Extra (Tools) in het WordPress dashboard

Een onderdeel van WordPress waar ik eigenlijk bijna nooit kom is het onderdeel “Extra”, ook wel bekend als Tools.

Het is een onderdeel dat gewoon in het dashboard in het menu aan de linkerkant te vinden is, maar ondanks dat weinig aandacht krijgt.

De kans is aardig aanwezig dat jullie hier ook nooit naar omkijken, terwijl er natuurlijk wel handige dingen staan. In dit artikel kun je daarom lezen wat je allemaal in het WordPress onderdeel “Extra” kunt vinden en doen.

Beschikbare middelen

Extra beschikbare middelen

Press this
Een optie die ik slechts één keer gebruikt hebt puur om te testen wat het precies doet. Press this kun je bij de favorieten in je browser plaatsen. Wanneer je op een artikel stuit die je leuk vindt en wilt delen, dan kun je op “Press This” in je favorieten klikken.

Vervolgens zal er een veld openen waarin je een kort stukje van de tekst ziet uit het artikel, een bronvermelding, en de mogelijkheid om natuurlijk zelf nog tekst toe te voegen en te publiceren op je website.

Categorieën en tags converteren
In het begin van je WordPress carrière een beetje veel categorieën toegevoegd of in de war geweest wanneer je een categorie of een tag moest maken voor iets?

Met deze handige tool kun je categorieën omtoveren naar tags of vice versa. Wanneer je op de link klikt kom je terecht bij de plugin die WordPress hiervoor beschikbaar heeft gesteld.

Importeren

Importeren” width=”710″ height=”576″>

Het zou zomaar een keer kunnen voorkomen dat je iets wilt importeren van een andere website naar je WordPress website. In veel gevallen is dit wanneer je je website aan het verhuizen bent naar je eigen gehoste WordPress website.

WordPress heeft voor diverse platformen importeer plugins die je kunt installeren. Wanneer je op een link klikt op de importeerpagina krijg je direct de mogelijkheid om de plugin die het importeren mogelijk maakt te installeren.

Wat je echter niet moet vergeten is dat je pas kunt importeren wanneer je op een andere platform alles hebt geëxporteerd. Hoe dit precies moet hangt helemaal van het desbetreffende platform af.

Exporteren

Exporteren” width=”710″ height=”444″>

Naast dat je gegevens kunt importeren heb je in WordPress ook de mogelijkheid om gegevens van je website te exporteren. Ik heb het dan niet over alles exporteren, want de gegevens van de plugins die geïnstalleerd zijn en de instellingen die je gedaan hebt gaan allemaal verloren.

Wat je echter wel kunt exporteren is de inhoud van je website. Alle artikelen kun je gewoon exporteren en weer op een andere website importeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *