Inloggen:

Een website maken begint met een idee

Website maken idee

Voordat je kunt starten met een website heb je een (goed) idee nodig waar je website over moet gaan.

Het onderwerp maakt niet uit, dat mag je volledig zelf bepalen.

Het kan een website zijn over je eigen leven, je hobby of iets heel anders, zolang je er zelf maar plezier in hebt en hier tijd wilt insteken.

Doel van je website

Een WordPress website maken kan een doel voor je zijn, maar hier heb ik het natuurlijk niet over. Waar je over na moet denken is wat je precies met je website wilt bereiken zodra je dit online hebt staan.

Wil je de bezoekers informeren, producten reviewen, iets verkopen, een service aanbieden of iets heel anders? Een combinatie van meerdere dingen is natuurlijk ook mogelijk.

Doe onderzoek

Aan de hand van je doel kun je bedenken wat je website allemaal nodig heeft en waar je doelgroep naar op zoek is.

Denk niet alleen na wat jij graag wilt zien op de website, maar ook wat je bezoekers graag zien. Je maakt een website niet voor jezelf maar voor je bezoekers.

Vind je het lastig om je in je doelgroep te verplaatsen, vraag het dan aan je doelgroep. Afhankelijk van je doelgroep kun je het aan je vrienden, familie, kennissen en/of teamgenoten vragen.

Is het een hele andere doelgroep? Bekijk forums die over het onderwerp gaan waar jij een website over wilt maken, waar vragen veel mensen naar?

Is het echt een goed idee?

Mensen zijn erg hard op internet. Wanneer er niet gevonden wordt waarnaar gezocht wordt zijn de mensen binnen een paar seconde van je website af.

Nu je wat onderzoek hebt gedaan kun je beter bepalen of het daadwerkelijk de moeite is om een website te maken over het onderwerp die je in gedachte hebt.

Kun je niet meer bieden dan andere websites over hetzelfde onderwerp? Het is belangrijk dat jij meer kunt bieden, dit maakt jouw website uniek en een goede reden voor bezoekers om naar jouw website te komen.

Als je van te voren al weet dat je niet een betere website kunt maken dan de websites die er al zijn is het waarschijnlijk slimmer om een ander onderwerp te zoeken. Het zal je een hoop tijd en werk schelen.

Dit zeg ik overigens niet om je te ontmoedigen, ik wil dat je kans van slagen hebt en die is groter wanneer je op deze manier denkt.

Het internet staat al vol met websites, zorg dat jouw website beter is dan rest.

Blijf up-to-date en toegankelijkheid

Probeer anders dan andere te denken en hun voor te blijven. Is er iets nieuws op komst? Ga meteen op onderzoek en schrijf erover.

Tevens moet je er ook voor zorgen dat je website zo toegankelijk mogelijk is en dat je content (inhoud) voor zoveel mogelijk mensen interessant is.

Wat bedoel ik met zoveel mogelijk mensen? Ik zal een voorbeeld noemen. Wanneer je een website hebt over honden kun je ervoor zorgen dat het alleen interessant is voor mensen die ook een hond hebben.

Wat je echter ook kunt doen is ervoor zorgen dat het ook interessant is voor mensen die nog geen hond hebben maar er graag meer informatie over willen hebben.

Wat moet er op de website komen?

Tijdens de zoektocht of je idee goed genoeg is om een website te maken ben je natuurlijk genoeg onderwerpen tegen gekomen waar je over zou kunnen schrijven.

Noteer alles en bedenk hoe je dit het makkelijkst en overzichtelijkst kunt indelen op je website, dit is handig om te weten voor wanneer je een design voor je website kiest. Je kunt hier dan rekening mee houden.

Genoeg nagedacht, tijd voor de volgende stap

We hebben genoeg nagedacht (voor nu), het is tijd voor de volgende stap. Ga lekker aan de slag met een nieuwe blog. Het artikel Blog maken met WordPress kan je goed op weg helpen.