Inloggen:

Wat is WooCommerce?

WooCommerce

WooCommerce is een webshop plugin voor WordPress. Met behulp van deze plugin kun je een normale website omtoveren in een goed werkende webshop.

De populariteit van WordPress en de vele mogelijkheden van WooCommerce heeft ervoor gezorgd dat WooCommerce ondertussen uitgegroeid is tot een van de populairste systemen om een webshop mee te bouwen.

De plugin is oorspronkelijk gemaakt door Woothemes. Dit was een bedrijf dat veel deed met thema’s en WordPress plugins. Sinds 2015 is Woothemes samen met alle werknemers overgenomen door Automattic, het bedrijf achter WordPress. We kunnen dus wel stellen dat WooCommerce in goede handen terecht is gekomen en een mooie toekomst tegemoet gaat. 

Wat is er mogelijk met WooCommerce?

In het begin werd vaak gedacht en gezegd dat WooCommerce alleen geschikt was voor kleine webshops met enkele of hoogstens tientallen producten.

Hier klopt niets van. WooCommerce kan ook probleemloos draaien wanneer je honderden of zelfs nog meer producten wilt toevoegen aan je webshop. Er zit niet voor niks geen limiet aan het aantal producten dat je kunt toevoegen.

Verder krijg je alle mogelijkheid om BTW tarieven en verzendkosten in te stellen, kortingscodes te maken, de voorraad te beheren en nog heel veel meer.

Je hebt in WooCommerce zowel de mogelijkheid om fysieke als digitale producten te verkopen. Het is dus niet alleen geschikt om als webshop te functioneren, je kunt WooCommerce ook gebruiken om klanten diensten bij je te laten afnemen en afrekenen.

WooCommerce werkt ook goed samen met andere plugins. Zo kun je het eenvoudig koppelen aan de LearnDash plugin als je online cursussen wil verkopen. WooCommerce kun je dus simpel gezegd naast webshop plugin ook zien als een extra hulpmiddel om mensen betalingen te laten verrichten.

WooCommerce en iDEAL, gaat dat samen?

Nederlandse betaalproviders die je nodig hebt om iDEAL betalingen te ontvangen hebben ondertussen allemaal wel een eigen koppeling gemaakt met WooCommerce.

Dit is meestal gewoon een extra plugin die je gratis kunt installeren op je WordPress website en moet koppelen met de betaalprovider met behulp van een API-key. Heel ingewikkeld is het meestal niet en de betaalproviders hebben hier ook wel handleidingen voor geschreven.

Je hoeft je met WooCommerce dus echt geen zorgen te maken over of mensen wel met iDEAL kunnen betalen, want dit zit echt wel goed.

Heb je na het lezen van dit artikel zit om een webshop te starten met WooCommerce? Bekijk dan ook zeker mijn uitgebreide handleiding WordPress webshop maken met WooCommerce.