Wat is de Hello Dolly WordPress plugin?

Zodra je WordPress installeert op een website, tref je daar altijd een paar plugins aan die al geïnstalleerd staan. Dat zijn Hello Dolly en Akismet. Gezien de plugins al vanaf de installatie tot de website behoort, heb je misschien het idee dat de plugins heel erg belangrijk is. Dat is in het geval van Hello Dolly echter totaal niet zo.

Hello Dolly WordPress plugin

Hello Dolly, in het Nederlands Hallo Dolly, is een plugin waar je eigenlijk niet echt veel mee kunt. Zodra je de plugin activeert, heb je ongetwijfeld ook niet direct een idee wat hij doet. Dat komt mede door de vage omschrijving die de plugin heeft meegekregen.

This is not just a plugin, it symbolizes the hope and enthusiasm of an entire generation summed up in two words sung most famously by Louis Armstrong.

Je wordt er niet veel wijzer van toch? Ik kan je in elk geval direct vertellen dat de plugin geen handige functionaliteiten aan jouw website zal toevoegen. Zodra je de plugin hebt geactiveerd en je kijkt rechtsbovenin het beheerdersgedeelte, zie je iedere keer een stukje tekst staan. Die tekst is afkomstig uit het nummer Hello Dolly van Louis Armstrong. Meer dan dat doet de plugin niet.

Hello Dolly WordPress Plugin

Desondanks vind je Hello Dolly tot op de dag van vandaag nog altijd tussen de plugins terug als je WordPress installeert op een website. Het is een soort traditie, sinds plugins beschikbaar zijn geworden in WordPress-versie 1.2, zit deze plugin bij elke WordPress-installatie.

De plugin is overigens gemaakt door WordPress mede-oprichter Matt Mullenweg. In zijn ogen heeft Hello Dolly overigens wel een functie. De plugin werd in mei 2004 gemaakt om beginners te helpen met het ontwikkelen WordPress-plugins, daar dit net geintroduceerd was.

Kan ik de Hello Dolly WordPress plugin verwijderen?

Jazeker, het is geen enkel probleem om de Hello Dolly plugin te verwijderen. Het heeft geen functie voor je website, dus je zal er helemaal niets van merken.

Daarnaast is het voor de veiligheid van je website altijd aan te raden om Hello Dolly te verwijderen. De plugin zelf is overigens geen gevaar hoor, maar het is gewoon verstandig om jezelf aan te leren om alle plugins te verwijderen die je niet gebruikt. Hello Dolly valt hier dan dus ook onder.