Wat is nieuw in WordPress 4.4?

WordPress 4.4 is vandaag uitgebracht. De nieuwe versie heet “Clifford”, vernoemd naar de jazz-trompettist Clifford Brown.

In de nieuwe versie zijn alle afbeeldingen responsive, zijn er meer embed mogelijkheden en is een nieuw standaard thema beschikbaar.

Hieronder volgt meer informatie over de vernieuwingen in WordPress.

Afbeeldingen zijn direct responsive

Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat websites tegenwoordig bekeken worden op allerlei verschillende soorten apparaten. Met behulp van CSS kun je ervoor zorgen dat afbeeldingen op alle apparaten goed worden weergegeven.

Met WordPress 4.4 is dit eigenlijk niet meer nodig. WordPress 4.4 zorgt ervoor dat alle afbeeldingen direct al responsive zijn. Dit wordt gedaan met behulp van srcset attribuut.

Nog meer embeds

Je kunt steeds meer embedden op je WordPress website. Zo was het al mogelijk om dingen als YouTube video’s en tweets te embedden, maar vanaf WordPress 4.4 is het ook mogelijk om berichten te embedden van andere WordPress sites.

Het ziet er als volgt uit:

https://make.wordpress.org/core/2015/10/28/new-embeds-feature-in-wordpress-4-4/

Nieuw standaard thema: Twenty Sixteen

Twenty Sixteen

WordPress probeert elk jaar met een nieuw standaard WordPress thema te komen. Aangezien dit de laatste release is voor 2015 was het weer tijd voor een nieuw standaard thema, namelijk Twenty Sixteen.

Dit thema is uiteraard volledig responsive, ziet er uit als een traditionele blogthema en heeft meerdere kleurenschema’s waar je uit kunt kiezen. Het is ook mogelijk om zelf de kleuren in te stellen.

Onder de motorkop

Net als altijd zijn er ook onder de motorkap nog allerlei veranderingen doorgevoerd. Zo is de REST API geïntegreerd in de WordPress core, ondersteunen terms metadata, zijn de reactie query’s verbeterd, en nog wel een aantal dingen meer.

 1. Ik 4.4 geïnstalleerd maar is niet goed gegaan voor mijn thema het werkt van geen kant meer en sommige instellingen van de homepage zijn helemaal verdwenen jammer aan 4.4 heb je niks.
  Heb maar een ander thema op gezet dat werkte wel.

 2. Foto’s uploaden duurt erg lang. Zelfs als ik het een voor een doe. Is er snellere manier?
  De foto’s zijn maar rond de 60 kB, dus daar kan het niet aan liggen.
  Alvast bedankt voor jullie reacties.

  • Er is maar 1 manier om de foto’s te uploaden naar de mediabibliotheek, dus hier kun je niets aan veranderen.

   Het kan echter verschillende oorzaken hebben dat het traag gaat. Zo kan een plugin veroorzaken dat het uploaden traag gaat. Een plugin als WP Smush kan dit bijvoorbeeld veroorzaken (ook andere plugins). Je kunt testen of het door een plugin komt door alle plugins uit te schakelen en een afbeelding te uploaden. Wanneer het probleem weg is zal het aan een plugin liggen. Je kunt dan achterhalen welke plugin het is door alle plugins 1 voor 1 weer in te schakelen en in dit geval telkens een afbeelding te uploaden.

   Verder kan het ook aan de server liggen waar je website opstaat of de snelheid van je internetverbinding. Dit is in de meeste gevallen onwaarschijnlijker dan dat een plugin de oorzaak is.

  • In principe hoef je nooit veranderingen aan te brengen na een update en blijft alles gewoon gelijk.

   Wat wel mogelijk is is dat een plugin of thema niet compatibel is met de nieuwe versie van WordPress (komt tegenwoordig niet heel vaak voor). In dit geval kan het zijn dat bepaalde functies niet meer goed werken en dat je even moet wachten op een update van de desbetreffende plugin of thema waar het probleem door ontstaat.

Geef een reactie