Inloggen:

WooCommerce producten niet zichtbaar

WooCommerce producten niet zichtbaar

Zijn de WooCommerce producten van je webshop niet zichtbaar op de homepage of categoriepagina’s?

Ik had dit ‘probleem’ recentelijk bij een klant. Er was door niemand iets aangepast, maar toch waren er plotseling nog maar 2 producten te zien op de homepage en categoriepagina’s.

Een update die niets met de producten van WooCommerce te maken heeft was enkele dagen eerder uitgevoerd, dat was het enige. De exacte oorzaak was dus niet helemaal duidelijk, maar gelukkig heb ik wel de oplossing voor dit probleem gevonden.

Video: WooCommerce producten zichtbaar maken

In onderstaande video laat ik je twee oorzaken zien die ervoor kunnen zorgen dat je producten niet meer zichtbaar zijn op de winkelpagina van je website. Natuurlijk laat ik je ook zien hoe je dit weer kunt oplossen.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wil je nog wat meer informatie of de uitleg liever in tekstvorm lezen, dan kun je hieronder verder lezen.

Niet zichtbare WooCommerce producten weer zichtbaar maken

Natuurlijk is het eerste wat je doet even kijken of de producten nog wel op gepubliceerd staan. Wat veel mensen alleen niet weten is dat je per product kunt instellen of deze zichtbaar mag zijn op ‘catalogus’ pagina’s, zoals de homepage en categoriepagina’s.

Wanneer je producten plotseling niet meer zichtbaar zijn, dan kun je dus het best als eerste controleren of de producten op verborgen staan. Je kunt dit zien door naar het producten overzicht van WooCommerce te gaan en een product te bewerken.

In de box “Publiceren” aan de rechterzijde zie je vervolgens een kopje productzichtbaarheid.

WooCommerce productzichtbaarheid verborgen

Wanneer deze op verborgen of zoeken staan, dan is dit de oorzaak dat het product niet zichtbaar is.

Om dit op te lossen kun je op “Bewerken” klikken en catalogus/zoeken of catalogus selecteren.

WooCommerce productzichtbaarheid wijzigen

Werk het product bij en je zal zien dat het product weer zichtbaar is op je webshop. Het is gelukkig een hele eenvoudige oplossing wat weer een hoop frustratie en uitzoekwerk kan schelen.

Alleen productcategorieën op de homepage

Een hele andere mogelijkheid kan zijn dat je de productcategorieën wel op de homepage van je WooCommerce webshop ziet staan, maar geen producten.

Hoe je dit oplost is gelukkig ook vrij eenvoudig, omdat er één kleine instelling verkeerd staat. Ga naar “WooCommerce -> Instellingen -> Producten -> Weergave” en dan staat er waarschijnlijk bij Winkelpagina-weergave “Categorieën weergeven” ingesteld.

WooCommerce producten tonen

Om de producten weer zichtbaar te maken op de homepage kun je dit aanpassen naar “Producten tonen” en op wijzigingen opslaan klikken. Wanneer je nu naar de homepage gaat zal alles weer goed staan.

Zijn er geen producten zichtbaar op de categoriepagina? Dan kun je bij “Standaard categorieweergave” precies hetzelfde doen als wat ik zojuist hierboven beschreven heb.

Kan het ook iets anders zijn?

Wanneer dit het probleem voor jou niet oplost, dan is er wat anders aan de hand. Het kan zijn dat het thema waar je gebruik van maakt niet meer goed werkt met de nieuwste versie van WooCommerce.

Je kunt dit testen door over te schakelen naar het standaard thema en te kijken of alles daar wel goed functioneert. Is dit het geval, dan is het zo goed als zeker dat het thema de oorzaak is.

Plugins kunnen daarnaast ook voor conflicten zorgen. Schakel alle plugins uit en kijk of het probleem er dan nog is? Is het probleem weg, dan kun je alle plugins 1 voor 1 weer inschakelen om te achterhalen welke plugin de boosdoener is.

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad en dat het probleem van niet zichtbare producten op je WooCommerce webshop zijn opgelost.

WordPress Hulp Nodig? Join Het WP Lab

Het WordPress Lab MockupHeb je vragen aan de hand van dit artikel of wil je verder op weg geholpen worden met je website?

Sluit je aan bij Het WordPress lab, een community voor WordPress-liefhebbers waarin ik antwoord geef op jouw WordPress vragen en je toegang krijgt tot al mijn WordPress cursussen.

67 reacties

 1. Hi Maikel, ik heb een korte vraag en hopelijk heb je een antwoord voor mij 😉
  Sinds begin september krijg ik ineens geen afbeelding meer te zien op de woocommerce order die via mail gestuurd wordt van het product wat gekocht wordt. Waar kon je dat binnen woocommerce ook alweer vinden om in te stellen of was dat een aangepast css code?

