Inloggen:

Handige WordPress website tools voor online ondernemers

Ik beveel alleen online platforms aan die ik zelf gebruik om mijn website en business te beheren. Er staan dus geen producten bij die om met de hype mee te doen. Alleen de beste tools die ik heb gevonden om mijn business mee te laten groeien.

Website tools voor ondernemers

Ben je serieus met jouw website en business, dan wil je de beste tools gebruiken. Deze tools maken het leven een stuk makkelijker en besparen je vaak ook nog eens een hoop tijd.

Ben jij benieuwd welke tools en diensten jou kunnen helpen om verder te groeien? Ik ben sinds 2008 bezig en heb honderden plugins, tools en diensten uitgetest. Een aantal waren slecht, de meeste werken wel prima, maar slechts een aantal waren echt super.

Hieronder kun je tools en diensten terugvinden waar ik echt super tevreden over ben en die ik vertrouw. Zonder deze tools draait Webtalis en mijn business niet zoals het nu doet.

De top 5 tools die ik je het meest kan aanbevelen

Cloud86 - #1 voor WordPress hosting

Cloud86 is mijn go-to hosting provider voor al mijn websites en die van mijn klanten. Het is een Nederlands bedrijf met servers op eigen bodem. Webtalis heb ik ook met tevredenheid op de servers van cloud86 draaien.

Cloud86 is op dit moment in Nederland één van de beste WordPress hosting providers die je kunt tegenkomen. Het begint al met dat Cloud86 niet bang is om een telefoontje aan te nemen, iets wat veel hostingproviders tegenwoordig laten nalaten en alleen per mail bereikbaar zijn. Verder heeft Cloud86 “normale” hostingpakketten en speciale Managed WordPress hostingpakketten waarbij je ook extra WordPress ondersteuning krijgt indien je dit nodig hebt.

Je kunt al starten met hosting vanaf € 1,95 per maand en doorgroeien naar de hogere pakketten. Wil je direct starten met een hoger pakket, dan krijg je 50% korting op de eerste contractperiode, wat Cloud86 een ideaal startpunt maakt voor starters en ervaren mensen in de websitewereld.

WordPress - #1 software om websites te maken

WordPress is de fundering van alle websites die ik maak.

Meer dan 35% van alle websites die je op het internet kunt vinden is gemaakt met WordPress als software. Dit heeft natuurlijk een reden, het is erg gebruiksvriendelijk en er zijn ontzettend veel designs (thema’s) en functionaliteiten (plugins) voor te vinden. Het meeste is ook nog eens compleet gratis!

Ik heb een super uitgebreid artikel geschreven hoe jij een eigen website kunt maken. Je kunt het bekijken door op de knop “website maken” te klikken.

Elementor - Mijn go-to pagebuilder voor WordPress

WordPress is de fundering van alle websites die ik maak.

Meer dan 35% van alle websites die je op het internet kunt vinden is gemaakt met WordPress als software. Dit heeft natuurlijk een reden, het is erg gebruiksvriendelijk en er zijn ontzettend veel designs (thema’s) en functionaliteiten (plugins) voor te vinden. Het meeste is ook nog eens compleet gratis!

Ik heb een super uitgebreid artikel geschreven hoe jij een eigen website kunt maken. Je kunt het bekijken door op de knop “website maken” te klikken.

LearnDash - #1 voor online cursussen

Het aanbieden van online cursussen heeft mijn business doen groeien.

LearnDash is de beste plugin van dit moment om een online leeromgeving mee te bouwen. Op de Webtalis Academy en de online cursus websites van mijn klanten maak ik dan ook gebruik van LearnDash.

LearnDash maakt het voor een online leeromgeving vrij eenvoudig om alle content goed te organiseren, de instellingen te beheren en het te verkopen aan je studenten in combinatie met WooCommerce en iDEAL. Je hebt geen kennis van code nodig om je online cursus website op te zetten en te starten met verkopen.

WooCommerce - #1 om webshops mee te bouwen

Het is voor mij een no-brainer als ik een webshop moet maken welke plugin ik hiervoor zal gebruiken. WooCommerce en niks anders.

Meer dan 26% van alle webshops die er te vinden zijn draait ondertussen op WooCommerce en dit worden er steeds meer. Het is de beste plugin om te integreren in een WordPress website. Alle belangrijke functionaliteiten die een webshop nodig heeft, zijn voor WooCommerce te vinden en er zijn ook diverse designs beschikbaar.

Wil je een webshop starten met WooCommerce? Bekijk zeker eens de handleiding.

Bekijk alle andere tools die ik gebruik per categorie:

Webhosting

Cloud86 logo

Cloud86

Cloud86 is de hosting provider die ik voor Webtalis gebruik. Cloud86 is volledig Nederlands met servers op eigen bodem, wat wel zo prettig is. Je kunt meerdere websites hosten onder één account. Telefonisch contact is geen probleem en er zijn ook speciale WordPress hosting pakketten met extra ondersteuning. Om geld te besparen kun je ook profiteren van mooie kortingen op de 1e contractperiode.

SiteGround

SiteGround

SiteGround is een goede hosting provider die wereldwijd erg populair is. WordPress zelf beveelt slechts een paar internationale providers aan die door WordPress goed worden geacht. SiteGround is hier één van. Zelf gebruik ik SiteGround voor een aantal van mijn niche websites. Het fijne is dat je 24/7 support hebt, doordat het een internationale hostingpartij is. Bij een contract van 12 maanden krijg je ook een mooie korting.

Kinsta

Kinsta

Kinsta is een Managed WordPress hosting provider waar alle technische zaken voor je geregeld worden en de servers volledig zijn geoptimaliseerd voor WordPress. Het is hierdoor ook iets duurder dan de rest. Er is 24/7 Engelstalige support beschikbaar en een deel van de dag ook in het Nederlands, wat natuurlijk erg prettig is. Om kosten te besparen kun je een jaarcontract nemen. Je krijgt dan 2 maanden gratis.

Page Builders

Elementor logo

Elementor

Elementor is veruit de populairste page builder voor WordPress die er te vinden is. Op Webtalis gebruik ik ook Elementor. Deze pagina is hier ook mee gemaakt. Met Behulp van Elementor kun je op een super eenvoudige manier met een live editor pagina’s voor jouw website maken. Je doet dit met behulp van een drag and drop systeem. Je sleept als het ware de elementen op de juiste plaats op de pagina. Het is zeker de moeite waard om te proberen.

Beaver Builder Logo

Beaver Builder

Beaver Builder is na Elementor één van de meest gerespecteerde en populairste page builder voor WordPress. Het heeft iets minder mogelijkheden dan Elementor, alleen dit is juist ook weer fijn. Je hebt minder elementen om uit te kiezen, maar dit kan je juist als prettig ervaren. Je hebt geen keuzestress en Beaver Builder heeft er uiteraard voor gezorgd dat wel alle belangrijke elementen beschikbaar zijn. Je kunt dus van alles maken.

WordPress logo

WordPress

WordPress is de software waar ik gebruik van maak voor alle websites die ik maak. Meer dan 40% van het internet draait tegenwoordig op WordPress en dit heeft een goede reden. Het is gebruiksvriendelijk en er zijn veel designs (thema’s) en functionaliteiten (plugins) beschikbaar. Vaak nog eens volledig gratis ook. Wanneer op zoek bent naar website software, dan kun je niet om WordPress heen.

Verkoopplatforms

Mollie logo

Mollie

Mollie is voor mij de gouden standaard als het gaat om betaalproviders in Nederland. Ik maak van Mollie gebruik om betalingen te ontvangen met iDEAL, Bancontact, Paypal, etc. voor mijn online cursussen. Met Mollie kun je tevens herhaalbetalingen (voor abonnementen) ontvangen via WooCommerce.

WooCommerce logo

WooCommerce

WooCommerce is de nummer 1 plugin voor WordPress als je een webshop wilt maken. Er zijn diverse (gratis) plugins beschikbaar om je webshop uit te breiden, waardoor bijna alles wel mogelijk is. Zo kun je normale producten verkopen, maar ook een abonnementsdienst starten of je online cursussen ermee verkopen. Probeer het uit.

LearnDash

LearnDash

Het aanbieden van online cursussen kan een hele goede zet zijn voor jouw business. Om online cursus websites te maken gebruik ik altijd LearnDash. Dit is een plugin voor WordPress en in combinatie met WooCommerce en Mollie kun je betalingen ontvangen. De content organiseren en het verkopen werkt allemaal erg eenvoudig.

Marketing tools

Activecampaign tools

ActiveCampaign

ActiveCampaign is mijn #1 tool als het om marketing gaat. Zonder ActiveCampaign kan ik mijn mailinglijst niet bereiken. Met ActiveCampaign verstuur en track ik alle e-mails naar mailinglijst. Je kunt het 14 dagen gratis uitproberen. Voor mij een no-brainer om te gebruiker. Probeer het gratis 14 dagen uit.

Convert Pro

Een mailinglijst is heel belangrijk om in contact te blijven met je bezoekers. Met Convert Pro kun je prachtige inschrijfformulieren maken op je website die zeer effectief zijn. Dit is de beste manier om jouw mailinglijst uit te breiden. De plugin werkt uitstekend samen met zo goed als alle  e-mail marketing providers.

Google Analytics

Google Analytics

Met Google Analtyics kun je de groei van jouw website meten en bijhouden waar de bezoekers vandaan komen. Dit statistiekensysteem is gratis. Je kunt het totaal aantal bezoekers bekijken, paginaweergaven, sessies, pagina per sessie, bounce en uitstappercentage, tijd op de website, conversies en meer.

WordPress thema's

Astra logo

Astra

Het WordPress thema Astra kan ik je zeker aanbevelen als je een thema zoekt dat heel goed samenwerkt met Page Builders als Beaver Builder, Elementor, etc. Het is hier namelijk helemaal voor gebouwd en zit heel eenvoudig in elkaar. Je kunt ook kiezen uit diverse starter templates om je op weg te helpen. LearnDash werkt ook goed op Astra.

Kadence WP thema

Kadence

Kadence is een erg populair thema. De reden hiervan is dat het thema gericht is op performance en om alles zo makkelijk mogelijk te bouwen met page builder blokken. Er is een gratis en betaalde versie, dus met elk budget kan je van dit thema gebruik maken. Wel is het zo dat de betaalde variant uiteraard veel meer opties heeft. Probeer het thema eens uit.

Themeforest Logo

ThemeForest

ThemeForest is een marktplaats boordevol WordPress thema’s. Wanneer je iets specifieks zoekt voor jouw website, dan zal je het hier ongetwijfeld vinden. Zo heb je thema’s voor bloggers, creatievelingen, webshops, educatie, trouwerijen en nog veel meer. Met name Flatsome (voor webshops) ben ik een fan van. Bekende thema’s als Avada, The7 en Betheme kun je hier vinden.

WordPress plugins

Gravity Forms

Gravity Forms

Gravity Forms gebruik ik voor alle formulieren op deze website. Het is een geavanceerde formulieren plugin die op een eenvoudige manier werkt en waar veel mogelijk is. Zo laat ik afhankelijk van hoe mensen opties in het formulier invullen, de inzending naar verschillende mailadressen sturen. Voor klanten gebruik ik het vaak op de offertepagina’s.

WooCommerce logo

WooCommerce plugins

Heb je een webshop en ben je op zoek naar een functionaliteit? WooCommerce heeft officiële plugins waar je gebruik van kunt maken. Deze webshop plugins zijn in mijn ogen de plugins van de hoogste kwaliteit en die het meest betrouwbaar zijn.  Zo kun je een abonnementen plugin vinden, de verzendkosten uitbreiden en meer.

CodeCanyon logo

CodeCanyon

Op CodeCanyon kun je diverse plugins vinden die jouw WordPress website of webshop kunnen verbeteren. Je kunt er plugins vinden voor afspraken, sliders, popups, menu’s, galerijen, evenementen, wereldkaarten, WooCommerce en nog heel veel meer. Ik heb hier zelf een aantal pareltjes gevonden waar erg tevreden over ben.

Video productie & tools

Camtasia Logo

Camtasia

Camtasia Studio is de video editor waar ik gebruik van maak. Los dat je video’s en audio kunt bewerken, kun je ook je beeldscherm opnemen. Ideaal voor als je dingen wilt laten zien die zich op je computerscherm afspelen. Het is zowel voor Mac als Windows beschikbaar. Je kunt Camtasia gratis uitproberen.

Vimeo logo

Vimeo

Vimeo gebruik ik voor alle video’s die ik in mijn online cursussen op de Webtalis Academy wil weergeven. Je kunt zelf aangeven op welke domeinnamen jouw video’s getoond mogen worden. Andere mensen kunnen dus niet jouw video’s gebruiken. Vimeo Plus gebruiken dus als je online cursussen hebt.

Youtube Logo

YouTube

Ik maak van YouTube gebruik om video’s op te zetten die ik in mijn artikelen op Webtalis plaats (bekijk het Webtalis YouTube Kanaal). De video’s kunnen eenvoudig met alleen de link ingesloten op een WordPress website. Een bijkomend voordeel is dat je video’s ook via YouTube en Google te vinden zijn.

Affiliate & Adsense

TradeTracker

TradeTracker

Tradetracker is een affiliate netwerk waar veel bedrijven bij zijn aangesloten (meer dan 1500). Je kunt geld verdienen per sale (verkoop), lead (aanmelding), klik of impressie. Het is het bedrijf waar ik mijn affiliate avontuur mee ben begonnen en die voor jou ook zeker interessant kan zijn. Ik gebruik het nog steeds.

Google Adsense

Google Adsense

Met Google Adsense kun je geld verdienen door advertenties te tonen op je website. Je ontvangt een variërend bedrag wanneer iemand op een advertentie klikt. Het is hoe de meeste mensen begonnen zijn met online geld verdienen. Ik kan me mijn 1 euro via Google Adsense nog goed herinneren.

PayPro

PayPro

PayPro is een Payment Provider en Affiliate Netwerk. In het begin stadium van mijn business verkocht ik via PayPro mijn WordPress Site Onderhoud ebook. Ondertussen regel ik het allemaal zelf, maar ik was hier wel tevreden over. Producten promoten is ook mogelijk tegen een mooi percentage.

Werken met teams

Slack logo

Slack

Slack is een communicatiekanaal voor bedrijven. Meerdere bedrijven waar ik voor werk maken hier gebruik van. Ik word dan uitgenodigd om in het Slack kanaal te komen, waar we eenvoudig dingen snel kunnen bespreken. Erg goed voor de productiviteit als je snel dingen gedaan wilt hebben.

Zoom logo

Zoom

Wil je video bellen met jouw team en wil je ook dingen op je eigen scherm laten zien? Zoom is hier de absolute nummer 1 in. Ik heb regelmatig meetings die via Zoom verlopen. De kwaliteit is ontzettend hoog, je scherm delen is eenvoudig en je kunt alles ook eenvoudig opnemen voor mensen die er helaas niet bij kunnen zijn.

Google Drive logo

Google Drive

Google Drive is mijn cloud opslagsysteem voor documenten. Je kunt eenvoudig teamleden toevoegen aan een bepaalde map of document. Samen aan een document werken is geen probleem, want je ziet namelijk precies waar de ander zich in het document bevindt. Je krijgt 15GB gratis, daarna kost het geld.