Inloggen:

Wat is bbPress?

Met WordPress is het mogelijk om jouw website naast de normale content ook te voorzien van een forum. Op een forum kunnen mensen bij elkaar komen om te praten over onderwerpen die hun interesseren en om elkaar te helpen.

Om een forum op een WordPress-website te krijgen, is het handig om gebruik te maken van een plugin en daarbij zou je uit kunnen komen bij bbPress. bbPress is dus simpelweg gezegd een forum plugin voor WordPress en is gemaakt door Automattic, het bedrijf dat WordPress in zijn portfolio heeft. Het WordPress team houdt de code van deze pluing bij en heeft de code van bbPress ook geschreven. Het zal je dan ook niet verbazen dat het officiële WordPress forum ook op bbPress draait.

Door gebruik te maken van bbPress kun je een forum bouwen op jouw WordPress-website. Omdat het een plugin is, maakt het eigenlijk niet echt uit welk thema op jouw website draait. De plugin is eenvoudig te installeren en te integreren. Ideaal aan bbPress is dat de plugin niet al te veel poespas met zich meebrengt. bbPress is ook een ideaal voorbeeld voor open source. Dat is software die je zonder problemen kunt kopiëren, aanvullen, aanpassen en verspreiden.