WordPress toolbar (admin Bar) uitschakelen

Sinds versie 3.1 van WordPress zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten beschikbaar gekomen. Één van de nieuwe functionaliteiten is de Admin Bar, de Admin Bar heeft echter een andere benaming gekregen sinds versie 3.3, namelijk “Toolbar”.

WordPress Toolbar

De Toolbar in WordPress toont een aantal opties die je kunt uitvoeren als je ingelogd bent op je eigen website. Sinds de vernieuwing in versie 3.3 zijn er ook enkele dingen toegevoegd in vergelijk met de oude Admin Bar.

Helemaal links staat nu het WordPress logo, als je met de muis over het logo heen gaat krijg je een menu met een aantal bruikbare links inclusief een link naar de WordPress codex en support forum te zien. Ook zijn de Toolbar en het Hallo, Gebruikersnaam gedeelte samengevoegd.
WordPress Toolbar

Toolbar uitschakelen

Als je op jouw website bent ingelogd, kun je rechtsboven in de toolbar op “Hallo, Gebruikersnaam” klikken of op “Mijn profiel wijzigen” om bij je profielpagina uit te komen.
Mijn profiel wijzigen

Eenmaal op je eigen profielpagina aangekomen moet je het vinkje dat achter “Toolbar” staat weghalen.
WordPress Toolbar Uitschakelen

Sla de wijzigingen in je profiel op om het proces af te ronden. De toolbar krijg je nu niet meer te zien als je bent ingelogd en je eigen website bezoekt.

In het dashboard blijft je toolbar nog wel zichtbaar. Wil je deze ook uitschakelen? Bekijk dan de tutorial “Disable Admin Bar in WordPress 3.3” van WPTuts+. Met de plugin Admin Bar Toggle kun je de toolbar minimaliseren.

4 reacties

  1. Hoi Maikel, ik zie de toolbar niet op mijn website als ik ingelogd ben, maar wil deze wel zien (hoe kom ik anders op mijn dashboard?) Vinkje staan aan op mijn profielpagina…

    1. Dit kan door het thema komen of een conflict met een plugin. Je zou moeten kijken of het wel werkt als alle plugins gedeactiveerd zijn of met een ander thema. Indien dit het geval is, alles 1 voor 1 weer aanzetten om te ontdekken wat de aanstichter is en dit vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *