Optimaliseer je WordPress MySQL Database

MySQL

De functie ‘autosave ’ van WordPress is erg handig, het zorgt er echter wel voor dat je database onnodig groter wordt. Hetzelfde geldt als je veel last hebt van spamreacties op je website.

Een grote database maakt niet per se je website trager, het vergroot echter wel de kans op database (MySQL) errors.

Met de plugin WP-Optimize kun je jouw MySQL database optimaliseren zodat je geen overbodige ruimte gebruikt.

Mogelijkheden WP-Optimize

Database optimalisatie opties– Revisies verwijderen
– Auto concepten verwijderen
– Spamreacties opruimen
– Wachtende reacties opruimen
– Database tabellen optimaliseren

Revisies

Iedere keer als je een nieuw bericht of pagina maakt of bewerkt maakt WordPress automatisch een revisie van je bericht of pagina. Als je een bericht dus 6 keer bijwerkt, heb je 5 kopieën in je database staan als revisie.

Wanneer je berichten erg lang en groot zijn kan dit ervoor zorgen dat je MySQL database vele malen groter wordt dan nodig is. Met WP-Optimize kun je al deze revisies met enkele klikken weer verwijderen.

Spamreacties

Voor spam reacties geldt hetzelfde scenario als voor revisies. Wanneer je honderden spamreacties hebt of nog niet gecontroleerde reacties in de comment tabel van je database kunt je dit met WP-Optimize eenvoudig opruimen met een klik op de knop.

Statistieken

Wp-Optimize geeft je zelfs de statistieken over hoeveel ruimte van je database je kunt optimaliseren en hoeveel ze hebben opgeruimd als je het hebt geoptimaliseerd.
Statistieken database optimaliseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *