Gegroepeerde producten in WooCommerce

Heb je weleens overwogen om gegroepeerde producten te maken in WooCommerce?

Een gegroepeerd product is een groepje producten die aan elkaar gerelateerd zijn en die je los kunt verkopen vanaf één pagina.

In dit artikel kun je lezen wanneer een gegroepeerd product handig is en hoe je een gegroepeerd product kunt maken in WooCommerce.

Wanneer is een gegroepeerd product handig?

Je vraagt je misschien af in welke situaties een gegroepeerd product nou echt handig is. Ik kan je vertellen dat hier verschillende situaties voor kunnen zijn. Zo is het bijvoorbeeld handig wanneer je een album verkoopt, maar ook alle liedjes apart wilt verkopen.

Wat dacht je verder van een set glazen? Misschien heb je een mooie set van 6 glazen, maar wil je mensen ook de mogelijkheid geven om een enkele glas te kopen.

Een andere optie om een gegroepeerd product te gebruiken is wanneer je van hetzelfde product verschillende versies verkoopt en dit direct zichtbaar wilt hebben staan. Een variabel product maken is in dit laatste geval echter de meeste gebruikte optie.

Gegroepeerd product maken in WooCommerce

Wat direct belangrijk is om te weten is dat een gegroepeerd product uit meerdere soorten producten bestaat. Als eerste heb je natuurlijk het gegroepeerde product, wat dient als hoofdproduct en waar je alle informatie en afbeeldingen kwijt kunt. Verder heb je normale simpele producten nodig, want deze kun je koppelen aan het gegroepeerde product.

Om een gegroepeerd product te maken in WooCommerce kun je net als bij normale producten naar “Producten -> Product toevoegen” gaan om te beginnen. Wanneer je op de bewerkpagina bent kun je naar de box “Productgegevens” gaan om aan te geven dat het om een gegroepeerd product gaat.

Gegroepeerd product maken in WooCommerce

Vul vervolgens alle informatie in die je over de producten in wilt vullen en plaats afbeeldingen toe. Prijzen kun en hoef je niet invoeren, want dit kun je straks bij de producten zelf doen.

Nadat je jouw gegroepeerde product hebt toegevoegd, kun je simpele producten toevoegen die je aan het gegroepeerde product kunt koppelen. Deze producten kun je net als elk ander normaal product toevoegen met informatie, afbeeldingen en natuurlijk de prijs.

Wanneer je alle gegevens hebt toegevoegd moet je in dit geval ook nog even naar het tabblad “Gerelateerde producten” gaan in de Productgegevens box van je gegroepeerde product. Je kunt bij dit tabblad de producten koppelen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de naam van het gegroepeerde product invullen en vervolgens selecteren.

Gegroepeerde producten selecteren in WooCommerce

Eenmaal alles ingesteld kun je het product opslaan en andere producten die bij het gegroepeerde product horen aanmaken.

Hoe ziet een gegroepeerd product eruit?

Natuurlijk hangt het deels van het thema af hoe het er precies uit komt te zien. Hieronder heb ik een screenshot van hoe een gegroepeerd product eruit ziet met het thema StoreFront.

Voorbeeld van een gegroepeerd product

Ik heb op bovenstaande afbeelding een gegroepeerd product gemaakt van een album en de losse liedjes. Je ziet alleen de informatie die je bij het gegroepeerde product zelf hebt geschreven, maar bezoekers kunnen ook op de productnaam klikken om op de productpagina zelf uit te komen.

Vanaf de gegroepeerde productpagina kan de bezoeker verder direct een keuze maken tussen alle producten en uitkiezen wat hij wilt kopen.

 1. Hi,

  Wat als je een een groep producten op de site wilt zetten, maar de producten ‘variabel’ zijn, om het even beeldend te maken; ik wil een lipstick, oogschaduw en mascara toevoegen als een set, maar je kan de lipstick oogschaduw en mascara in verschillende kleuren kiezen!? Ik kom er helaas niet uit!

 2. Hi Maikel,

  Bedankt voor je duidelijk uitleg. Ik heb een vraag, een aantal van mijn ‘simpele producten’ springen telkens automatisch na het opslaan over naar ‘gegroepeerd product’. Heb jij enig idee waar dit aan kan liggen?

  Groet, Hellen

 3. Maikel,

  Nu heb ik een product welke uit meerdere producten bestaat, maar ik niet los wil of mag verkopen. De btw tarieven variëren ook van 21% en 9%, is hier een goede oplossing voor dat ik weet welk tarief welk product is en dat het complete set een mix and match van btw tarieven heeft.

 4. Maikel,
  Dank voor je heldere uitleg, heb toch een vraag en misschien weet ik het antwoord zelf 😉
  Als ik een keuze bierpakket maak, dan mogen de mensen het pakket zelf samenstellen. Ze kiezen dan 5 flesjes. Nu heb ik de producten ook lost te koop in de webwinkel, maar wil de 5 gekozen flesjes verkopen als 1 pakket met een vaste prijs, is dat mogelijk?

 5. Hoi Maikel,
  Is het mogelijk om bij een gegroepeerd product de aantallen meteen op 1 te tonen i.p.v. de bezoeker zelf een aantal te laten opvoeren?
  Dank je wel,
  Mark

 6. Maikel,

  Bedankt voor het stuk. Het heeft me geholpen.

  Wat ik me wel afvraag:
  Is het mogelijk om de ‘simpele producten’, die aan het ‘gegroepeerde product’ gekoppeld zijn, niet zichtbaar te laten zijn op de overzichtspagina van mijn producten.

  Anders is het een beetje dubbel…

 7. Maar als ik mensen de producten laat aanklikken, kan hij deze producten dan ook optellen tot een totale som?
  In dit zelfde product, dus niet in de winkelwagen

Geef een reactie

Early Black Friday deals: Profiteer nu al van diverse WordPress deals!