Buttons toevoegen zonder shortcode in WordPress

Er zijn genoeg WordPress plugins te vinden die het mogelijk maken om zonder kennis van HTML en CSS een button te maken en te plaatsen in een artikel.

Deze plugins maken echter meestal gebruik van shortcodes en dit kan soms wat overbodige kleine problemen veroorzaken. Shortcodes zijn namelijk niet altijd even makkelijk te configureren en je ziet niet direct het resultaat van de shortcode.

In het artikel van vandaag behandel ik een plugin waarmee je buttons kunt toevoegen zonder een shortcode te gebruiken en het resultaat direct kunt bekijken.

Forget About Shortcode Buttons

De WordPress plugin waar ik het over heb heet heel toepasselijk “Forget About Shortcode Buttons”. Het is een vrij nieuwe plugin van een maand oud en het vereist minimaal WordPress 3.9, de nieuwste WordPress versie.

In plaats van een shortcode toe te voegen, kun je met deze plugin direct een echte button maken en toevoegen.

Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd komt er een nieuw icoontje te staan in de visuele editor bij berichten en pagina’s.

Insert Button

Om een button te maken moet je uiteraard op dit nieuwe icoontje (Insert Button) in de visuele editor klikken. Wanneer je erop geklikt hebt krijg je een popup te zien waar je een button kunt maken en direct het design kunt zien. Het ziet er als volgt uit:

Button Maken

Zoals je ziet kun je zelf de tekst en URL bepalen, de kleuren van de tekst en button, wat voor type button het moet worden, de grootte van de button en of de link moet openen in een nieuw tabblad. Je kunt tevens live zien hoe de button er in het echt uit gaat zien.

Tot slot kun je er ook nog voor kiezen om een icoontje toe te voegen aan de button. Het icoontje komt altijd voor de tekst te staan.

Iconen button maken

Eenmaal helemaal tevreden over je button hoef je alleen nog maar op “Insert” te klikken en je button is aangemaakt.

Je kunt nu ook direct de button zien in de visuele editor en niet alleen een shortcode zoals bij andere plugins het geval is.

Button visuele editor

Forget About Shortcode Buttons in actie

Wil je de plugin in actie zien en alle mogelijkheden bekijken? Dit kan in onderstaande video:

Lijkt dit je een handige plugin?

Lijkt dit je een handige plugin en een verbetering ten opzichte van alle andere plugins waarmee je buttons kunt maken? Laat het gerust weten in de reacties hieronder.

28 reacties Laat een reactie achter

 1. Hoi Maikel
  Ik gebruik het Panorama thema van WordPress. Ik heb deze plug in geïnstalleerd en geactiveerd maar er verschijnt bij mij geen icoontje in de balk.
  Voor het installeren geeft hij wel aan dat deze plug in niet getest is met mijn huidige thema. Doe ik iets verkeerd of is dit gewoon niet de juiste plug in voor mijn thema? Heb je eventueel nog een andere suggestie?

 2. Dag,

  Ontzettend fijne button! Alleen een vraag. Wanneer ik link naar een mailadres toevoeg, doet deze het wel op de telefoon bij aanklikken button (dus wordt doorgestuurd naar de mail), maar linkt die niet door als ik op de computer zit en op de button druk?

 3. Dag Maikel, de plugin wordt niet meer bijgewerkt? Ik heb met interesse gelezen maar als hij eruit gaat heb ik er niets aan. Ik zoek een button-maker. Kun je. als deze out of date is, iets anders adviseren?

  • Zo te zien heeft de maker tot nu toe altijd nog gereageerd op het forum en is er ook al een tijdje een beta aan de gang voor versie 2 van de plugin. Ik denk dus niet dat hier niets meer aan gedaan wordt.

 4. Ik ken de plugin ,maar probeer hem nu op mijn localhost.
  Hier zie ik het icoontje niet terug.

  Enig idee hoe dit kan?

 5. Hoi Maikel,

  weet jij een manier om de breedte van de buttons gelijk te krijgen als je er bijvoorbeeld 2 onder elkaar plaatst? Nu past de breedte zich aan op het aantal letters.

  Dank en groeten

  Geert

  • Even zelf zitten knutselen en ja hoor… Het stukje code dat je met deze plugin maakt kun je ook heel gemakkelijk in een widget plakken!

Geef een reactie