Inloggen:

Wat is een WordCamp?

WordCamp

WordCamps zijn betaalde bijeenkomsten die georganiseerd worden door lokale WordPress fans over de gehele wereld. Het zijn bijeenkomsten die vaak verspreid worden over meerdere dagen.

Op deze bijeenkomsten zijn sprekers die praten over onderwerpen als hoe je kunt starten met WordPress, hoe je kunt beginnen met plugins en thema’s ontwikkelen, hoe je jouw WordPress website kunt beveiligen, geavanceerde dingen die je met WordPress kunt doen, en nog heel veel meer.

Zowel voor beginnende als gevorderden WordPress gebruikers en ontwikkelaars komen er presentaties voorbij die zeker de moeite waard zullen zijn.

WordCamp.org en de WordPress Foundation hebben richtlijnen opgesteld waar organisatoren van WordCamps zich aan moeten houden en waardoor de kwaliteit hoog blijft.

Het is een prachtige kans voor bloggers, designers, ondernemers, WordPress ontwikkelaars en andere geïnteresseerden om om elkaar te ontmoeten en te leren van ervaren WordPress ontwikkelaars en gebruikers.

Daarnaast kun je op WordCamps ook altijd de sponsoren van de bijeenkomst tegenkomen om zichzelf te promoten. Dit zijn vaak lokale bedrijven die met WordPress te maken hebben en iets extra’s willen doen voor de community.

Sinds wanneer zijn er WordCamps?

De allereerste WordCamp werd georganiseerd door Matt Mullenweg in 2006 en werd in San Francisco gehouden. Sindsdien zijn er honderden WordCamps georganiseerd over de hele wereld.

Om even aan te geven hoe groot het is. In 2015 werden maar liefst 89 WordCamps georganiseerd in 34 verschillende landen. Deze WordCamps werden bezocht door ongeveer 21.000 personen.

Is er een WordCamp in Nederland?

WordCamp NederlandJazeker! Sinds 2009 wordt er jaarlijks een WordCamp Nederland gehouden.

In 2013 werd zelfs de allereerste WordCamp Europa georganiseerd en gehouden in Nederland.

Je kunt er dus vanuit gaan dat ook dit jaar weer een WordCamp Nederland georganiseerd wordt.

Voor jou is er dus ook een kans zonder super ver te reizen om nieuwe dingen over WordPress te leren en met andere WordPress gebruikers in contact te komen die net als jij gek zijn van WordPress. Wellicht zien we elkaar daar! 🙂