 2. Hoi Maikel,
  Ik heb producten in de aanbieding voor klanten in mijn mailfunnel. Hiervoor heb ik een nieuw product aangemaakt met dus dezelfde inhoud maar dan goedkoper. Als je nu een product in mijn winkelwagen plaatst, zie je onderaan de pagina “gerelateerd” staan en daar dus hetzelfde product maar dan goedkoper. Dat wil ik uiteraard niet. Kun je de optie om gerelateerde producten te laten zien uitzetten?
  Alvast bedankt.
  Groetjes Moniek

  1. Hoi Maikel,
   Excuses, ik heb het ondertussen gevonden. De plugin Related Products for WooCommerce geinstalleerd en daar heb ik de zichtbaarheid aan kunnen passen.
   Groetjes!

 3. Ik heb bijvoorbeeld 40 producten van een bepaalde categorie. Ik zou graag 12 zichtbaar laten zijn en de andere via bijvoorbeeld MEER onderaan de pagina.
  Hoe krijg ik dit voor elkaar.

 4. Beste Maikel,

  Ik heb vier producten in mijn shop staan. De vijfde product die aangemaakt zie ik niet in mijn shop verschijnen. Ik heb al je bovenstaande probleemoplossers goed toegepast, maar helaas nog geen product te zien in mijn shop.

  Zelfs alle plugins gedeactiveerd en opnieuw geactiveerd. Ook Woocommerce en Elementor plugins verwijderd en opnieuw geïnstalleerd.

  Graag jouw hulp.

  Groeten, Henri

 5. een klant van mijn heeft een categorie nieuw de bestelling komen wel bij niet in de homepage maar niet in de categorie terwijl als ik heen en weer switch van sorteren van populaire naar nieuw dan staan ze er wel bij
  loopt niet helemaal syncroon

 6. Ik heb een Wordpress webshop met WooCommerce, alle producten worden gewoon weergegeven en de winkelmand staat ook op de webshop alleen kan je geen producten toevoegen aan de webshop behalve via Apple Pay maar er staat niet meer voeg toe aan winkelmand.

  Ik heb geen idee hoe ik dit moet oplossen.

   1. Hey Maikel

    Bedankt voor deze pagina. Ik heb zelf nog een vraagje. Mijn winkel pagina toont nu 12 producten per pagina en graag zou ik dit naar 18 of 20 doen. Weet jij hoe dit moet zonder codes aan te passen? Ook had ik categorieën aangemaakt die vervolgens niet te doen zijn. Voordat ik de webshop gereset had was dit geen probleem

 7. Dag Maikel,

  Bij mij zijn de afbeeldingen van de producten steeds zichtbaar, behalve op de pagina van mijn winkelmand. Hoe kan ik dit oplossen?

  Alvast bedankt,
  Hanna

 8. Dag Maikel
  ik zie die ‘weergave’ niet bij instellingen.
  Heb ik een verkeerde versie? nochtans automatische update aangezet.
  Ik kan dus de categoriën er niet bijzetten.

  Ik heb een virtueel product. Maar na betaling komt de klant niet op de pagina, waar ze dit product kunnen zien.

  1. Jouw probleem is wat anders dan hierboven beschreven wordt. Het is maar net hoe je het hebt ingesteld hoe de klant het virtuele product te zien krijgt. Ik weet niet wat voor product het is, dus kan hier verder weinig over zeggen.

 9. Ik heb een vraagje,heb 1000 producten maar heb nu per per categorie een producten pagina aangemaakt,maar dan als ik naar volgende pagina ga zie ik de andere producten niet staan terwijl ik 50 producten heb en de eerste pagina alleen de producten zie maar de andere pagina’s niet

 10. Beste Maikel,
  Onder 1 productcategorie hangen nu 2 subcategoriën. De weergave van de hoofdcategorie heb ik ingesteld op ‘subcategoriën’. En bij de subcategoriën is de weergave ingesteld op ‘producten’.
  Toch blijven alleen de producten verschijnen op de pg met hoofd-productcategorie, niet, zoals ik wil, alleen de sub-productcategoriën (die ook niet verschijnen).
  Wat doe ik fout?

 11. Beste Maikel,
  Ik ben met een webshop bezig en gebruik het gratis thema NEVE van Themeisle.

  Daar staat de naam van de winkel als Shop wanneer ik dit verander in Winkel dan verdwijnen de producten op de pagina. Wanneer ik de naam terug verander dan verschijnen ze weer. Enig idee wat ik verkeerd doe

  Grt
  Wllem

  1. Je kunt in de instellingen kijken van WooCommerce -> Instellingen -> Producten welke pagina staat ingesteld als winkel. Normaliter zou het mee moeten veranderen, maar wellicht moet je het nog een keer aanpassen bij jou. Mocht dit allemaal goed staan, dan zit het waarschijnlijk in de thema instellingen.

   1. Beste Maikel ik heb mijn wordpress webshop verandert maar de veranderingen zijn niet zichtbaar op mijn mobiel! Hoe kan dat normaal zie ik de veranderingen meteen..

    Groetjes chantal

 12. Dag Maikel,

  In de winkelmand kreeg ik voorheen altijd een foto te zien van het artikel. De foto is nu wel zichtbaar in winkelmand op de pc maar niet op de mobiel. Enig idee hoe ik dit kan oplossen? Alvast bedankt!

 13. Beste Maikel,

  Mijn producten zijn zichtbaar in de winkel maar de categorieën niet en de optie ‘winkelpagina-weergave’ ontbreekt. Heb je enig idee hoe dit kan?
  alvast veel dank!

 14. Hoi Maikel,
  Vandaag heb ik een aantal variabele producten aangemaakt in de webwinkel. Als ik dan test, dan kun je de optie wel aanklikken, maar dan krijg je de melding: sorry, dit product is niet beschikbaar, kies een andere combinatie.
  Ik heb alles op voorraad (3) gezet, er zit een prijs aan, voorraadbeheer staat uit, status is: op voorraad.
  Ook als ik de eigenschappen terug reduceer naar 10 wil het ook niet…gromm

 15. Hoi Maikel,
  Wat een lekkere heldere uitleg geef je. Echt heel handig.
  Mijn vraag als producten uitverkocht zijn en waarschijnlijk niet meer terugkomen zetten wij ze ‘prive’. Na een tijdje verwijderen we ze dan geheel. Is dat een handige methode of kan het ook slimmer?

  Groeten Michael

  1. Is een prima methode. Je zou ook een redirect kunnen plaatsen naar een soortgelijk product, zodat een bezoeker die naar het uitverkochte product op zoek was wellicht ook interesse heeft in het andere product. Er is geen goed of slecht bij producten die sowieso niet meer beschikbaar komen.

 16. Hoi Maikel,
  Mijn winkelmand van woocommerce blijft leeg als je er producten in wil doen. Dit gebeurt alleen bij Safari, dus op IPhone en Ipads.

  OP mijn laptop, werk ik met Google Chrome, daar werkt mijn webshop wel gewoon.

  Als ik een artikel toevoeg aan de winkelmand, dan is de winkelmand vervolgens leeg. Het is dus onmogelijk om iets bij mij te kopen via bijvoorbeeld een IPhone of IPad.

  Waar kan dit aan liggen?

  Ik heb al alle plugin updates bijgewerkt, 1 voor 1 gedeactiveerd, getest en weer geactiveerd.

  Heb je hier misschien ooit van gehoord en weet je hoe ik dit kan oplossen?

  P.S. Mijn thema is portfolio press.

 17. Hoi Maikel,
  weet niet hoe het komt maar kan op dit moment bij het aanmaken van een product niet meer de keuze maken voor een eenvoudig product, of het item variabel keizen.
  Heb jij enig idee waar dit aan kan liggen?

  1. Dit soort vreemde dingen komt meestal door een conflict met een andere plugin. Je zou eigenlijk moeten testen of dit ook het geval is als je alle plugins uit hebt staan (op WooCommerce na). Wanneer het weg is weet je dat het door één van de andere plugins op je website komt. Deze kun je dan 1 voor 1 inschakelen om te achterhalen welke plugin de problemen veroorzaakt.

 18. Hi! Wat is de mogelijkheid om producten op een andere pagina dan de ‘winkel pagina’ te plaatsen? dit is me tot nu toe nog niet gelukt :/

 19. Hallo Maikel,
  Bij elk product heb ik product variaties toegepast. Nu zie ik dat (wss na een update) de keuzemogelijkheden ook zichtbaar zijn.
  Klanten hebben dus niet alleen een optiemogelijkheden met een dropdownlijst, maar ook alles keuzes uit deze lijst zijn zichtbaar. De klanten hoeven deze lijst niet meer te bekijken om te weten welke mogelijkheden er zijn. Weet jij hoe ik alleen de opties met het dropdownsymbool zichtbaar houd en de mogelijkheden niet zichtbaar? Ik hoop dat je het antwoord voor mij hebt. Bedankt alvast.

  1. Ik zie het op je website inderdaad. De dropdown is een functie van WooCommerce. De opties daaronder niet, die zullen erin gebracht zijn met een plugin. Je zal dus moeten kijken naar de plugin instellingen.

 20. Hoi Maikel,

  Bedankt voor het informatieve artikel.
  Echter heb ik toch een vraag. Op al mijn sub categorieën worden artikelen netjes getoond. Alles staat ook op het zelfde ingesteld, echter op 1 sub categorie product pagina laat hij plots geen producten meer zien. Dit was eerder nog wel zo en er zijn geen instellingen veranderd. Wat kan er fout zijn? Hoe kan het dat alle product categorie pagina’s werken, behalve 1?

 21. Hi Maikel
  Sinds ik Yoast SEO gebruik in mijn producten pagina is mijn “alle producten” pagina ineens verandert van lay out!? Daardoor moet ik anderhalve pagina doorscrollen voordat ik het volgende product zie dat ik heb ingevoerd. Echter de producten worden wel getoond op de website. Dus dat werkt wel.. Maar aangezien ik een nog al grote webshop wil bouwen ben ik nu het overzicht kwijt doordat ze niet meer zoals vanouds overzichtelijk onder elkaar staan in rijtjes..

  Ik kan je ook een printscreen sturen van wat ik bedoel..

  1. De plugin Yoast SEO heeft geen enkele invloed op de layout, dus het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat het door deze plugin komt. Wanneer ik de website nu bekijk lijkt alles er wel normaal uit te zien. Ik denk dat je het al hebt opgelost?

 22. bij mij staan de producten goed op de pagina’s en ik
  kan ze ook aanklikken of toevoegen aan winkelmand op
  mijn pc, alleen via mijn mobiel kan ik het niet! hij geeft de producten wel weer maar ik kan ze niet aanklikken.
  hoe kan ik dit oplossen?

  1. Er zit zo te zien een div over de gehele pagina, waardoor alles daaronder (dus ook de producten) niet aangeklikt kunnen worden. Je zal dus even moeten achterhalen hoe dat precies ziet op je productenpagina’s.

 23. Hoi,ik wil producten toevoegen op mijn pagina dat zijn er 50.Als ik dat doe dan krijg ik er maar 30 te zien.snap er niks van

  1. Je kunt het maximale aantal producten per pagina instellen via Weergave -> Customizer -> WooCommerce -> Productcatalogus. Je kunt hier het aantal producten per rij en het aantal rijen aangeven.

 24. Ik zou graag willen dat de afbeeldingen uit de product galerij niet getoond worden op de catalogus pagina, maar alleen op de product pagina onder de uitgelichte foto. Nu is het zo dat wanneer ik een product galerij aanmaak deze foto door elkaar getoond wordt op de overzichtspagina.

 25. Gisteren werkten mijn gegroepeerde producten prima en werd afbeelding ook correct weergegeven. Vandaag zijn alle afbeeldingen bij de gegroepeerde producten (als je erop klikt) weg, zowel productfoto als productgallerij. Na alle andere dingen nagekeken te hebben, blijkt het inderdaad een probleem te zijn met het thema: Storefront, K heb die nog eens geupdated naar de nieuwste versie, maar probleem blijft. Als ik van thema verander, dan zijn er heel veel andere zaken die ik nog moet aanpassen en mogelijks niet meer goedkrijg… Is er een manier dat ‘storefront’ iets doet aan dat probleem of kan je dat doorgeven?

  1. Hoi,

   Ik heb ongeveer hetzelfde probleem.
   Sinds kort kan ik geen product image meer toewijzen aan een product.

   Als je op de productpagina bent en je klikt op de link om een image toe te wijzen kom je wel in je media map , kies een image en klik rechtsonder op “uitgelichte afbeelding kiezen”

   hierna is de image niet zichtbaar en heeft publiceren geen enkel nut..

   heeft iemand al een oplossing?

 26. Ik heb dit ook allemaal geprobeerd maar niks werkt bij mij. De producten worden nog steeds niet getoond op mijn product categorie pagina. ook als ik op een subcategorie klik kan ik de producten niet zien staan alleen productnaam en prijs. ik krijg de productfoto’s pas te zien als ik op een productnaam klik.

  1. Dan zijn je producten dus wel zichtbaar en is dit artikel niet van toepassing. Het gaat bij jou alleen om de afbeeldingen. Dat is wellicht een instelling van het thema of iets.

 27. Is het ook mogelijk om producten niet weer te geven in de hoofd categorie maar alleen in de sub categorieën. Nu staan bepaalde producten door elkaar omdat ze op datum worden gesorteerd. Ik heb liever de populaire producten daar zichtbaar en de rest onder sub cat.

  alvast bedankt voor jullie antwoorden 🙂

 28. Al het bovenstaande werkte bij mij niet, ik heb daarna de permalinks teruggezet naar de standaard waarden, toen was het probleem opgelost.

  1. Dit klinkt eerlijk gezegd als een probleem dat de producten niet meer bereikbaar waren, maar nog wel zichtbaar (of heb ik het fout). Fijn in elk geval dat het is opgelost. 🙂