Tijdelijke login maken zonder wachtwoord in WordPress

Het kan voorkomen dat je een keer iemand tijdelijk toegang wilt geven tot je WordPress website.

Denk bijvoorbeeld aan iemand die helpt met je website en wat kleine aanpassingen moet doen. Het kan ook zijn dat je misschien iemand je artikelen even na wilt laten lezen.

Je kunt dan een nieuwe gebruiker aanmaken, maar de kans bestaat dat je deze ook weer vergeet te verwijderen. Er ontstaat dan een onnodig risico en dat willen we natuurlijk vermijden.

In dit artikel laat ik je zien hoe je een tijdelijke login zonder wachtwoord kunt maken voor als iemand kort op je website moet zijn.

Tijdelijke login maken in WordPress

Temporary login without password

Om een tijdelijke login te maken in WordPress kun je de plugin Temporary Login without password installeren op je website. Eenmaal de plugin geactiveerd kun je naar “Gebruikers -> Temporary logins” gaan.

Je komt dan op een pagina met een overzicht welke tijdelijke logins allemaal zijn aangemaakt.

Temporary logins overzicht

Zoals je ziet kun je de gebruikersnaam en e-mailadres bekijken, de gebruikersrol, wanneer er voor het laatst ingelogd is en hoelang de login nog geldig is. Bij acties heb je de mogelijkheid om de login onbruikbaar te maken, te verwijderen of de loginlink te kopiëren.

Verder kun je hier natuurlijk ook nieuwe tijdelijke logins maken door op “Create new” te klikken. Je krijgt dan het volgende formulier om in te vullen.

Tijdelijke login maken in WordPress

Zoals je ziet moet je een e-mailadres invullen en kun je eventueel ook de voor- en achternaam invullen. Bij “Role” kun je aangeven wat voor gebruikersrol de gebruiker mag krijgen. Let erop dat je een gebruiker niet teveel rechten geeft, maar ook weer niet te weinig.

Tot slot kun je bij “Expiry” aangeven hoelang de tijdelijke login geldig is. Standaard staat dit op drie dagen, maar je kunt de geldigheidsduur ook korter of langer maken. Een tijdelijke login kan minimaal 1 uur en maximaal 1 maand geldig zijn.

Eenmaal alles naar wens ingesteld kun je op de submit knop klikken. Je krijgt nu te zien dat de login succesvol aangemaakt is met daaronder een link die gebruikt kan worden om in te loggen.

WordPress tijdelijke login aangemaakt

Stuur de link naar de persoon die het nodig heeft en hij of zij kan inloggen totdat de link automatisch verloopt of je het zelf deactiveert.

Tot slot is het volgende nog wel handig om te weten. Wanneer een tijdelijke gebruiker verwijderd wordt, dan komen alle berichten en pagina’s die deze gebruiker heeft gemaakt op naam van de beheerder van de website te staan.

Wanneer je de plugin een keer gebruikt hebt en niet meer nodig denkt te hebben, dan kun je deze natuurlijk gewoon weer verwijderen.

2 reacties Laat een reactie achter

Geef een reactie