema waar ik al meer dan 4 jaar gebruik van maak voor Webtalis en een hoop andere klanten. Wel moet ik erbij zeggen dat ik diverse dingen heb aangepast, die je niet standaard erbij krijgt. Dit thema is vrij clean en heeft geen overbodige functionaliteiten. Dit thema wordt ook nog eens snel geladen.

Astra logo

Astra

Het WordPress thema Astra kan ik je zeker aanbevelen als je een thema zoekt dat heel goed samenwerkt met Page Builders als Beaver Builder, Elementor, etc. Het is hier namelijk helemaal voor gebouwd en zit heel eenvoudig in elkaar. Je kunt ook kiezen uit diverse starter templates om je op weg te helpen. LearnDash werkt ook goed op Astra.

Themeforest Logo

ThemeForest

ThemeForest is een marktplaats boordevol WordPress thema's. Wanneer je iets specifieks zoekt voor jouw website, dan zal je het hier ongetwijfeld vinden. Zo heb je thema's voor bloggers, creatievelingen, webshops, educatie, trouwerijen en nog veel meer. Met name Flatsome (voor webshops) ben ik een fan van.

WordPress plugins

Gravity Forms

Gravity Forms

Gravity Forms gebruik ik voor alle formulieren op deze website. Het is een geavanceerde formulieren plugin die op een eenvoudige manier werkt en waar veel mogelijk is. Zo laat ik afhankelijk van hoe mensen opties in het formulier invullen, de inzending naar verschillende e-mailadressen sturen. Voor klanten gebruik ik het vaak op de offertepagina's.

WooCommerce logo

WooCommerce plugins

Heb je een webshop en ben je op zoek naar een functionaliteit? WooCommerce heeft officiële plugins waar je gebruik van kunt maken. Dit zijn in mijn ogen de plugins van de hoogste kwaliteit en die het meest betrouwbaar zijn. Zo kun je een abonnementen plugin vinden, de verzendkosten uitbreiden en nog heel veel meer.

CodeCanyon logo

CodeCanyon

Op CodeCanyon kun je diverse plugins vinden die jouw WordPress website of webshop kunnen verbeteren. Je kunt er plugins vinden voor sliders, popups, menu's, evenementen, afspraken, galerijen, wereldkaarten, WooCommerce en nog heel veel meer. Ik heb hier zelf een aantal pareltjes gevonden waar erg tevreden over ben.

Video productie & tools

Camtasia Logo

Camtasia

Camtasia Studio is de video editor waar ik gebruik van maak. Los dat je video's en audio kunt bewerken, kun je ook je beeldscherm opnemen. Ideaal voor als je dingen wilt laten zien die zich op je computerscherm afspelen. Het is zowel voor Mac als Windows beschikbaar. Je kunt Camtasia gratis uitproberen.

Vimeo logo

Vimeo

Vimeo gebruik ik voor alle video's die ik in mijn online cursussen op de Webtalis Academy wil weergeven. Je kunt zelf aangeven op welke domeinnamen jouw video's getoond mogen worden. Andere mensen kunnen dus niet jouw video's gebruiken. Vimeo Plus gebruiken dus als je online cursussen hebt.

Youtube Logo

YouTube

Ik maak van YouTube gebruik om video’s op te zetten die ik in mijn artikelen op Webtalis plaats (bekijk het Webtalis YouTube Kanaal). De video’s kunnen eenvoudig met alleen de link ingesloten op een WordPress website. Een bijkomend voordeel is dat je video's ook via YouTube en Google te vinden zijn.

Adsense & Affiliate

TradeTracker

TradeTracker

Tradetracker is een affiliate netwerk waar veel bedrijven bij zijn aangesloten (meer dan 1500). Je kunt geld verdienen per sale (verkoop), lead (aanmelding), klik of impressie. Het is het bedrijf waar ik mijn affiliate avontuur mee ben begonnen en die voor jou ook zeker interessant kan zijn.

Google Adsense

Google Adsense

Met Google Adsense kun je geld verdienen door advertenties te tonen op je website. Je ontvangt een variërend bedrag wanneer iemand op een advertentie klikt. Het is hoe de meeste mensen begonnen zijn met online geld verdienen. Ik kan me mijn 1 euro via Google Adsense nog goed herinneren.

PayPro

PayPro

PayPro is een Payment Provider en Affiliate Netwerk. In het begin stadium van mijn business verkocht ik via PayPro mijn WordPress Site Onderhoudspakket. Ondertussen regel ik het allemala zelf, maar ik was hier wel tevreden over. Producten promoten is ook mogelijk tegen een mooi percentage.

Werken met teams

Slack logo

Slack

Slack is een geweldig communicatiekanaal voor bedrijven. Meerdere bedrijven waar ik voor werk maken hier gebruik van. Ik word dan uitgenodigd om in het Slack kanaal te komen, waar we eenvoudig dingen snel kunnen bespreken. Erg goed voor de productiviteit als je snel dingen gedaan wilt hebben.

Zoom logo

Zoom

Wil je video bellen met jouw team en wil je ook dingen op je eigen scherm laten zien? Zoom is hier de absolute nummer 1 in. Ik heb regelmatig meetings die via Zoom verlopen. De kwaliteit is ontzettend hoog, je scherm delen is eenvoudig en je kunt alles ook eenvoudig opnemen voor mensen die er helaas niet bij kunnen zijn.

Google Drive logo

Google Drive

Google Drive is mijn cloud opslagsysteem voor documenten. Je kunt eenvoudig teamleden toevoegen aan een bepaalde map of document. Samen aan een document werken is geen probleem, want je ziet namelijk precies waar de ander zich in het document bevindt. Je krijgt 15GB gratis, daarna kost het geld.