WooCommerce facturen maken

Facturen maken in WooCommerce is helaas niet mogelijk met behulp van een standaardfunctionaliteit.

Met een webshop moet je alleen wel zorgen dat je voor alle bestellingen een factuur maakt. Het is dus noodzakelijk om een manier te zoeken om goede facturen te maken.

Voor WordPress zijn er gelukkig altijd plugins te vinden die je kunnen helpen om te bereiken wat je zou willen. Voor het automatisch maken en verzenden van PDF facturen in WooCommerce is dit ook het geval.

Uiteraard is het ook mogelijk dat je een extern factureringsprogramma gebruikt. Dit zou ik ook zeker doen als je hier al gebruik van maakt. Mocht je echter op zoek zijn naar een oplossing in de vorm van een plugin, dan laat ik je in dit artikel een WooCommerce factuur plugin zien.

Wat moet een WooCommerce factuur plugin kunnen?

Voordat we een plugin uitzoeken moet je eigenlijk bekijken voor jezelf wat de plugin allemaal op de factuur moet kunnen zetten. Bespreek dit ook met je eigen boekhouder of accountant. Hij of zij kan je hier goed advies in geven.

Een aantal onderdelen die altijd op een factuur horen te staan zijn alle klantgegevens, een uniek factuurnummer, de datum van de factuur, het BTW percentage, en nog een aantal dingen meer.

WooCommerce PDF facturen maken

Om PDF facturen te maken in WooCommerce zal je een extra plugin moeten installeren. Er zijn diverse plugins te vinden die dit kunnen, maar het probleem zit hem vaak in de mogelijkheden. Zo ontbreekt er bijna altijd wel iets en kun je bijvoorbeeld in de problemen komen wanneer je verschillende BTW-tarieven hanteert.

De plugin die ik je op eigen ervaring kan aanbevelen is “WooCommerce PDF Invoices“. Het is een betaalde plugin die goed overweg kan wanneer je meerdere BTW-tarieven hanteert en bevat eigenlijk zo goed als alle mogelijkheden die je nodig hebt.

Zo kun je met WooCommerce PDF Invoices onder andere:

 • Voorlopige facturen maken en reguliere facturen;
 • Gegevens van je bedrijf en klanten op de factuur zetten;
 • Aangeven wat voor factuurnummers je wilt hebben;
 • BTW in losse rijen weergeven;
 • Facturen automatisch per mail mee verzenden;
 • Alle facturen die gemaakt zijn downloaden;
 • en nog heel veel meer.

Controleer voor de zekerheid altijd ook zelf of de plugin voldoet voordat je de plugin aanschaft. Er is een demo beschikbaar waarin je alles kunt bekijken.

Hoe werkt WooCommerce PDF Invoices

Automatisch. Oke, dit is niet het antwoord waarop je zit te wachten, maar zo is het wel. Het is een kwestie van alles eenmalig goed instellen en voor de rest doet de plugin al het werk.

In onderstaande video laat ik je de instellingen van de plugin zien. Let op dat je het altijd instelt zoals het goed is voor jouw boekhouding.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Ik hoop dat je met behulp van deze video een idee hebt gekregen wat er allemaal mogelijk is met deze plugin. Wil jij ook graag facturen maken in WooCommerce met deze plugin? WooCommerce PDF Invoice is hier te vinden.

8 reacties Voeg ook een reactie toe

 1. Hee Maikel,
  De plugin zojuist aangeschaft via jouw link onder de video.
  De instellingen zijn duidelijk in de plugin. Ook de pfd invoices zijn prima gegenereerd. Alleen: de klant ontvangt ze niet. Wat doe ik fout?

 2. Goedemiddag,
  Zojuist de plugin geïnstalleerd. Ziet er goed uit! Hoe kan ik er voor zorgen dat de webwinkel een kopie van de factuur ontvangt in de mail?

  • Zelf krijg je het niet per mail als webwinkel zijnde. Je kunt alle facturen wel in een batch downloaden bij WooCommerce -> PDF invoice -> Download Batch. Via het besteloverzicht is het ook per bestelling te downloaden.

 3. Goede morgen,

  Ik heb een plugin geinstaleerd namelijk: WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips

  Kan deze draaien naast de plugin hierboven? of doen die twee pluginns eigenlijk het zelfde?

  MVG
  Laurent Twint

 4. Hey, bedankt voor deze tip. Ik heb de plugin gekocht maar zie niet in hoe ik het BTW nr van de klant kan opvragen tijdens ordering hoe te displayen op de factuur. Zou je mij op weg willen helpen?

Geef een reactie