Integreer Facebook in je WordPress website

Integreer Facebook in WordPress

In een korte tijd werd het super populair om je website te promoten via Facebook en dit is nog steeds een goede manier.

Het is zelfs zo dat als je niets aan Facebook doet, je van alles mist. Miljoenen mensen gebruiken Facebook en ook het Nederlandse aandeel wordt telkens groter.

WordPress Plugins om Facebook te integreren

Facebook blijft constant vernieuwen, je kunt hierdoor telkens meer functionaliteiten integreren op je website.

Hieronder kun je een overzicht lezen waarin ik over 5 plugins een korte uitleg geef wat de plugins precies doen. Je kunt al deze plugins gebruiken voor je eigen website.

Vind ik leuk knop

Je ziet ze bijna overal op het internet, Facebook vind ik leuk knoppen. Met een “Vind ik leuk” knop kunnen bezoekers jouw blogberichten direct met al hun vrienden op Facebook delen. Het enige wat zij hoeven te doen is drukken op de knop.

Om een “Vind ik leuk” knop op je website te krijgen kun je de plugin Really simple Facebook Twitter share buttons gebruiken.

Vind ik leuk box

De “Vind ik leuk” box zie je waarschijnlijk ook regelmatig voorbij komen, ikzelf maak hier ook gebruik van (rechts in de sidebar). De “Vind ik leuk” box is om meer vind ik leukjes voor je Facebook Pagina te genereren.

Je kunt in de “Vind ik leuk” box ook zien hoeveel facebook gebruikers fan zijn van je pagina en welke vrienden dit ook leuk vinden.

Het is tevens mogelijk om de laatste berichten van je Facebook Pagina te laten weergeven in de “Vind ik leuk” box.

Je kunt zelf eenvoudig een Facebook “vind ik leuk” box plaatsen in de sidebar.

Facebook Reacties

Je kunt een plugin installeren waarmee mensen met hun Facebook account reacties kunnen plaatsen op zowel je website als op Facebook.

De plugin Facebook Comments is hier uitstekend geschikt voor.

Facebook Fotoalbum

Op Facebook kun je foto’s uploaden en in albums plaatsen, je kunt dit geautomatiseerd in je website integreren. Je hoeft dan alleen jouw foto’s op Facebook te plaatsen en alle foto’s worden weergegeven op je website.

Om dit te bereiken kun je de plugin Facebook Photo Fetcher gebruiken.

Activity Feed

Met de Activity Feed Widget kun je de meest interessante activiteiten die op je facebookpagina gebeuren weergeven. De activity feed geeft verhalen weer, wanneer gebruikers je berichten liken en wanneer gebruikers je berichten delen.

Je hoeft niet alles te integreren

Dit was slechts een overzicht van 5 plugins die je kunt gebruiken (er zijn er meer), het is geen must om alles te gebruiken, ikzelf gebruik op dit moment alleen de “Vind ik leuk” knop en box.

Facebook reacties zie ik ook als een nuttige toevoeging maar hier wacht ik nog even mee. Ondanks dat ik er nog even mee wacht, zou jij het natuurlijk wel kunnen integreren in jouw website, doe dit alleen als het bij je doelgroep past.

8 reacties

 1. Goedemorgen,

  Facebook Comments werkt niet meer. Ik wil graag mijn berichten van facebook en blog koppelen zodat je de reacties die mensen plaatsen op mijn fb ook ziet op mijn site. Met welke plugin zou dit kunnen?

  fijne dag

 2. Handige plugin, die “really simple facebook share”. Maar op onze website ziet de facebook knop er nogal ouderwets uit. Kan ik daar iets aan veranderen? Ik heb al gezien dat ik in de instellingen de grootte kan aanpassen. Maar hoe kan ik het uiterlijk van de knop veranderen, zodat deze er bijvoorbeeld net zo uit ziet als de facebook knop op jouw website?

  1. Als je zelf in de code wilt duiken kun je hier wel wat aan veranderen, maar wanneer dit niet het geval is zal je een andere plugin kunnen gebruiken.

   Ik gebruik zelf de plugin Easy Social Share Buttons for WordPress. Je hebt bij deze plugin naast de buttons die ik gebruik ook nog meer dan 10 andere soorten buttons waar je uit kunt kiezen.

   Verder is het artikel “5 goede social media plugins voor WordPress” wat recenter geschreven als dit artikel en daar staan ook nog wat andere plugins die andere buttons hebben dan de standaard buttons.

   1. Wat een supersnelle reactie op mijn vraag! Ik ga erin duiken. Een heel heldere en handige website, trouwens. Ik ben een absolute dummie op het gebied van Wordpress en zal zeker nog vaker van deze website gebruik maken. Bedankt!

 3. Hoi,
  Ik heb wel een vind ik leuk knop onder mijn bericht staan, alleen zie ik de laatste twee die dit bericht leuk vinden en verder alleen een nummer. 36 van je vrienden…. Hoe kom ik er dan achter wie?
  Thanks, Fleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *