WordPress auteur wijzigen

WordPress auteur wijzigen

In bepaalde situatie kan het voorkomen dat je de auteur wilt wijzigen van een bericht of pagina op je WordPress-website.

Wanneer je je afvraagt of dit überhaupt mogelijk is, dan kan ik je gelukkig meteen vertellen dat het gewoon een standaard functionaliteit binnen WordPress is.

Het enige ding is dat het in eerste instantie verborgen staat, waardoor je het niet direct kunt vinden. In dit artikel kun je lezen en bekijken hoe je de auteur kunt wijzigen.

Waarom zou je de auteur willen wijzigen?

Er zijn meerdere redenen te verzinnen waarom het weleens voor kan komen dat je de auteur van een artikel wilt wijzigen op je WordPress-website.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een ghost-writer voor je hebt schrijven, waardoor je altijd de naam nog even moet aanpassen naar je eigen naam.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je met meerdere gebruikers aan een website werkt en iemand alvast een concept had klaargezet, maar dat een andere gebruiker het artikel heeft geschreven.

Wijzig je in dit geval de auteur van het bericht niet, dan komt het op de naam van de gebruiker te staan die het concept heeft aangemaakt. WordPress ziet namelijk altijd de persoon die het bericht in eerste instantie aanmaakt als auteur.

Verder zijn er natuurlijk nog een aantal redenen te verzinnen, maar zo heb je in elk geval een idee in welke situaties het van pas kan komen om te weten hoe je de auteur wijzigt.

Video: WordPress auteur van een artikel wijzigen

In onderstaande video kun je over mijn schouder meekijken welke stappen je kunt nemen om bij een bericht, pagina of andere post type de auteur te wijzigen.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Heel moeilijk was dit niet toch? Zolang je maar weet waar het staat. Hieronder volgt de tekstuitleg van deze video, voor het geval dit je voorkeur heeft of als je alles nog op je gemakje wilt teruglezen.

Hoe je de auteur van een artikel wijzigt in WordPress

Er zijn twee manieren om de auteur van een bericht of pagina te wijzigen in WordPress en ik zal deze allebei behandelen.

Manier 1
De snelste methode is door naar het berichtenoverzicht te gaan en bij het desbetreffende artikel op “snel bewerken” te klikken.

WordPress auteur wijzigen via snel bewerken

Je ziet zoals je hierboven kunt zien al vrij snel “Auteur” staan met daarachter een dropdown menu. Wanneer je op het dropdown menu klikt kun je een andere auteur uitkiezen. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is op “Bijwerken” klikken en de auteur is gewijzigd.

Manier 2
De andere manier waarop je de auteur kunt wijzigen is niet heel veel moeilijker en kun je doen tijdens dat je het bericht aan het bewerken bent.

De optie om de auteur te wijzigen is hier in eerste instantie verborgen, dus we moeten het eerst zichtbaar maken. Je kunt dit doen door rechtsboven op “Scherminstellingen” te klikken en vervolgens een vinkje te zetten bij “Auteurs”.

WordPress auteur inschakelen bij de scherminstellingen

Wanneer je dit gedaan hebt, krijg je een box “Auteur” te zien onder het veld waarin je de tekst van het artikel kunt wijzigen.

WordPress autuer wijzigen tijdens het bewerken van het artikel

Je kunt hier wederom de auteur wijzigen door simpelweg op het dropdown menu te klikken en een andere auteur te selecteren. Vergeet tot slot niet het artikel opnieuw op te slaan om ervoor te zorgen dat de auteur daadwerkelijk gewijzigd wordt.

3 reacties

  1. is het mogelijk om een auteur 1 pagina te laten beheren
    of een schrijver beperken tot 1 pagina
    de auteur ziet geen pagina’s wat ik ook instel
    en de schrijver ziet ze allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *