Leeftijd domeinnaam belangrijk voor SEO?

Veel mensen vertellen dat de leeftijd van een domeinnaam een belangrijke factor is en dat je hierdoor “bonus” punten krijgt bij Google. Met de leeftijd van een website bedoel ik wanneer de domeinnaam is geregistreerd.

Het is echter een fabeltje dat een oud domeinnaam bonus punten krijgt. Het maakt helemaal niets uit hoe oud een domeinnaam is, het enige wat telt is wat er in het verleden gedaan is op de domeinnaam.

Een oud domeinnaam kan dus zowel negatief als positief invloed hebben op je ranking in Google.

Bekijk in onderstaand filmpje wat Matt Cutts (Google medewerker) verteld over de waarde van een oud domeinnaam.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wanneer is iets positief of negatief voor een oud domeinnaam?

Je moet het allemaal via een logische wijze beredeneren en dan wordt het al snel duidelijk.

Oud domeinnaam met een goede website

Wanneer op een domeinnaam al jaren een goede website staat met kwalitatief goede content (inhoud), waardevolle backlinks en er goed aan zoekmachine optimalisatie gedaan is zal dat domeinnaam erg waardevol zijn.

Oud domeinnaam met slechte website

Wanneer er op een oud domeinnaam vroeger een slechte website stond, zal je een tandje harder moeten werken om het weer op orde te krijgen.

Google geeft website weleens een penalty wanneer zij verkeerd bezig zijn. Dit kunnen dingen zijn als alle artikelen vol met keywords (zoekwoorden) stoppen, ontzettend veel links van nutteloze website naar de domeinnaam laten linken of een aantal andere dingen die niet natuurlijk zijn.

Op een gegeven moment trekt Google een lijn en zullen zij de website uit de zoekresultaten schoppen. De domeinnaam zal dan een negatieve waarde hebben.

Oud domeinnaam zonder website

Wanneer er nog nooit iets op een oud domeinnaam heeft gestaan zal je net als op een gloednieuwe domeinnaam alles vanaf het begin moeten opbouwen. Google kent de domeinnaam nog niet en heeft hier voorheen dus ook nog nooit een bepaalde waarde aan gegeven.

Kort samengevat

Een oud domeinnaam heeft alleen een positieve invloed op de ranking wanneer er een website heeft opgestaan die in het verleden goed gepresteerd heeft in Google.

Registreer direct een domeinnaam

Geef een reactie