Inloggen:

Elementor Pro gratis downloaden? De risico’s

Elementor pro gratis downloaden?

Wil je Elementor Pro gratis downloaden? Het staat je natuurlijk vrij om te doen wat je zelf wil, maar ik wil je met dit artikelen vertellen waarom je dit moet doen. Er zijn namelijk risico’s als je Elementor pro ergens gratis vandaan download.

Met risico’s bedoel ik dan ook echt dingen waardoor heel je website plat kan komen te liggen of dat er spam in je artikelen komt.

In dit artikel zal ik je meer vertellen over de risico’s en waarom het dus niet slim is.

Waarom zou je Elementor Pro niet gratis moeten downloaden?

Elementor is de populairste page builder voor WordPress. Wanneer de gratis versie niet genoeg opties voor je heeft, kom je al snel uit bij Elementor Pro om deze page builder nog krachtiger te maken.

Nu kan ik mij voorstellen dat de verleiding groot is om voor de betaalde versie direct een zoekopdracht als ‘Elementor Pro gratis downloaden’ of ‘Elementor Pro crack’ te gebruiken om de software gratis te krijgen. Er zijn echter meerdere redenen waarom je dit niet zou moeten doen voor je eigen bestwil. Hieronder zal ik je 4 redenen geven.

Reden 1: Beveiligingsrisico’s

De reden die stipt op nummer 1 staat is de beveiligingsrisico’s die het met zich meebrengt. Elementor Pro gratis downloaden via een niet officiële website brengt risico’s met zich mee. Om de plugin goed werkend te krijgen moet er gerommeld worden in de code van de plugin. Het wordt ook wel een Nulled WordPress plugin genoemd.

Wanneer iemand dan toch bezig is in de code, kan er ook direct malware of virussen in verwerkt worden en dit is het gevaar. Je hebt niks aan een plugin die er laten voor zorgt dat je website geïnfecteerd is, spam op je website plaatst, het laat omleiden naar een andere website of gegevens van de website steelt.

Om dit soort veiligheidsproblemen te voorkomen kun je plugins, dus niet alleen Elementor Pro, het best altijd via de officiële website downloaden, want dan weet je zeker dat er niet met de plugin gerommeld is.

Reden 2: Niet alle functionaliteiten zullen werken

Bij Elementor kun je templates inladen. Er zijn gratis en pro templates beschikbaar. Nu denk je wellicht dat je door Elementor pro gratis te downloaden je ook gebruik kunt maken van de pro templates. Dit is alleen niet het geval. Je zal namelijk verbinding moeten hebben met de Elementor servers en zonder geldige licentie zal dit niet lukken. Een gekraakte versie geeft je deze verbinding niet.

Je kunt dus niet profiteren van het gemak dat Elementor pro templates met zich meebrengen om tijd te besparen tijdens het maken van pagina’s op je website.

Reden 3: Je krijgt geen updates

Je kunt een werkende gratis versie van Elementor pro hebben gevonden. Laten we stellen dat er ook niet aan de code is gerommeld en het volledig ‘clean’ is, zodat je er geen last mee krijgt tijdens het gebruiken. Dan is het volgende probleem dat je geen updates krijgt. Je moet dus iedere keer zoeken naar een nieuwere gekraakte versie om van de nieuwste versies gebruik te maken.

Bij iedere nieuwe versie loop je weer het risico dat er toch malware in is geplaatst en doe je de updates niet, dan kan het ook zijn dat Elementor pro zelf een beveiligingslek heeft die misbruikt kan worden en je alsnog gehackt wordt. Een gekraakte versie up-to-date houden is dus een moeilijke zaak.

Reden 4: Je krijgt geen ondersteuning

Loop je tegen problemen aan, kom je een bug tegen waar je last van hebt of iets heel anders? Je kunt dan niet terecht bij Elementor zelf voor ondersteuning en zal het zelf moeten uitzoeken. Elementor geeft tenslotte alleen ondersteuning aan mensen die daadwerkelijk een Elementor Pro licentie hebben aangeschaft.

Reden 5: Ethisch gezien is het niet tof

Wellicht doet deze reden je helemaal niks, maar ethisch gezien is het natuurlijk niet tof als je een gekraakte versie van Elementor pro download. De makers van de plugin besteden ontzettend veel tijd om de plugin steeds verder te ontwikkelen en met nieuwe functionaliteiten te komen. Het is dan niet fijn als mensen er niet voor betalen. Zelf wil je ook betaald worden voor je werk, toch?

Als je alle redenen op een rijtje zet

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een goedwerkende gekraakte variant van Elementor Pro te gebruiken omdat het gratis is, zal je als je alle redenen op een rijtje zet toch echt veel risico’s en beperkingen hebben. Ik heb dan nog niet eens genoemd dat het je best wat tijd kan kosten om een goed werkende gratis versie te vinden.

Het voordeel kosten besparen weegt dan ook niet op tegen de vele risico’s dat het met zich meebrengt om niet voor de officiële versie te gaan van Elementor Pro. Je kunt daarom in mijn ogen beter gaan voor een legitieme licentie, zodat je nooit gedoe hebt en ondersteuning kan krijgen.

Ja, ik wil de officiële Elementor pro downloaden.

Officiële Elementor Pro versie: De kosten

Ik ga er eigenlijk al vanuit dat je Elementor pro wil hebben. Twijfel je nog, dan kun je het artikel ‘Elementor Pro kopen, is het de moeite?’ bekijken voor antwoord.

Wanneer je Elementor pro wil aanschaffen, dan kun je uit verschillende licenties kiezen.

De goedkoopste licentie is zoals je ziet 59 euro per jaar en de duurste licentie is 399 euro per jaar. Er zitten een paar kleine verschillen in de licenties en dan met name tussen Essential en de rest van de licenties.

De Essential licentie van Elementor Pro komt zonder de popup builder, custom code & CSS, notities en WooCommerce functionaliteiten. Verder kun je deze licentie slechts op 1 website gebruiken. Het is belangrijk om vooraf te bepalen of je de functies die er niet bijzitten nodig hebt, hoewel je later altijd nog zou kunnen upgraden.

Tussen de Advanced, Expert en Agency licenties is het enige verschil het aantal websites waarop je de licentie mag gebruiken. Vanaf dit punt is het dus makkelijk om te bepalen welke licentie je nodig hebt, want het hangt van het aantal websites af.

Conclusie

Hopelijk heeft dit artikel je duidelijk gemaakt wat de risico’s zijn als je Elementor pro gratis wil downloaden en ben jij je hier nu van bewust. Het is mijn inziens verstandiger en ook voordeliger om voor de officiële versie te gaan. Het bedrag is niet schrikbarend voor wat je ervoor terugkrijgt en een website met malware of die gehackt wordt zit je niet op te wachten en zal je meer kosten.

Leestip: Ben je nog niet heel bekend met Elementor? Bekijk dan ook mijn Elementor handleiding voor beginners.

WordPress Hulp Nodig? Join Het WP Lab

Het WordPress Lab MockupHeb je vragen aan de hand van dit artikel of wil je verder op weg geholpen worden met je website?

Sluit je aan bij Het WordPress lab, een community voor WordPress-liefhebbers waarin ik antwoord geef op jouw WordPress vragen en je toegang krijgt tot al mijn WordPress cursussen.