Wat is een iFrame?

Bij een website is het mogelijk om gebruik te maken van een iFrame, maar wat gebeurt er nou precies als je een iFrame toevoegt aan jouw website en waar kom je zo’n iFrame bijvoorbeeld tegen? Op deze pagina vertel ik je er alles over.

Een iFrame is een stukje HTML-code dat een frame uit een andere website op kan roepen en dus op jouw website kan plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een YouTube filmpje dat je graag op jouw website wilt plaatsen. De code die je in dat geval toevoegt, zit in een iFrame.

Een ander voorbeeld waarbij je een iFrame tegen kunt komen, is als je een map wilt toevoegen aan je website met Google Maps. Hieronder zie je hoe een iFrame van een YouTube-video eruit ziet, wat daarbij opvalt is dat de iFrame extra HTML-toevoegingen kunnen hebben als height, width en src.

<iframe src="https://www.youtube.com/embed/g2cn9IoEeuc" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Het is ook mogelijk om een hele website van iemand anders in jouw website in te laden door gebruik te maken van een iFrame. Daarvoor moet dan gebruik gemaakt worden van onderstaande code, waarbij een website naar keuze ingevuld kan worden bij URL.

<iframe src="URL"></iframe>

Oppassen bij gebruik iFrame

Niet iedere partij waarvan je een iFrame kunt toevoegen, is ook daadwerkelijk te vertrouwen. Je doet er daarom altijd goed aan om alleen iFrames in te laden op jouw website van partijen die je echt vertrouwt. YouTube is bijvoorbeeld een betrouwbare partij en ook op Google Maps kun je rekenen, maar iFrames van verdachte partijen moet je altijd overslaan.

WordPress Zonder Zorgen

Challenge

Vul hieronder je informatie in en

start direct met de 5-daagse challenge.

9 must-do WordPress tips ontvangen?

Vul je voornaam en e-mailadres in en klik op "nu downloaden".

Maak je eigen online cursussen

Wil je een online cursus business starten? Leer hoe je dit in 7 stappen kunt doen

Webshop opzetten en meer verdienen

Leer hoe je een webshop opzet of meer kunt verdienen met je huidige webshop