Inloggen:

Wat is een title attribuut?

Een title attribuut, ook wel tooltip genoemd, is een titel die je op een link kunt plaatsen.

Met het title attribuut geef je een stukje extra informatie aan de bezoekers en zoekmachines. Als een bezoeker weet waar hij heen gaat als hij op een link klikt, dan kan een title attribuut helpen om hem of haar te laten klikken.

Naast het title attribuut moet je natuurlijk ook een goede anchor tekst gebruiken voor zoekmachines als Google. De anchor tekst bepaald samen met het title attribuut het onderwerp van de pagina waar je naar toe linkt.

Wat zie je als je een title attribuut gebruikt

Als je met je muis over een link heen gaat dat gebruik maakt van een title attribuut, dan verschijnt de titel in een kleine box naast het pijltje van je muis.

Test maar eens uit wat er gebeurt als je over deze link heen gaat met je muis: Zoekmachine optimalisatie voor WordPress

Het resultaat komt dus puur doordat ik een title attribuut heb gebruikt voor deze link. Wanneer ik dit niet had gedaan, dan had je dit niet gezien.

Hoe maak je een title attribuut

Met WordPress kun je eenvoudig title attributen maken zonder enige html kennis. Om dit te doen raad ik je aan om het artikel over interne links te lezen.

Als je zelf de HTML code wilt invullen moet je naar de HTML editor gaan en de links in het artikel handmatig een title attribuut meegeven.

Om je link een title attribuut mee te geven moet je dit veranderen:

<a href="https://webtalis.nl/wordpress/plugins/">WordPress plugins</a>

naar:

<a href="https://webtalis.nl/wordpress/plugins/" title="WordPress Plugins">WordPress plugins</a>

Zoals je ziet hoef je alleen maar title=”detitel” aan de links toe te voegen.

WordPress Hulp Nodig? Join Het WP Lab

Het WordPress Lab MockupHeb je vragen aan de hand van dit artikel of wil je verder op weg geholpen worden met je website?

Sluit je aan bij Het WordPress lab, een community voor WordPress-liefhebbers waarin ik antwoord geef op jouw WordPress vragen en je toegang krijgt tot al mijn WordPress cursussen.