Gegroepeerde producten in WooCommerce

Heb je weleens overwogen om gegroepeerde producten te maken in WooCommerce?

Een gegroepeerd product is een groepje producten die aan elkaar gerelateerd zijn en die je los kunt verkopen vanaf één pagina.

In dit artikel kun je lezen wanneer een gegroepeerd product handig is en hoe je een gegroepeerd product kunt maken in WooCommerce.

Wanneer is een gegroepeerd product handig?

Je vraagt je misschien af in welke situaties een gegroepeerd product nou echt handig is. Ik kan je vertellen dat hier verschillende situaties voor kunnen zijn. Zo is het bijvoorbeeld handig wanneer je een album verkoopt, maar ook alle liedjes apart wilt verkopen.

Wat dacht je verder van een set glazen? Misschien heb je een mooie set van 6 glazen, maar wil je mensen ook de mogelijkheid geven om een enkele glas te kopen.

Een andere optie om een gegroepeerd product te gebruiken is wanneer je van hetzelfde product verschillende versies verkoopt en dit direct zichtbaar wilt hebben staan. Een variabel product maken is in dit laatste geval echter de meeste gebruikte optie.

Gegroepeerd product maken in WooCommerce

Wat direct belangrijk is om te weten is dat een gegroepeerd product uit meerdere soorten producten bestaat. Als eerste heb je natuurlijk het gegroepeerde product, wat dient als hoofdproduct en waar je alle informatie en afbeeldingen kwijt kunt. Verder heb je normale simpele producten nodig, want deze kun je koppelen aan het gegroepeerde product.

Om een gegroepeerd product te maken in WooCommerce kun je net als bij normale producten naar “Producten -> Product toevoegen” gaan om te beginnen. Wanneer je op de bewerkpagina bent kun je naar de box “Productgegevens” gaan om aan te geven dat het om een gegroepeerd product gaat.

Gegroepeerd product maken in WooCommerce

Vul vervolgens alle informatie in die je over de producten in wilt vullen en plaats afbeeldingen toe. Prijzen kun en hoef je niet invoeren, want dit kun je straks bij de producten zelf doen.

Nadat je jouw gegroepeerde product hebt toegevoegd, kun je simpele producten toevoegen die je aan het gegroepeerde product kunt koppelen. Deze producten kun je net als elk ander normaal product toevoegen met informatie, afbeeldingen en natuurlijk de prijs.

Wanneer je alle gegevens hebt toegevoegd moet je in dit geval ook nog even naar het tabblad “Gerelateerde producten” gaan in de Productgegevens box van je gegroepeerde product. Je kunt bij dit tabblad de producten koppelen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de naam van het gegroepeerde product invullen en vervolgens selecteren.

Gegroepeerde producten selecteren in WooCommerce

Eenmaal alles ingesteld kun je het product opslaan en andere producten die bij het gegroepeerde product horen aanmaken.

Hoe ziet een gegroepeerd product eruit?

Natuurlijk hangt het deels van het thema af hoe het er precies uit komt te zien. Hieronder heb ik een screenshot van hoe een gegroepeerd product eruit ziet met het thema StoreFront.

Voorbeeld van een gegroepeerd product

Ik heb op bovenstaande afbeelding een gegroepeerd product gemaakt van een album en de losse liedjes. Je ziet alleen de informatie die je bij het gegroepeerde product zelf hebt geschreven, maar bezoekers kunnen ook op de productnaam klikken om op de productpagina zelf uit te komen.

Vanaf de gegroepeerde productpagina kan de bezoeker verder direct een keuze maken tussen alle producten en uitkiezen wat hij wilt kopen.

 1. Hi Maikel,

  Ik heb verschillende productbundels op mijn website staan. Echter lukt het mij alleen om bundels online te zetten met simpele producten en niet met variabele producten. Nu wil ik toch graag een productbundel online zetten met een variabel product erin. Heb jij enig idee hoe ik dit het beste kan doen?

 2. Hi maikel, wat een fijne blog.
  Ik heb een vraag – ik verkoop losse producten op mijn site maar wil een goedkopere prijs aanbieden als mensen een bundel kopen.
  Dus bijvoorbeeld product A los kost 10 eu, product B los kost 15 eu, maar als je ze samen en tegelijkertij koopt betaal je ipv 25 eu maar 22,50.
  Is dat ook mogelijk binnen Woocommerce? Ik heb het tot op heden nog niet ontdekt. Ben benieuwd of jij een oplossing hebt!
  Groetjes, Yolanda

 3. Hallo Maikel,

  Een zeer verhelderend verhaal, echter heb ik een specifieke vraag. Ik verkoop bierpakketten, hierbij wil eigenlijk niet weergeven welke producten erin zitten omdat het een verrassingspakket is.
  Nu moet ik telkens handmatig de voorraad aanpassen wanneer er een pakket verkocht is, kan ik dit wel koppelen zonder dat de klant ziet wat de producten precies zijn?

  Alvast bedankt voor je tijd,

  Groet Jaap

 4. Beste maikel, als graphic designer, hoofdzakelijk decoratieve wall-art zou ik dus graag mijn gemaakte designs verkopen op verschillende maten, maar dus ook op verschillende materialen. Zeg maar dat ik een bewerking heb gemaakt en deze wil aanbieden in verschillende maten, maar ook posters, canvas en op plexiglas. Is dit de manier waarop ik dit kan doen of heb ik verder nog meer nodig?

 5. Hey, goed verhaal. Ik zit met het volgende, ik verkoop halterschijven. Nu kan je bij mij bijvoorbeeld een set van 10kilo halterschijven kopen. Je koopt er dus altijd twee. Hoe zorg ik ervoor dat het product wel als twee wordt gezien bij mijn transporteur. En niet als 1 product.
  Dus als iemand één keer koopt:. ‘set van 2 x 10 kilo’ dat het systeem weet dat er eigenlijk 2 x artikelcode 10 kilo moet worden gepakt.

 6. Hay,

  Ik heb een website in babykleding. Stel dat ik 10 shirtjes in maat 56 heb, en ik maak er 2 producten van met verschillende designs.

  Kan ik die voorraden koppelen? Dat ik beide voorraden van de producten op 10 zet, maar als er 1 van de designs wordt verkocht, dat beide producten dan met voorraad -1 omlaag gaan?

 7. Beste,

  Ik heb ook een vraag, ik heb een chocolade webwinkel.

  Nu wil ik zeg maar een bucket van 750 gram aanbieden,
  Als mensen op de bucket klikken dat ze op een keuze pagina komen.

  Daar wil ik dan verschillende soorten chocolade daaruit de klanten max 10 producten van 75gr kunnen kiezen.

  Het is een beste uitleg maar wordt dit ook met gegroepeerd product gedaan, een mooi voorbeeld http://www.jamin.nl 😉

  Tevens al je uitleg is super.

 8. Beste Maikel,
  Ik vond niet meteen een artikel over mijn probleem, maar ik zit met het volgende waar ik maar geen oplossing voor vind:

  Ik verkoop op de website (www.debreakfastclub.be) ontbijtmanden zonder cava en ontbijtmanden met cava (bijv: brkfstmand en luxemand). Die zonder cava zijn geen probleem, want dit is enkel 6% BTW. Nu die met cava zijn iets lastiger, want daar moet ik eigenlijk 6% op het etenswarengedeelte aanrekenen en 21% op mijn cava , maar hoe doe ik dat nu? Want ik kan maar 1 btw-tarief per mand aanduiden. Hoe zorg ik ervoor dat de klant wel ziet dat er een deel 6% is en een deel 21% op hun bestellingsoverzicht en factuur? Ook voor onze boekhouding is dit heel belangrijk dat dit opgesplitst wordt.

  Alvast bedankt!

