De beste websites om HTML en CSS te leren

HTML en CSS leren

Hedendaags heb je met een content management systeem als WordPress eigenlijk geen kennis nodig van HTML en CSS om een blog te starten.

Het is echter wel ontzettend handig als je de basis van HTML en CSS begrijpt.

Met wat basiskennis kun je simpele dingen doen zoals je lettertype veranderen of groter maken, delen van je website opmaken, een tabel maken, advertenties onder je berichten zetten, en nog veel meer.

De nieuwe WordPress themes geven je vaak steeds meer mogelijkheden om de opmaak van je website eenvoudig in te stellen via de opties. Het blijft echter handig om dit soort dingen ook zelf te kunnen. Wanneer je HTML en CSS beide begrijpt, kun je veel meer bereiken dan met de opties van je theme.

HTML en CSS leren

Het leren van HTML, CSS en andere programmeertalen ziet er op het begin vaak moeilijk uit. Wanneer je beetje bij beetje meer leert van deze talen merk je vanzelf dat het zo moeilijk nog niet is.

Het is van belang om niet te snel op te geven en vooral dingen uit te testen. Hieronder volgt een lijst met de beste websites die je helpen met het leren van de basis van HTML en CSS.

W3Schools

w3schoolsW3Schools is waarschijnlijk de uitgebreidste website op internet om HTML en CSS te leren. Je kunt hier ontzettend veel over de basis leren.

Op W3Schools krijg je naast uitleg over HTML en CSS ook direct de mogelijkheid om het in de praktijk te brengen. Dit maakt w3schools een goede optie voor beginners.

Codecademy

codecademyNog een goede website om HTML, CSS en andere programmeertalen te leren is Codecademy. Je kunt je registreren op de website en een cursus volgen, maar je kunt ook direct beginnen met een cursus.

Je krijgt een stuk uitleg en vervolgens moet je het uitvoeren en wordt er gecontroleerd of je alles goed hebt gedaan.

Handleiding HTML

handleiding htmlWanneer je liever alles in het Nederlands leest, dan kun je bij Handleiding HTML de meeste informatie vinden.

Het nadeel is wel dat je op deze website de geleerde kennis niet meteen in de praktijk kunt uitvoeren. Je leert het pas echt als je zelf de geleerde dingen gaat uitvoeren, vergeet dit dus zeker niet te doen.

Andere manieren om HTML en CSS te leren

Het is ook mogelijk om HTML en CSS te leren via video’s op Youtube. Er zijn ontzettend veel video’s te vinden met goede uitleg.

Wanneer je graag een boek leest kun je een HTML en CSS boek kopen en rustig alle theorie tot je nemen. Wederom zeg ik er bij dat je het natuurlijk ook in de praktijk moet uitvoeren om het echt te leren.

Ken jij nog andere goede websites?

Ik ken natuurlijk niet alle websites die er zijn over dit onderwerp, maar deze behoren toch wel tot de beste websites die er zijn.

Weet jij nog een andere goede website waar je HTML en CSS kunt leren? Laat het weten in de reacties.

3 reacties

  1. Erg handig artikel, dank hiervoor!

    Staan een paar leuke websites tussen. W3schools kende ik al maar codeacademy had ik nog nooit van gehoord.
    Heb me ook net ingeschreven om je e-book te ontvangen, ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *