301 redirect instellen met WordPress

Met een 301 redirect kun je simpel gezegd ervoor zorgen dat een URL doorverwijst naar een andere URL.

Wanneer je een URL doorverwijst komt je bezoeker niet op een link terecht die niet meer werkt, maar wordt hij automatisch doorverwezen naar de correcte URL. Dankzij de 301 redirect zal je bezoeker dus altijd op een werkende pagina komen.

Nog een voordeel van een 301 redirect is dat je Google duidelijk maakt dat de pagina is verhuisd. Google kan hierdoor de URL’s van jouw website in de zoekresultaten aanpassen naar de nieuwe URL’s zonder dat jij je positie in Google verliest.

Een 301 redirect is handig bij:

[checklist]

 • Het overstappen naar een WordPress website;
 • Het overstappen naar een andere URL structuur;
 • Het verhuizen van je website naar een ander domeinnaam;
 • Het veranderen van een URL van een bepaalde pagina.

[/checklist]

Let op: Je kunt 301 redirects alleen maar instellen op de domeinnaam van de URL die je wilt doorverwijzen. Wanneer je je website verhuisd naar een nieuw domeinnaam moet je de 301 redirects op de oude domeinnaam instellen.

Video uitleg: Hoe je een 301 redirect kunt instellen

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wanneer je meer informatie nodig hebt of liever de uitleg in tekst wilt lezen kun je hieronder verder lezen.

WordPress 301 redirect plugin

Quick Page/Post Redirect Plugin

Voor WordPress kun je hele handige 301 redirect plugins vinden. De plugin waar ik altijd met tevredenheid gebruik van maak is Quick Page/Post Redirect. Je kunt met deze plugin redirects heel eenvoudig instellen.

Quick RedirectsWanneer je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd moet je gaan naar “Redirect Options -> Quick Redirects”.

Je kunt bij Quick Redirects eenvoudig 301 redirects aanmaken voor je WordPress website, zie ook het voorbeeld hieronder.

301 redirect

In de eerste kolom plaats je de oude URL. Hierbij hoef je niet de complete URL in te voeren, maar alleen alles wat na de extensie van je domeinnaam komt. Wanneer je dus https://webtalis.nl/voorbeeld/ hebt, vul je alleen /voorbeeld/ in.

In de tweede kolom vul je de nieuwe URL in, deze moet je wel compleet invullen.

Verder heb je ook nog de mogelijkheid om de link naar de URL in een nieuw tabblad te laten openen en om een nofollow tag aan de URL mee te geven. Wanneer je een vinkje zet bij NW opent de link naar deze URL in een nieuw tabblad en een vinkje bij NF zorgt voor een nofollow tag.

Klik tot slot op “Wijzigingen opslaan” en je 301 redirect is succesvol aangemaakt. Je krijgt overigens ook direct weer een nieuw kolom om een nieuwe 301 redirect in te vullen.

301 redirect instellen via een bericht of pagina

Met de Quick Page/Post redirect plugin krijg je ook een extra optie onder je artikelen. Hoewel ik zelf altijd gebruik maak van bovenstaande manier, kun je ook een bericht of pagina bewerken en helemaal naar beneden scrollen om de volgende box tegen te komen.

Page/Post Redirect

Zoals je ziet kun je hier ook een 301 redirect instellen. Je moet echter wel op een aantal dingen letten. Zo moet je er zeker van zijn dat je “Make Redirect Active” aanvinkt en Bij “Redirect URL” moet je alleen de URL invullen waarnaar je de pagina wilt doorsturen.

Verder staat “Type of Redirect” standaard ingesteld op 302 temporary redirect. Dit moet je aanpassen naar 301 Permanent. Je hebt tevens ook de mogelijkheid om de redirect te laten openen in een nieuw tabblad en je kunt een nofollow tag aan de URL geven.

De reden waarom ik deze manier niet gebruik is omdat je hiermee het overzicht verliest. Het nadeel van deze manier is dat de redirects die je via deze wijze instelt, niet in het overzicht komen bij “Redirect options -> Quick Redirects”.

Wat als ik meerdere 301 redirects wil instellen?

Het is je misschien ook al opgevallen dat je met deze plugin niet in één keer meerdere URL’s kunt redirecten. Er is echter wel een optie als je naar “Redirect Options” gaat om meerdere redirects te importeren.

Wat je moet doen is een tekstbestand (.txt) maken met één redirect per regel, gescheiden met een PIPE teken. Ik bedoel dus in dit formaat:

redirect|destination|newwindow|nofollow

Een redirect in een tekstbestand kun je dus als volgt instellen:

Zonder nieuw tabblad en nofollow: /oude-url/|https://webtalis.nl/nieuwe-url/|0|0
met nieuw tabblad en nofollow: /oude-url/|https://webtalis.nl/nieuwe-url/|1|1

Zoals je ziet staat een 1 voor een vinkje en een 0 voor geen vinkje. Zodra je een tekstbestand hebt gemaakt kun je dit bestand importeren bij Redirect Options door op “ADD TO Quick Redirects” te klikken en het bestand te uploaden.

Ik hoop dat dit artikel je geholpen heeft en dat het je nu duidelijk is hoe je in WordPress redirects kunt instellen.

77 reacties Laat een reactie achter

 1. Hallo Maikel Eerst maar eens bedankt, dat je zoveel tijd en moeite stopt in al je artikelen, ik lees ze vol bewondering, en heb er ook veel van geleerd. Nu mijn vraag! Ik heb een pagina die 15 jaar oud is met toen nog subdomeinen, zoals een startpagina. Nu ben ik alles aan het omzetten naar wordpress met berichten. Kan ik met deze plugin ook subdomeinen redirecten. als voorbeeld. https://seo.domein.nl naar https://domein.nl/categorie/seo ? Kan het nu niet testen, omdat mijn testomgeving niet in de root staat. Alvast bedankt! groeten Marco

  • Ik moest je reactie uit de spam vissen (vermoedelijk door de meerdere links), maar hij is boven water.

   Nee, je kunt geen subdomeinen redirecten. Je kunt alleen redirects maken vanaf het domein waar je WordPress website actief op staat.

   Je zou op een subdomein handmatig redirects kunnen maken in een .htaccess-bestand.

 2. Hallo Maikel
  Ik heb een testdomein gekocht om in alle rust mijn nieuwe website te bouwen. Als het klaar is gaat alles weer naar mijn eigen domein. Maar kan ik met de redirect plugin alles al redirecten op de testsite, of kan dit pas als het weer op mijn eigen domein staat. Het zijn namelijk nogal wat redirects zo’n 2000.
  voorbeeld
  domeintest.nl/trouwvervoer.htm
  domein.nl/trouwvervoer/

 3. Dank voor de nuttige info over redirects Maikel,
  Ik heb nog een klein vraagje; moet je de oude url van verwijderde afbeeldingen ook redirecten?
  Er worden regelmatig plaatjes verwijderd, dat wordt een hele lijst redirects.. Ik gebruik de plugin: Safe Redirect Manager van 10up

 4. Hoi Maikel.

  Door een zoekoprdracht werd zowel de homepage als ook een categoriepage weergegeven, waardoor beide pagina’s niet hoger komen. Doordat google niet bewust kiezen kan schiet het niet op. Ik heb daarom de categorie van url veranderd en de oude url naar de homepage gestuurd met een 301..
  Maar is dat wel verstandig geweest?

  • Klinkt niet helemaal zoals het zou moeten. In principe staat op de nieuwe URL van de categorie dezelfde informatie als op de oude URL. Redirecten naar de homepage is daardoor wat vreemd, daar de informatie juist op de nieuwe categoriepagina staat.

 5. Bedankt voor de uitleg! Nog 1 vraag: ik heb mijn .com domein geredirect naar mijn .nl domein. Achter mijn .nl domein zit een wordpress site. Achter mijn .com domein alleen de Directadmin.

  Mijn .nl domein is echter niet zichtbaar in de zoekmachine en de .com wel, maar daar staat echter als tekst (in de resultaten) bij: “19 mei 2019 – Welcome to the home of ******.com. To change this page,,, upload your website into the public_html directory. Date Created: Sun May ..”

  Hoe kan ik zorgen dat de zoekmachine de tekst van mijn .nl domein gebruikt als resultaat? Of hoe kan ik de tekst in de zoekmachine aanpassen?

 6. Hallo Maikel
  Mijn website die al actief is vanaf 2002, en toen gemaakt werd in Frontpage hebben nog de htm. Nu wil ik mijn site overzetten naar wordpress, dus word het html. Ik kan nergens vinden hoe ik redirect van htm naar html. Ik heb het al geprobeerd in mijn htacces, maar lukt nog steeds niet. voorbeeld RewriteRule ^oud.htm /oud.html [L,R=301].
  Verder blijven alle url hetzelfde, zit alleen met dit issue, misschien weet jij een oplossing.Hartelijke groeten

 7. Hoi Maikel, de huidige e-pages webshop ga ik omzetten naar WordPress. Hiervoor maak ik een host bestand aan. De bestaande site blijft dus zolang online bij de oude provider. Als de website in WordPress af is wordt de domeinnaam verhuisd. Quick page wil ik gebruiken in WordPress, de domeinnaam blijft immers hetzelfde. Kan ik de oude URl al invullen in de “fake” website in WordPress.? Of kan ik dat pas doen na verhuizing van de domeinnaam?
  Wellicht kun je me tips geven over de juiste volgorde. Alvast bedankt!

 8. Dag Maikel,

  Duidelijke beschrijving. Dank. Twee vragen:
  Hoe lang moet je een redirect laten staan? Het gaat bv om links die naar kort op de site gestaan hebben.
  De plugin is twee jaar geleden voor het laatst bijgewerkt. Oudere plugins hebben normaal niet mijn voorkeur. Hoe denk jij daar over?

  Groet, Peter

  • De plugin werkt hier in elk geval nog uitstekend. Dat een plugin al een tijd niet up-to-date is gebracht hoeft niet altijd iets te zeggen. Soms is het gewoonweg niet nodig geweest.

   Wel moet ik hier zeggen dat de maker zo te zien ook niet actief is in het forum, dus dat het zomaar kan zijn dat het na verloop van tijd wel problemen kan veroorzaken indien hij niet meer actief wordt.

 9. Hi Maikel, wat een handig artikel! Ik heb me direct op je videokanaal geabonneerd, interessant om meer te weten over WordPress, vooral nu ik de 301 zelf in wil zetten om mijn domeinnaam over te zetten naar een nieuwe domeinnaam.
  Ik lees in 1 van deze reacties dat ik dit het beste kan doen met deze plugin en dan, wanneer de oude domeinnaam nog actief is, de oude domeinnaam middels een / redirecten naar http://www.nieuwedomein.nl .

  Een paar vraagjes:
  Mijn hostingprovider zal de domeinnamen zelf omzetten, dus enkele uren daarvoor zal ik de oude domeinnaam via de 301 moeten omzetten toch? Aangezien ik in dezelfde (wordpress) omgeving blijf, lijkt het me wel belangrijk om dit nog voor de wisseling te doen.
  Is het zinvol om dan ook alle artikelen van oude naam mee te nemen via de plugin?

  Alvast heel veel dank voor je antwoord 🙂

  • Deze plugin kun je gebruiken als je redirects wilt doen op de domeinnaam waar de plugin op geïnstalleerd staat. Wanneer je de plugin op de nieuwe domeinnaam zet, kun je niet pagina’s van de oude domeinnaam redirecten naar de nieuwe.

   In dit geval kun je beter via .htaccess een redirect maken (doet je hostingprovider misschien al) dat alles 1 op 1 geredirect wordt. Dus dat oud.nl/artikel-naam/ automatisch naar nieuw.nl/artikel-naam/ gaat.

 10. Hi Maikel,
  We gaan van een Drupal site naar een WordPress site met een andere domeinnaam. In de Drupal site staan ca 2000 pagina’s die we willen 301 redirecten naar de nieuwe WordPress site. Moet dit zowel in de oude (Drupal) site als de nieuwe WordPress site worden ingevoerd, (liefst per bulk/import)? Of kan het ook anders? En hoe zit het qua timing? Hoor veel verschillende meningen hierover en kom en er niet uit… Ben benieuwd naar je reactie!

  • Bij een domeinnaam wissel moet je altijd de redirects op de oude domeinnaam plaatsen, want vanaf hier moet het tenslotte geredirect worden. Je kunt daar geen invloed op uitoefenen vanaf een ander domeinnaam.

   Wat bedoel je precies qua timing? Je moet het uitvoeren wanneer je overgaat en vervolgens zal het even duren voordat Google dit helemaal door heeft.

 11. Hallo,

  Ik heb een request URL’s ingesteld voor elke pagina (/pagina/). De destination URL is telkens de homepage (http//www.domein.nl). Wanneer ik in de site op een bepaalde pagina uit het menu klik komen deze allen uit op de homepage (redirect).

  Ik dacht dat dat alleen het geval was indien de pagina verwijdert dan wel verandert (bv qua naam) was. Wat doe ik fout?

  Alvast dank voor het antwoord.

   • Hallo Maikel, als een redirect meteen werkt, kan ik dus niet in mijn staging map die ik nu heb al redirecten voor de site overgezet word naar het www gedeelte?

    Als ik het naderhand moet doen, duurt dat enkele dagen met 1500 redirects, dus dan werkt mijn site enkele dagen niet als mensen het vanuit google bezoeken?

    Een htacces bestand maken is voor mij heel moeilijk omdat ik nog veel oude url’s heb met hoofdletters en spatie. Kan ik nu de redirects al aanmaken, als het bijvoorbeeld overmorgen pas overgezet word?

    • Je hebt deze vraag een maand geleden ook gesteld. 😉
     Het is mogelijk om redirects te maken, want de oude pagina’s bestaan toch niet en je hoeft niet de domeinnaam in te voeren.

  • Dat is gek. Hier werkt alles zonder problemen, zowel op de website als op YouTube. De video is ook van mijn eigen YouTube kanaal en ik zie hier verder geen problemen. Wellicht dat er een klein hikje was bij YouTub of iets dergelijks. Nu werkt het in elk geval weer. 🙂

 12. Hoi Maikel,

  Duidelijk. Werkt het uploaden via txt bestand ook met reguliere expressies?

  Dus

  /camper/page/*|www.mijnsitenaam.nl/camper/|0|0

  Gr

  Ivo

 13. Plugin geinstalleerd, maar ik zie de volgende melding:

  The Use jQuery? option is turned off in the settings.
  In order to use NW (open in a new window) or NF (add rel=”nofollow”) options for Quick Redirects, you must have it enabled.

  Dat zie ik bij jou niet, dus wat is het en waar moet ik dat instellen? Snap het even niet.

  Verder de vraag dat de webpages allemaal normaal zijn, dus goed bereikbaar en geen enkele fout, alleen Google geeft allemaal pagina’s aan die eindigen met .htm
  en dat die dus niet worden gevonden. Dat snap ik, want het is altijd .html
  Dus ook dit vind ik super vreemd.
  Kan het zijn dat deze pagina’s die Google aangeeft en die niet worden gevonden, nog oude pages zijn van een eerdere website bij een andere hosting? En dat die nog steeds in het systeem van Google zitten?
  En zo ja, wat doe ik daaraan?

  Ik wacht op je antwoord. 😉
  Alvast bedankt.
  Groetjes Angela.

  • Bij de “redirect options” staat de mogelijkheid om jquery te activeren. Dit is een JavaScript library die veel gebruikt wordt. In dit geval willen ze het activeren omdat bij deze plugin NW en NF wordt geladen met JavaScript code.

   .htm is overigens ook een bestaande extensie hoor, dus dit hoeft niet zo vreemd te zijn. Je kunt het oplossen door redirects te maken naar de pagina’s die het nu zijn geworden. Google neemt dit vervolgens over.

   • Hallo Maikel Ik ben bezig met de site over te zetten op wordpress. Mijn site is 15 jaar oud, en heb nog heel veel htm extensies. Ik maak eerst de site met wordpress in een aparte map, om daarna in de www. map over te zetten. Stel dat mijn oude url test.htm is en de nieuwe url word test. En ik redirect dit met een plugin in wordpress. Klopt dan alles nog, omdat het nu nog in een map staat! Of kan ik dat pas doen als de wordpress site in het www gedeelte staat.

 14. Ik ben bezig met een website voor een nieuw bedrijf, maar terwijl ik daar aan werk wil ik dat de bezoekers worden doorgelinkt naar een andere website. Kan dat ook op deze manier?

  • Nee, met een redirect stuur je jezelf ook door naar een andere site als je een bepaalde URL wilt benaderen. Daarnaast vertel je de zoekmachine met een 301 redirect dat een URL permanent verplaatst is naar de URL waar je het naar doorstuurt.

 15. Hoi Maikel,

  Kun je met deze plugin ook redirecten wanneer mensen inloggen op de website. Ik heb namelijk een shop voor members en wil dat wanneer ze inloggen direct op een landingspagina komen.

  • Nee, daar is deze plugin niet geschikt voor. Met deze plugin zorg je er namelijk voor dat iedereen die een bepaalde URL bezoekt wordt doorgestuurd naar een bepaalde pagina. Het zal dan ook voor jezelf gelden, wat waarschijnlijk niet de bedoeling is.

   Je kunt hier beter een plugin als Peter’s Login Redirect voor gebruiken.

 16. Hoi Maikel,

  Bedankt voor je info. De plug in werkt. Alleen krijg ik in de Google Search Console (webmastertool) nu de melding dat er dubbele pagina’s zijn. Kennelijk ziet Google de .html en de nieuwe pagina waar ik naartoe geredirect heb niet als dezelfde. Welke instelling moet ik veranderen om dit goed te krijgen?

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Groet,
  Sandra

 17. Hoi,

  Voor mijn vader migreer ik zijn veel te oude Joomla site naar WordPress. Het domein blijft gewoon hetzelfde, maar de URL structuur wordt anders. vogelzangcampers.nl/verhuur/index.php gaat naar vogelzangcampers.nl/camper-huren/. Kan ik gewoon in de nieuwe omgeving op WordPress 301’s toevoegen of moet ik dat in Joomla doen?
  Ik neem alleen de inhoud van de pagina’s over, want het design wordt grondig aangepakt!

  Ik hoor graag van je!

  Jordi Vogelzang

 18. Beste Maikel,

  Ik moet een nieuw website ontwerp maken, gebruik een nieuw thema met totaal nieuwe lay-out, zelfde domeinnaam. Als ik redirect instel, behoud ik dan ook SEO positie van website? Als ik huidige home redirect naar nieuw ontwerp met totaal andere lay-out etc blijft het dan behouden?

  Dank je!

  • Je hoeft geen redirect in te stellen wanneer de domeinnaam hetzelfde blijft en alles op dezelfde URL’s blijft staan. Bij een nieuw ontwerp zal de homepage URL nog altijd hetzelfde zijn en hoef je dit dus niet te doen.

   Wellicht wijzig je ook de URL structuur en dan kun je inderdaad redirects maken. Google weet dan waar de pagina gebleven is en de nieuwe pagina zal normaliter de oude pagina vervangen in Google. De posities blijven over het algemeen wel gelijk, maar het kan soms wel eventjes duren voordat alle posities weer hetzelfde.

   Een nieuw ontwerp geeft overigens ook geen garantie dat de posities hetzelfde blijven. Wanneer alles goed in elkaar zit zal je weinig verschil merken, maar ik heb ook weleens gehoord dat de posities na een nieuw ontwerp gedaald zijn. Vaak komt dit dan omdat het nieuwe ontwerp niet goed in elkaar zit en veel overbodige dingen met zich mee brengt. In de meeste gevallen zal er echter weinig wijzigen.

 19. Hi Maikel,

  Begrijp ik het goed dat ik de plugin installeer in de nieuwe WP omgeving als de domeinnaam hetzelfde blijft?

  Grts, Ee

 20. Als ik een uitgelichte afbeelding vervang (Twenty Fourteen theme) die door Google geïndexeerd is moet ik die oude afbeelding dan redirecten?

 21. Hallo Maikel,

  Ik heb onlangs mijn oude site overgezet naar een nieuwe domeinnaam en hosting. Nu kan ik bij Hostgator (oude hosting), in mijn ControlPanel doorlinken dmv redirect 301. Dit werkte prima. Als ik op Google mijn oude domein intypte, werd ik doorgelinkt naar mijn nieuwe site. Echter, als ik via Social Media gedeelde links, op een bericht klikte, dan kwam ik dus op mijn oude domeinnaam en kon ik het geschreven artikel nog lezen op de oude domeinnaam… de bedoeling is dus dat wanneer mensen op oude gedeelde links op social media klikken, ook doorverwezen worden naar het adres waar de artikelen nu online staan… Ik kom er maar niet uit..

  Ik heb momenteel de redirect 301 tijdelijk uitgeschakeld.

  Groetjes,
  Deb

 22. Ha Maikel,
  Bedankt voor je snelle respons. Had ik nog niet aan gedacht.
  Ik gebruik nu ook een plugin HTTPS voor WordPress, daarmee zie ik mbt Google Webmastertools ook weer de pagina’s dwz via fetch as Google. Zonder die plugin volgde telkens ‘tijdelijk niet bereikbaar’ voor zowel de http://www https://www .
  Echter die plugin is al enige tijd niet vernieuwd, het lijkt nog wel goed te werken onder WP 4.0
  Gr Kees

 23. Hallo Maikel,
  Vandaag heb ik een WordPress site veranderd van http naar https. Bij algemene instellingen is het WordPress adres en Siteadres veranderd in https.
  Werkt op zich, alleen had ik een vraagteken bij de 301 redirect.
  Als ik het http:// webadres via een 301 checker controleer dan zie ik dat er een 301 permanent move is naar https://… Terwijl ik niets in de .htaccess heb veranderd. Kan het zijn dat WordPress 4 hier zelf voor zorgt of de SEO plugin van Yoast?
  Gaat erom dat het goed ingesteld staat voor Google.
  Gr Kees

  • Dit gaat voor zover ik weet niet automatisch door WordPress of de SEO plugin. Ik denk eerder dat op serverniveau alles direct goed voor je is geregeld waardoor de redirects al meteen goed staan.

   Ik weet niet in hoeverre je alles zelf gedaan hebt, maar de kans is groot dat er in het httpd.conf bestand op je server iets staat als:

   RewriteEngine On
   RewriteCond %{HTTPS} off
   RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}

   Voor Google zal het waarschijnlijk ook wel duidelijk zijn aangezien Google de links volgt en ziet dat alles geredirect wordt.

 24. Ik heb inmiddels de redirects gemaakt op het .htaccess bestand van de oude website. Werkt prima.

  Een goede tip voor “message before redirect” heb ik helaas niet meer gevonden.

  Nog bedankt voor je snelle reacties.

  Groet, Rob

  • Eerste artikel dat ik in Google tegenkom op de zoekwoorden die ik je gaf ging over een php redirect waarmee je dit voor elkaar kunt krijgen. Ik heb geen idee of dit ook met alleen .htaccess kan, hier gebruik ik het te weinig voor en heb er ook niets over kunnen vinden.

 25. Ik wil een 301 instellen op mijn (statische!) oude site meubelwerktekening.nl naar mijn nieuwe WordPress site neo-eko-meubelwerking.nl.
  Omdat het uiterlijk nogal veranderd is wil ik vaste bezoekers graag via een soort van “tussenpagina” op de hoogte stellen dat ze worden doorgelinkt zodat ze zijn voorbereid op de geheel veranderde vormgeving. De tekst daarop zou dan kunnen zijn: “u wordt doorgelinkt naar de vernieuwde website” of zoiets.
  Is dat een goed idee? En bestaat daarvoor een mogelijkheid?

  Rob

  • Persoonlijk zou ik dit nooit doen omdat het voor de bezoeker alleen maar langer duurt voordat de nieuwe pagina geladen gaat worden. Hoe langer bezoekers moeten wachten hoe meer mensen vertrekken.

   Het is echter wel mogelijk om een stuk tekst te laten zien als je dit echt wilt, hier is volgens mij alleen geen WordPress plugin voor. Wanneer je in Google zoekt naar “message before redirect” kom je al meteen een aantal methodes tegen om dit voor elkaar te krijgen.

 26. Ik heb Quick Page/Post Redirect geinstalleerd, maar kan nergens het vervolge bewerkstelligen.

  Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd moet je gaan naar “Redirect Options -> Quick Redirects”.

  waar en hoe doe je dit ?

  Eric

 27. Ik ben overgegaan van het programma Webdesign naar een WordPress site. Alle bestandsnamen in mijn oude programma eindigen op .html
  In WordPress heb ik nu dezelfde bestandsnamen aangehouden maar google kan de pagina’s niet vinden omdat de namen eindigen met html. Hoe kan ik dit redirecten. Dit is niet mogelijk vanuit het oude programma. Die site met dat programma bestaat immers niet meer. Ik hoop dat je een oplossing hebt.
  Vriendelijke groet, Corinne

  • Als het domeinnaam hetzelfde is gebleven kun je dit met de plugin die in dit artikel staat doen. In de eerste kolom plaats je alles wat achter de domeinnaam extensie komt van de oude URL. Als een URL dus tintyourcar.nl/voorbeeld.html is, plaats je in het kolom /voorbeeld.html.

   In de tweede kolom plaats je de nieuwe URL (volledige URL).

  • Goede vraag, ik ben dit helemaal vergeten in het artikel te behandelen.

   Wanneer je een nieuwe website met andere domeinnaam hebt moet je de plugin bij je oude website installeren. Je kunt met de plugin alleen URLs van de website waarop het geïnstalleerd staat redirecten naar een nieuwe URL.

   Succes

 28. Ooit begonnen met verhalen schrijven.
  Nu lopen de kijkers dramatisch terug.
  Ik zoek het in de 301 redirect.
  Moet ik alle artikelen dan overnieuw plaatsen?
  En bovenstaande handeling uitvoeren ?

  • Ik weet niet wat je precies gedaan hebt dus kan niet vertellen waarom de bezoekers teruglopen.

   Wanneer je nog geen 301 redirect hebt ingesteld en wel je verhalen onder een andere URL hebt geplaatst, kan dit inderdaad de reden zijn. Wanneer je de oude links nog weet kun je alsnog de 301 redirect instellen en doorverwijzen naar de nieuwe URL. Je hoeft de berichten dus niet opnieuw te plaatsen onder de URL.

Geef een reactie