Inloggen:

WooCommerce installeren op je WordPress website

WooCommerce installeren

WooCommerce installeren is op dezelfde manier mogelijk als hoe je alle andere plugins op je website installeert.

Heel moeilijk is het dus gelukkig niet, maar je hebt wel eerst een WordPress website nodig. Heb je nog geen website? Bekijk dan eerst deze handleiding om je eigen website te starten.

In dit artikel laat ik je stapsgewijs zien hoe je WooCommerce op jouw WordPress website installeert en lopen we samen de installatiewizard door.

Video: WooCommerce installeren

In onderstaande video kun je over mijn schouder meekijken hoe je WooCommerce kunt installeren. Daarnaast geef ik ook nog in het kort wat uitleg over de mogelijkheden in de installatiewizard.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Heb je liever de uitleg in tekst en afbeeldingen? Geen enkel probleem, je kunt hieronder verder met het artikel.

WooCommerce installeren

Zoals ik net al zei kun je WooCommerce installeren zoals je dat bij andere plugins ook doet. Je kunt dus in het beheerdersgedeelte van je website naar “Plugins -> Nieuwe plugin” gaan.

Op de pagina waar je nu uitkomt heb je rechtsboven een zoekveld waar je “WooCommerce” kunt invullen.

WooCommerce plugin zoeken

Om vervolgens naar plugins te zoeken moet je op enter drukken. Je zal nu direct als eerste resultaat WooCommerce zien staan met een knop “Nu installeren”.

WooCommerce plugin nu installeren

Klik op de knop om WooCommerce te installeren. Zodra de plugin geïnstalleerd is wijzigt de “Nu installeren” knop naar “Activeren”. Hier moet je natuurlijk ook nog even op klikken om WooCommerce actief te maken.

WooCommerce Installatiewizard

Zodra je WooCommerce hebt geactiveerd zal de WooCommerce installatiewizard starten. Je krijgt hier direct de mogelijkheid om aan de slag te gaan en een aantal belangrijke onderdelen in te stellen.

WooCommerce installatiewizard

De installatiewizard is overigens volledig optioneel, mocht je er dus geen behoefte aan hebben, dan kun je klikken op “Nu niet”. Heb je wel zin om direct aan de slag te gaan, dan kun je op “Aan de slag.” klikken.

Pagina-instellingen

De eerste pagina waar je op uit komt is de pagina “Pagina-instellingen”, maar eigenlijk kun je hier helemaal niks instellen.

WooCommerce installatiewizard pagina-instellingen

Op deze pagina kun je de essentiële pagina’s die WooCommerce nodig heeft om goed te functioneren bekijken en direct installeren door op “Doorgaan” te klikken. Later kun je de pagina’s altijd nog van naam wijzigen als je dit zou willen.

Winkellocatie instellen

Op de winkellocatie pagina staat eigenlijk alles direct goed ingesteld wanneer je een webshop hebt en WordPress in het Nederlands hebt geïnstalleerd.

Winkellocatie instellingen in de WooCommerce installatiewizard

Zo is de winkellocatie Nederland, de valuta in euro’s, het gewicht in kilogrammen en de afmetingen van producten in centimeters.

Wil je toch iets wijzigen? Je kunt dit eenvoudig doen door op het dropdown menu te klikken en iets anders te selecteren. Wanneer alles naar wens staat kun je op “Doorgaan” klikken.

Verzending & belastingen instellen

Op de pagina Verzending & belasting kun je aangeven of je fysieke producten gaat verzenden naar klanten. Verder kun je ook aangeven of je belastingen (BTW) in rekening wilt brengen.

Verzending en belasting instellen in de WooCommerce installatiewizard

Zodra je een vinkje zet bij “Ja, ik ga belastingen in rekening brengen” krijg je ook nog de keuze of je de prijzen in de webwinkel inclusief of exclusief btw wilt invoeren. Persoonlijk vul ik het altijd inclusief btw in, maar als jij het prettiger vindt het exclusief in te voeren moet je dit natuurlijk gewoon doen.

Klik als je alles hebt ingesteld wederom op “Doorgaan” om verder te gaan naar de volgende pagina in deze installatiewizard.

Betalingen

Wanneer je een webshop hebt wil je natuurlijk betalingen ontvangen. Op de pagina Betalingen kun je daarom al direct het een en ander instellen.

betalingsinstellingen in de installatiewizard van WooCommerce

Je kunt in WooCommerce zowel directe als indirecte betalingen accepteren. Voor de directe betalingen maak je eigenlijk zo goed als altijd gebruik van een betaalplugin van je betaalprovider. Dit is dus voornamelijk iets wat je later zal instellen.

Mocht je betalingen willen ontvangen via PayPal, dan zou je dit alvast aan kunnen geven door een vinkje te zetten. Hetzelfde geldt voor betalingen met cheque, rembours en directe bankoverschrijving.

Alles naar wens ingevuld? Top, dan kun je voor de laatste keer op “Doorgaan” klikken.

Je winkel is klaar

Je hebt het einde van de installatiewizard gehaald. Op deze pagina valt eigenlijk helemaal niets meer in te stellen.

WooCommerce installatiewizard klaar

Wel heb je de mogelijkheid om toe te staan dat je niet-gevoelige diagnostische gegevens en gebruiksinformatie deelt om WooCommerce nog beter te maken. De keuze is geheel aan jou.

Mocht je interesse hebben kun je eventueel ook nog op de lees meer links klikken om bij de documentatie van WooCommerce te komen.

Hoe nu verder?

Zoals je ziet zou je door kunnen gaan met het toevoegen van je eerste product. Persoonlijk zou ik eerst even naar de URL-structuur van je WooCommerce webshop kijken of deze in orde is of dat je deze wilt aanpassen.

Alle instellingen die je zojuist gedaan hebt zijn overigens altijd weer te wijzigen. Mocht je dus iets fout hebben ingesteld of willen veranderen, dan is dit altijd mogelijk. Daarnaast zijn de pagina’s die je kunt vinden onder “WooCommerce -> Instellingen” een stuk uitgebreider wat instellingen betreft. Het is daarom altijd aan te raden om deze ook eens rustig op je gemakje door te lopen.

Heel veel succes verder met je WooCommerce webshop. WooCommerce installeren was geen probleem voor jou. Je hebt nu een webshop plugin en kunt gaan beginnen met het nakijken van de URL-structuur en het toevoegen van producten.

WordPress Hulp Nodig? Join Het WP Lab

Het WordPress Lab MockupHeb je vragen aan de hand van dit artikel of wil je verder op weg geholpen worden met je website?

Sluit je aan bij Het WordPress lab, een community voor WordPress-liefhebbers waarin ik antwoord geef op jouw WordPress vragen en je toegang krijgt tot al mijn WordPress cursussen.

10 reacties

 1. Hoi, ik wil graag de wc vendor installeren, hoe kan ik dit het beste doen?
  Groetjss

 2. Hoi, wanneer ik de woocommerce pagina’s wil bekijken (afrekenpagina etc.) Krijg ik de volgende melding: VideoHelper Error: Default poster is not set.
  Enig idee waar dit aan ligt en hoe ik dit kan oplossen?
  Dank!!

 3. Na de installatie staan de toegevoegde WooCommerce-pagina’s zoals de Winkelmand niet bij WordPress/Alle Pagina’s. Weet je hoe deze pagina’s tevoorschijn komen? Alvast dank voor je hulp.

  1. Deze pagina’s kun je later alsnog aanmaken via WooCommerce -> Status -> Tools en dan bij het kopje “Standaard WooCommerce pagina’s aanmaken”.

 4. Hoi ik heb een vraag als ik inplug is dan mijn hele website die ik gemaakt heb weg? Wil graag een webshop maken en deze plakken aan min website van tol14.nl