WooCommerce producten niet zichtbaar

Zijn de WooCommerce producten van je webshop niet zichtbaar op de homepage of categoriepagina’s?

Ik had dit ‘probleem’ recentelijk bij een klant. Er was door niemand iets aangepast, maar toch waren er plotseling nog maar 2 producten te zien op de homepage en categoriepagina’s.

Een update die niets met de producten van WooCommerce te maken heeft was enkele dagen eerder uitgevoerd, dat was het enige. De exacte oorzaak was dus niet helemaal duidelijk, maar gelukkig heb ik wel de oplossing voor dit probleem gevonden.

Video: WooCommerce producten zichtbaar maken

In onderstaande video laat ik je twee oorzaken zien die ervoor kunnen zorgen dat je producten niet meer zichtbaar zijn op de winkelpagina van je website. Natuurlijk laat ik je ook zien hoe je dit weer kunt oplossen.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wil je nog wat meer informatie of de uitleg liever in tekstvorm lezen, dan kun je hieronder verder lezen.

Niet zichtbare WooCommerce producten weer zichtbaar maken

Natuurlijk is het eerste wat je doet even kijken of de producten nog wel op gepubliceerd staan. Wat veel mensen alleen niet weten is dat je per product kunt instellen of deze zichtbaar mag zijn op ‘catalogus’ pagina’s, zoals de homepage en categoriepagina’s.

Wanneer je producten plotseling niet meer zichtbaar zijn, dan kun je dus het best als eerste controleren of de producten op verborgen staan. Je kunt dit zien door naar het producten overzicht van WooCommerce te gaan en een product te bewerken.

In de box “Publiceren” aan de rechterzijde zie je vervolgens een kopje productzichtbaarheid.

WooCommerce productzichtbaarheid verborgen

Wanneer deze op verborgen of zoeken staan, dan is dit de oorzaak dat het product niet zichtbaar is.

Om dit op te lossen kun je op “Bewerken” klikken en catalogus/zoeken of catalogus selecteren.

WooCommerce productzichtbaarheid wijzigen

Werk het product bij en je zal zien dat het product weer zichtbaar is op je webshop. Het is gelukkig een hele eenvoudige oplossing wat weer een hoop frustratie en uitzoekwerk kan schelen.

Alleen productcategorieën op de homepage

Een hele andere mogelijkheid kan zijn dat je de productcategorieën wel op de homepage van je WooCommerce webshop ziet staan, maar geen producten.

Hoe je dit oplost is gelukkig ook vrij eenvoudig, omdat er één kleine instelling verkeerd staat. Ga naar “WooCommerce -> Instellingen -> Producten -> Weergave” en dan staat er waarschijnlijk bij Winkelpagina-weergave “Categorieën weergeven” ingesteld.

WooCommerce producten tonen

Om de producten weer zichtbaar te maken op de homepage kun je dit aanpassen naar “Producten tonen” en op wijzigingen opslaan klikken. Wanneer je nu naar de homepage gaat zal alles weer goed staan.

Zijn er geen producten zichtbaar op de categoriepagina? Dan kun je bij “Standaard categorieweergave” precies hetzelfde doen als wat ik zojuist hierboven beschreven heb.

Kan het ook iets anders zijn?

Wanneer dit het probleem voor jou niet oplost, dan is er wat anders aan de hand. Het kan zijn dat het thema waar je gebruik van maakt niet meer goed werkt met de nieuwste versie van WooCommerce.

Je kunt dit testen door over te schakelen naar het standaard thema en te kijken of alles daar wel goed functioneert. Is dit het geval, dan is het zo goed als zeker dat het thema de oorzaak is.

Plugins kunnen daarnaast ook voor conflicten zorgen. Schakel alle plugins uit en kijk of het probleem er dan nog is? Is het probleem weg, dan kun je alle plugins 1 voor 1 weer inschakelen om te achterhalen welke plugin de boosdoener is.

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad en dat het probleem van niet zichtbare producten op je WooCommerce webshop zijn opgelost.

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen?

Ontvang het WordPress e-book en wekelijke e-mail updates

Vul hieronder je naam en e-mailadres in om gratis e-mail updates en het e-book te ontvangen.

 1. Hoi Maikel,
  weet niet hoe het komt maar kan op dit moment bij het aanmaken van een product niet meer de keuze maken voor een eenvoudig product, of het item variabel keizen.
  Heb jij enig idee waar dit aan kan liggen?

  • Dit soort vreemde dingen komt meestal door een conflict met een andere plugin. Je zou eigenlijk moeten testen of dit ook het geval is als je alle plugins uit hebt staan (op WooCommerce na). Wanneer het weg is weet je dat het door één van de andere plugins op je website komt. Deze kun je dan 1 voor 1 inschakelen om te achterhalen welke plugin de problemen veroorzaakt.

 2. Hi! Wat is de mogelijkheid om producten op een andere pagina dan de ‘winkel pagina’ te plaatsen? dit is me tot nu toe nog niet gelukt :/

 3. Hallo Maikel,
  Bij elk product heb ik product variaties toegepast. Nu zie ik dat (wss na een update) de keuzemogelijkheden ook zichtbaar zijn.
  Klanten hebben dus niet alleen een optiemogelijkheden met een dropdownlijst, maar ook alles keuzes uit deze lijst zijn zichtbaar. De klanten hoeven deze lijst niet meer te bekijken om te weten welke mogelijkheden er zijn. Weet jij hoe ik alleen de opties met het dropdownsymbool zichtbaar houd en de mogelijkheden niet zichtbaar? Ik hoop dat je het antwoord voor mij hebt. Bedankt alvast.

  • Ik zie het op je website inderdaad. De dropdown is een functie van WooCommerce. De opties daaronder niet, die zullen erin gebracht zijn met een plugin. Je zal dus moeten kijken naar de plugin instellingen.

 4. Hoi Maikel,

  Bedankt voor het informatieve artikel.
  Echter heb ik toch een vraag. Op al mijn sub categorieën worden artikelen netjes getoond. Alles staat ook op het zelfde ingesteld, echter op 1 sub categorie product pagina laat hij plots geen producten meer zien. Dit was eerder nog wel zo en er zijn geen instellingen veranderd. Wat kan er fout zijn? Hoe kan het dat alle product categorie pagina’s werken, behalve 1?

 5. Hi Maikel
  Sinds ik Yoast SEO gebruik in mijn producten pagina is mijn “alle producten” pagina ineens verandert van lay out!? Daardoor moet ik anderhalve pagina doorscrollen voordat ik het volgende product zie dat ik heb ingevoerd. Echter de producten worden wel getoond op de website. Dus dat werkt wel.. Maar aangezien ik een nog al grote webshop wil bouwen ben ik nu het overzicht kwijt doordat ze niet meer zoals vanouds overzichtelijk onder elkaar staan in rijtjes..

  Ik kan je ook een printscreen sturen van wat ik bedoel..

  • De plugin Yoast SEO heeft geen enkele invloed op de layout, dus het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat het door deze plugin komt. Wanneer ik de website nu bekijk lijkt alles er wel normaal uit te zien. Ik denk dat je het al hebt opgelost?

 6. bij mij staan de producten goed op de pagina’s en ik
  kan ze ook aanklikken of toevoegen aan winkelmand op
  mijn pc, alleen via mijn mobiel kan ik het niet! hij geeft de producten wel weer maar ik kan ze niet aanklikken.
  hoe kan ik dit oplossen?

  • Er zit zo te zien een div over de gehele pagina, waardoor alles daaronder (dus ook de producten) niet aangeklikt kunnen worden. Je zal dus even moeten achterhalen hoe dat precies ziet op je productenpagina’s.

 7. Hoi,ik wil producten toevoegen op mijn pagina dat zijn er 50.Als ik dat doe dan krijg ik er maar 30 te zien.snap er niks van

  • Je kunt het maximale aantal producten per pagina instellen via Weergave -> Customizer -> WooCommerce -> Productcatalogus. Je kunt hier het aantal producten per rij en het aantal rijen aangeven.

 8. Ik zou graag willen dat de afbeeldingen uit de product galerij niet getoond worden op de catalogus pagina, maar alleen op de product pagina onder de uitgelichte foto. Nu is het zo dat wanneer ik een product galerij aanmaak deze foto door elkaar getoond wordt op de overzichtspagina.

 9. Gisteren werkten mijn gegroepeerde producten prima en werd afbeelding ook correct weergegeven. Vandaag zijn alle afbeeldingen bij de gegroepeerde producten (als je erop klikt) weg, zowel productfoto als productgallerij. Na alle andere dingen nagekeken te hebben, blijkt het inderdaad een probleem te zijn met het thema: Storefront, K heb die nog eens geupdated naar de nieuwste versie, maar probleem blijft. Als ik van thema verander, dan zijn er heel veel andere zaken die ik nog moet aanpassen en mogelijks niet meer goedkrijg… Is er een manier dat ‘storefront’ iets doet aan dat probleem of kan je dat doorgeven?

 10. Ik heb dit ook allemaal geprobeerd maar niks werkt bij mij. De producten worden nog steeds niet getoond op mijn product categorie pagina. ook als ik op een subcategorie klik kan ik de producten niet zien staan alleen productnaam en prijs. ik krijg de productfoto’s pas te zien als ik op een productnaam klik.

 11. Is het ook mogelijk om producten niet weer te geven in de hoofd categorie maar alleen in de sub categorieën. Nu staan bepaalde producten door elkaar omdat ze op datum worden gesorteerd. Ik heb liever de populaire producten daar zichtbaar en de rest onder sub cat.

  alvast bedankt voor jullie antwoorden 🙂

 12. Al het bovenstaande werkte bij mij niet, ik heb daarna de permalinks teruggezet naar de standaard waarden, toen was het probleem opgelost.

Geef een reactie

WordPress Zonder Zorgen

Challenge

Vul hieronder je informatie in en

start direct met de 5-daagse challenge.

9 must-do WordPress tips ontvangen?

Vul je voornaam en e-mailadres in en klik op "nu downloaden".

Op naar webshop succes

Wil je leren hoe je een webshop kunt opzetten of hoe je meer kunt verdienen met je webshop? Download het e-book.

Maak je eigen online cursussen

Wil je een online cursus business starten? Leer hoe je dit in 7 stappen kunt doen

Webshop opzetten met

WooCommerce

en hoe je meer kunt verdienen

Vul hieronder je voornaam en e-mailadres in om het e-book te ontvangen.

Webshop opzetten en meer verdienen

Leer hoe je een webshop opzet of meer kunt verdienen met je huidige webshop