WooCommerce producten niet zichtbaar

Zijn de WooCommerce producten van je webshop niet zichtbaar op de homepage of categoriepagina’s?

Ik had dit ‘probleem’ recentelijk bij een klant. Er was door niemand iets aangepast, maar toch waren er plotseling nog maar 2 producten te zien op de homepage en categoriepagina’s.

Een update die niets met de producten van WooCommerce te maken heeft was enkele dagen eerder uitgevoerd, dat was het enige. De exacte oorzaak was dus niet helemaal duidelijk, maar gelukkig heb ik wel de oplossing voor dit probleem gevonden.

Video: WooCommerce producten zichtbaar maken

In onderstaande video laat ik je twee oorzaken zien die ervoor kunnen zorgen dat je producten niet meer zichtbaar zijn op de winkelpagina van je website. Natuurlijk laat ik je ook zien hoe je dit weer kunt oplossen.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wil je nog wat meer informatie of de uitleg liever in tekstvorm lezen, dan kun je hieronder verder lezen.

Niet zichtbare WooCommerce producten weer zichtbaar maken

Natuurlijk is het eerste wat je doet even kijken of de producten nog wel op gepubliceerd staan. Wat veel mensen alleen niet weten is dat je per product kunt instellen of deze zichtbaar mag zijn op ‘catalogus’ pagina’s, zoals de homepage en categoriepagina’s.

Wanneer je producten plotseling niet meer zichtbaar zijn, dan kun je dus het best als eerste controleren of de producten op verborgen staan. Je kunt dit zien door naar het producten overzicht van WooCommerce te gaan en een product te bewerken.

In de box “Publiceren” aan de rechterzijde zie je vervolgens een kopje productzichtbaarheid.

WooCommerce productzichtbaarheid verborgen

Wanneer deze op verborgen of zoeken staan, dan is dit de oorzaak dat het product niet zichtbaar is.

Om dit op te lossen kun je op “Bewerken” klikken en catalogus/zoeken of catalogus selecteren.

WooCommerce productzichtbaarheid wijzigen

Werk het product bij en je zal zien dat het product weer zichtbaar is op je webshop. Het is gelukkig een hele eenvoudige oplossing wat weer een hoop frustratie en uitzoekwerk kan schelen.

Alleen productcategorieën op de homepage

Een hele andere mogelijkheid kan zijn dat je de productcategorieën wel op de homepage van je WooCommerce webshop ziet staan, maar geen producten.

Hoe je dit oplost is gelukkig ook vrij eenvoudig, omdat er één kleine instelling verkeerd staat. Ga naar “WooCommerce -> Instellingen -> Producten -> Weergave” en dan staat er waarschijnlijk bij Winkelpagina-weergave “Categorieën weergeven” ingesteld.

WooCommerce producten tonen

Om de producten weer zichtbaar te maken op de homepage kun je dit aanpassen naar “Producten tonen” en op wijzigingen opslaan klikken. Wanneer je nu naar de homepage gaat zal alles weer goed staan.

Zijn er geen producten zichtbaar op de categoriepagina? Dan kun je bij “Standaard categorieweergave” precies hetzelfde doen als wat ik zojuist hierboven beschreven heb.

Kan het ook iets anders zijn?

Wanneer dit het probleem voor jou niet oplost, dan is er wat anders aan de hand. Het kan zijn dat het thema waar je gebruik van maakt niet meer goed werkt met de nieuwste versie van WooCommerce.

Je kunt dit testen door over te schakelen naar het standaard thema en te kijken of alles daar wel goed functioneert. Is dit het geval, dan is het zo goed als zeker dat het thema de oorzaak is.

Plugins kunnen daarnaast ook voor conflicten zorgen. Schakel alle plugins uit en kijk of het probleem er dan nog is? Is het probleem weg, dan kun je alle plugins 1 voor 1 weer inschakelen om te achterhalen welke plugin de boosdoener is.

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad en dat het probleem van niet zichtbare producten op je WooCommerce webshop zijn opgelost.

9 reacties Voeg ook een reactie toe

  1. Gisteren werkten mijn gegroepeerde producten prima en werd afbeelding ook correct weergegeven. Vandaag zijn alle afbeeldingen bij de gegroepeerde producten (als je erop klikt) weg, zowel productfoto als productgallerij. Na alle andere dingen nagekeken te hebben, blijkt het inderdaad een probleem te zijn met het thema: Storefront, K heb die nog eens geupdated naar de nieuwste versie, maar probleem blijft. Als ik van thema verander, dan zijn er heel veel andere zaken die ik nog moet aanpassen en mogelijks niet meer goedkrijg… Is er een manier dat ‘storefront’ iets doet aan dat probleem of kan je dat doorgeven?

  2. Ik heb dit ook allemaal geprobeerd maar niks werkt bij mij. De producten worden nog steeds niet getoond op mijn product categorie pagina. ook als ik op een subcategorie klik kan ik de producten niet zien staan alleen productnaam en prijs. ik krijg de productfoto’s pas te zien als ik op een productnaam klik.

  3. Is het ook mogelijk om producten niet weer te geven in de hoofd categorie maar alleen in de sub categorieën. Nu staan bepaalde producten door elkaar omdat ze op datum worden gesorteerd. Ik heb liever de populaire producten daar zichtbaar en de rest onder sub cat.

    alvast bedankt voor jullie antwoorden 🙂

  4. Al het bovenstaande werkte bij mij niet, ik heb daarna de permalinks teruggezet naar de standaard waarden, toen was het probleem opgelost.

Geef een reactie