Home / WordPress Woordenlijst / Wat is Gravatar in WordPress?

Wat is Gravatar in WordPress?

Gravatar is iets dat vrij vaak gebruikt wordt in WordPress, alleen hebben buitenstaanders vaak geen flauw idee wat Gravatar nou eigenlijk doet.

De dienst van Automattic zorgt ervoor dat iedereen zelf kan bepalen welk avatar hij wilt gebruiken als hij reageert op een WordPress-website.

Met de gratis dienst Gravatar, dat voor Globally Recognized Avatar staat, hang je een afbeelding aan jouw e-mailadres. Als je vanaf dat moment een reactie op een WordPress-website plaatst, zul je altijd de avatar meekrijgen die je als avatar hebt ingesteld bij Gravatar.

Gravatar

Hoe werkt Gravatar?

Om gebruik te kunnen maken van Gravatar, is het de bedoeling dat je een account hebt op WordPress.com, maar je hoeft hier geen website te starten.

Mocht je nog geen account hebben, dan kun je eerst een account aanmaken via de Gravatar website door op “Create your own Gravatar” te klikken. Daarvoor vul je jouw e-mailadres, gewenste username en wachtwoord in. Zodra je een account hebt, kun je inloggen op Gravatar en zelf instellen welke afbeelding voortaan bij jouw reacties getoond moet worden.

De afbeelding wordt door de dienst automatisch verkleind en ook zelf kun je hem na uploaden nog croppen. Zelf gebruik ik Gravatar ook, zoals je bij onderstaande reactie wel kunt zien.

Gravatar WordPress

WordPress Hulp Nodig? Join Het WP Lab

Het WordPress Lab Mockup

Heb je vragen aan de hand van dit artikel of wil je verder op weg geholpen worden met je website?

Sluit je aan bij Het WordPress lab, een community voor WordPress-liefhebbers waarin ik antwoord geef op jouw WordPress vragen en je toegang krijgt tot al mijn WordPress cursussen.