  • Volgens mij is dit mogelijk met Product bundles. Hier kun je namelijk aangeven dat de individuele prijs van het product behouden moet blijven en daardoor gaat het ook nog goed met de btw als ik het goed heb. Je zou dit voor de zekerheid even kunnen navragen aan de maker.

 9. Maikel,
  Dank je wel voor de goede uitleg die je geeft. Nu ben ik op zoek naar iets dat ik nergens kan vinden misschien kun jij mij een beetje op weg helpen.
  Ik heb een website waarin ik afbeelding aanbied die ik dan op een handdoek, t-shirt of wat dan ook kan borduren. Mensen kunnen de afbeelding kiezen maar ik krijg het niet voor elkaar om ze te verplichten dat ze dan ook een ander product kiezen waar het op moet komen.
  Is daar een plugin voor of is dat op een andere manier mogelijk. De afbeelding is dus een soort van virtueel produkt maar er moet een fysiek product bij besteld worden anders kan ik niks met de afbeelding.

  Alvast dank voor je reactie en hulp.

  mvg,
  Petra

 10. Hallo Maikel,

  Bedankt voor je uitleg ik heb er veel aan. Nu wil ik drie producten samen verkopen voor een aanbiedingsprijs, er is keuze uit meer dan drie producten.
  Hoe kan ik dat in stellen?
  Dus drie producten naar keuze voor 75 euro

  Alvast bedankt voorje reactie.

 11. Maikel, heel erg duidelijk uitgelegd 🙂
  Ik ga bloemen verkopen op de website, variabelen heb ik nu aangemaakt voor formaat bloemen: klein, middel en groot.
  Maar ik wil dat de klant ook voor 1 euro extra een kaartje erbij kan kiezen.
  Moet ik dan met verschillende variabelen werken? of is hier wat makkelijkers voor?

 12. Hi,

  Wat als je een een groep producten op de site wilt zetten, maar de producten ‘variabel’ zijn, om het even beeldend te maken; ik wil een lipstick, oogschaduw en mascara toevoegen als een set, maar je kan de lipstick oogschaduw en mascara in verschillende kleuren kiezen!? Ik kom er helaas niet uit!

 13. Hi Maikel,

  Bedankt voor je duidelijk uitleg. Ik heb een vraag, een aantal van mijn ‘simpele producten’ springen telkens automatisch na het opslaan over naar ‘gegroepeerd product’. Heb jij enig idee waar dit aan kan liggen?

  Groet, Hellen

 14. Maikel,

  Nu heb ik een product welke uit meerdere producten bestaat, maar ik niet los wil of mag verkopen. De btw tarieven variëren ook van 21% en 9%, is hier een goede oplossing voor dat ik weet welk tarief welk product is en dat het complete set een mix and match van btw tarieven heeft.

 15. Maikel,
  Dank voor je heldere uitleg, heb toch een vraag en misschien weet ik het antwoord zelf 😉
  Als ik een keuze bierpakket maak, dan mogen de mensen het pakket zelf samenstellen. Ze kiezen dan 5 flesjes. Nu heb ik de producten ook lost te koop in de webwinkel, maar wil de 5 gekozen flesjes verkopen als 1 pakket met een vaste prijs, is dat mogelijk?

 16. Hoi Maikel,
  Is het mogelijk om bij een gegroepeerd product de aantallen meteen op 1 te tonen i.p.v. de bezoeker zelf een aantal te laten opvoeren?
  Dank je wel,
  Mark

 17. Maikel,

  Bedankt voor het stuk. Het heeft me geholpen.

  Wat ik me wel afvraag:
  Is het mogelijk om de ‘simpele producten’, die aan het ‘gegroepeerde product’ gekoppeld zijn, niet zichtbaar te laten zijn op de overzichtspagina van mijn producten.

  Anders is het een beetje dubbel…

 18. Maar als ik mensen de producten laat aanklikken, kan hij deze producten dan ook optellen tot een totale som?
  In dit zelfde product, dus niet in de winkelwagen

Geef een reactie