Elementor AI: Hoef je straks niks meer zelf te doen?

Elementor AI

Elementor AI, wanneer het precies komt is de vraag, maar dat het komt is een feit.

Voor als je niet precies weet wat AI is, het is een afkorting voor artificiële intelligentie / kunstmatige intelligentie. In simpele woorden komt het erop neer dat een machine mensachtige vaardigheden kan vertonen. Voor websites zou je dus kunnen denken aan teksten en code schrijven en afbeeldingen maken.

Je kunt er fan van zijn, bang voor zijn of het haten, maar AI is in korte tijd (sinds ChatGPT) ontzettend populair geworden.

Elementor, de populairste page builder van WordPress, heeft aangekondigd dat het AI wil integreren in de page builder. In dit artikel gaan we wat dieper in op de mogelijkheden van Elementor AI.

Elementor AI video: De mogelijkheden

Onderstaande video heeft Elementor gemaakt om te vertellen dat AI eraan zit te komen. Je kunt hier al direct zien waarvoor het allemaal handig is.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

De mogelijkheden zijn bizar toch? Straks hoef je echt bijna niks meer zelf te doen en kun je vrij eenvoudig artikelen maken en code aanpassingen doen aan de pagina.

Hieronder zal ik het allemaal nog wat uitgebreider voor je beschrijven.

Webteksten schrijven met AI

Het maakt niet uit of je nu een titel voor een pagina wil maken of een stukje van je artikel door AI wil laten schrijven. Het is straks mogelijk via Elementor. Het werkt vrij eenvoudig. Ik zal het je laten zien aan de hand van wat screenshots uit de video van Elementor zelf.

Bij het element wat je wil bewerken klik je op ‘write with ai’. Vervolgens kun je een opdracht invoeren.

Elementor AI opdracht invoeren

Zoals je hierboven ziet worden een aantal suggesties weergegeven om je een beetje op weg te helpen. In dit geval mogen ze een 4 tot 8 woorden titel maken.

Elementor AI prompt (opdracht)

Het enige wat je vervolgens zal moeten doen is op ‘Generate text’ klikken, waarna AI voor je aan de slag gaat.

Door AI gegenereerde titel in Elementor

Dit is het resultaat. Natuurlijk gaat het hier slechts om een titel, maar dit kan dus ook met normale teksten. Vervolgens kun je nog een aantal dingen aangeven, zoals dat de taal wat simpeler mag zijn, de titel nog iets langer of korter gemaakt kan worden en je kunt spelling en grammatica fouten eruit laten halen. Nog twee andere dingen die je kunt doen is de toon waarin de tekst geschreven is veranderen en je kunt het vertalen naar een andere taal, bijvoorbeeld naar het Nederlands in ons geval.

Wanneer je tevreden bent kun je op ‘use text’ klikken en dan zal het op je website verschijnen, zoals je hieronder kunt zien.

Elementor AI code laten schrijven

Het komt vast weleens voor dat je iets op je website net iets ander wil hebben, maar dat je de (CSS) code hier niet voor weet en deze taal wellicht helemaal niet snapt. Elementor AI kan je in dit geval helpen. Je kunt naar custom CSS of een HTML widget plaatsen en op ‘Code with AI’ klikken.

Elementor code met AI

Je kunt nu precies beschrijven wat je wil op je website. Beschrijf het zo goed mogelijk, want alleen dan zal je het juiste resultaat krijgen.

Code genereren met Elementor AI

Wanneer je denkt alles goed beschreven te hebben, kun je op ‘generate code’ klikken om de code te krijgen van AI.

CSS code door AI gegenereerd

Je ziet nu de code die AI voor je heeft gegenereerd. Je kunt het helaas niet vooraf testen, dus het is een kwestie van op ‘Insert’ klikken en daarna kun je controleren of het precies doet wat je voor ogen had.

Eindresultaat CSS code AI

In dit geval is alles goed gegaan. Je ziet als je met je muis over een product heengaat de kleur verschijnen en het wordt een ronde afbeelding.

Kan je afbeeldingen maken met Elementor AI?

Aan het einde van de video kon je zien dat er een afbeelding widget werd geplaatst. Er was verder nog niet direct een knop, maar we kregen een ‘coming soon’ te zien.

Elementor AI afbeeldingen coming soon

Het is nog een beetje speculeren wat precies de mogelijkheden zijn, maar het zal mij niet verbazen als we straks afbeeldingen met behulp van AI kunnen maken vanuit Elementor. Dit kan een enorm krachtige functionaliteit worden, dus ik ben er erg benieuwd naar.

Hangt er een prijskaartje aan Elementor AI?

Op dit moment is het nog niet precies duidelijk wanneer je van Elementor AI gebruik kunt maken. Ik schat de kans echter op 0% dat het in de gratis versie van Elementor komt.

Elementor Pro brengt al een hoop mooie functionaliteiten met zich mee en het zou kunnen dat AI hier ook aan wordt toegevoegd.

Wat ik echter ook niet uitsluit is dat hier een totaal nieuw pakket voor beschikbaar komt. Een extra add-on voor Elementor, waardoor je hier weer apart voor zou moeten betalen.

We komen er vroeg of laat vanzelf achter. Wat denk jij van deze opties van Elementor? Wil je het graag gaan gebruiken of denk je dat dit de website wereld om zeep helpt?

2 reacties

 1. Hi Maikel,

  Dank voor het artikel.
  Ik ben ook benieuwd naar de consequenties van AI voor de “Web Wereld” zoals jij die noemt. Ik vermoed dat er ingrijpende veranderingen op komst zijn ten aanzien van snelheid, gemak, creatie, creativiteit en onderhoud van websites en dat vooral de uitstekende “web experten” overeind zullen blijven.
  Ik weet het ook niet hoor.

  Enfin, we gaan ’t zien.

  Groet.

 2. Mixed feelings wel. Aan de ene kant kan het je inderdaad helpen. Maar in hoeverre zal het je creatieve groei belemmeren? Vind het spannend, maar we kunnen het niet tegenhouden dus dan kunnen we het maar beter omarmen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *