Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een webshop plugin voor WordPress. Met behulp van deze plugin kun jij dus je normale website omtoveren in een goed werkende webshop.

De populariteit van WordPress en de vele mogelijkheden van WooCommerce heeft ervoor gezorgd dat WooCommerce ondertussen uitgegroeid is tot een van de populairste systemen om een webshop mee te bouwen.

De plugin is oorspronkelijk gemaakt door Woothemes. Dit was een bedrijf dat veel deed met thema’s en WordPress plugins. Sinds 2015 is Woothemes samen met alle werknemers overgenomen door Automattic, het bedrijf achter WordPress. We kunnen dus wel stellen dat WooCommerce in goede handen en een mooie toekomst tegemoet gaat. 

Wat is er mogelijk met WooCommerce?

In het begin werd vaak gedacht en gezegd dat WooCommerce alleen geschikt was voor kleine webshops met enkele of hoogstens tientallen producten.

Hier klopt niets van, WooCommerce is kan ook probleemloos draaien wanneer je honderden of zelfs nog meer producten wilt toevoegen aan je webshop. Er zit niet voor niks geen limiet aan het aantal producten dat je kunt toevoegen.

Verder krijg je alle mogelijkheid om BTW tarieven en verzendkosten in te stellen, kortingscodes te maken, de voorraad te beheren, duizenden producten toe te voegen, en nog heel veel meer.

Je hebt in WooCommerce zowel de mogelijkheid om fysieke als digitale producten te verkopen. Het is dus niet alleen geschikt om als webshop te functioneren, je kunt WooCommerce ook gebruiken om klanten diensten bij je te laten afnemen en afrekenen.

Met een extra plugin als Sensei is het zelfs mogelijk om een WooCommerce webshop te runnen met een apart ledengedeelte voor bijvoorbeeld een cursus. WooCommerce kun je dus simpel gezegd naast webshop plugin ook zien als een extra hulpmiddel om mensen betalingen te laten verrichten.

WooCommerce en iDeal, gaat dat samen?

De Nederlandse betaalproviders, die je kunt gebruiken om mensen onder andere met iDeal te laten betalen, hebben ondertussen zo goed als allemaal een eigen koppeling gemaakt met WooCommerce.

Dit is gewoon een extra plugin die je vaak gratis kunt installeren op je WordPress website en moet koppelen met de betaalprovider met behulp van een API. Heel ingewikkeld is het meestal niet en de betaalproviders hebben hier ook wel handleidingen voor geschreven.

Je hoeft je met WooCommerce dus echt geen zorgen te maken over of mensen wel met iDeal kunnen betalen, want dit zit echt wel goed.

Heb je zin om een webshop te starten met WooCommerce? Dan kun je direct doorgaan naar het artikel WooCommerce installeren op je WordPress website.