Facebook video insluiten op je WordPress website

Wil je een Facebook video insluiten op je WordPress website? Dit gaat in WordPress helaas niet op dezelfde eenvoudige manier als met een YouTube video.

Facebook video’s zijn ondertussen erg populair, waardoor de kans steeds groter wordt dat je een keer een video tegenkomt die perfect bij je website past.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf op Facebook video’s plaatst en deze ook op je website wilt weergeven. Na het lezen van dit artikel weet jij hoe je dit kunt doen.

Video: Facebook video insluiten op je website

In onderstaande video kun je over mijn schouder meekijken hoe je een Facebook video kunt insluiten op je WordPress website. Er zijn een aantal stappen voor nodig, maar wanneer je deze kent is het vrij eenvoudig.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wil je liever de uitleg in tekstformaat met afbeeldingen, dan kun je hieronder verder lezen.

Facebook video insluiten in WordPress

Om een video te embedden op je WordPress website moet je natuurlijk als eerste Facebook openen en naar de video gaan die je wilt insluiten op je WordPress website. Probeer niet meteen afgeleid te raken door de dingen die je ziet staan op je tijdlijn. 😉

Wanneer je de video gevonden hebt kun je rechtsboven op het pijltje naar beneden klikken. Je zal hier een kopje “Insluiten” zien staan.

Facebook video insluiten

Zodra je op insluiten klikt komt er direct een lightbox naar voren met een insluitcode die je kunt gebruiken om deze Facebook video op je WordPress website te embedden.

Insluitcode die je kunt gebruiken om een Facebook video te embeddenNaast dat je de insluitcode kunt kopiëren heb je hier ook de mogelijkheid om aan te geven dat je het volledige bericht wilt insluiten. Mocht je dit willen kun je “include full post” aanvinken.

Wanneer je de insluitcode hebt gekopieerd kun je naar een bericht of pagina van je website gaan waar je de Facebook video in wilt hebben staan. Plak de code op de plek waar het moet komen te staan via de tekst editor en je bent klaar.

Wanneer je nu terug schakelt naar de visuele editor zal je direct de video zien staan en natuurlijk ook wanneer je het artikel publiceert.

Facebook video geavanceerde instellingen

Met de vorige methode kun je geen invloed uitoefenen op de breedte van een video voordat je de insluitcode krijgt. Je zou dit wel kunnen aanpassen in de code door de width en height aan te passen, maar dan moet je wel de juiste verhouding weten.

Wanneer je op Geavanceerde instellingen klikt kom je op de speciale Embedded Video & Live Video Player pagina uit van Facebook. Hier heb je wel de mogelijkheid om voordat de insluitcode gegenereerd wordt de breedte aan te passen.

Geavanceerde instellingen voor het embedden van een Facebook video

Als alles naar wens staat kun je hier op “Code ontvangen” klikken. Je krijgt dan in eerste instantie een JavaScript-SDK code met twee stappen die je moet nemen. Het slimste is om meteen bovenaan op het tabblad IFrame te klikken.

iFrame Facebook video insluitcode

Je krijgt dan zoals je hierboven ziet dezelfde soort code als die je in eerste instantie krijgt en dat scheelt een stap om het op je website te krijgen. Kopieer de code en plak deze in je artikel via de tekst editor op de juiste positie.

Geef een reactie