Meta Keywords zijn verleden tijd

Hebben Meta Keywords hedendaags nog invloed? Dit is een vraag die nog altijd gesteld wordt en ik zal het nu voor je beantwoorden.

Meta keywords worden door geen enkele zoekmachine meer gebruikt voor de rankings en zijn dus nutteloos. In de meeste WordPress SEO plugins kun je gek genoeg nog wel meta keywords invullen, dit is echter totaal niet meer nodig.

Mededeling Google dat meta keywords verleden tijd zijn

In september 2009 heeft Google officieel aangekondigd dat meta keywords niet meer de zoekresultaten beïnvloeden, dit was toen al een aantal jaar zo.

Bekijk de uitleg van Matt Cutts (van Google) in onderstaande video.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Zowel Yahoo als Bing hebben ook gemeld dat er niets meer met de keyword tag gedaan wordt, dit komt omdat het in het verleden teveel misbruikt is.

Het is dus totaal niet meer nodig om minuten lang na te denken over welke keywords je allemaal wilt gebruiken. Je kunt deze tijd nu aan andere dingen voor je website besteden.

Wat moet ik doen om goed te ranken?

Je moet content schrijven waar mensen echt iets aan hebben. Google en andere zoekmachines willen de gebruikers de beste resultaten voorschotelen.

Wanneer jij zorgt dat jij keer op keer kwaliteit levert, dan zal je vanzelf stijgen in de zoekresultaten.

Het helpt uiteraard ook dat je je een beetje verdiept in zoekmachine optimalisatie, maar kwaliteit is de basis en blijft het belangrijkste.

Geef een reactie