URL-structuur van WooCommerce aanpassen

Weet je dat het mogelijk is om de URL-structuur van WooCommerce aan te passen? Het zijn extra permalinks die je kunt instellen zodra je WooCommerce installeert en activeert op je website.

Aangezien het een heel gedoe is om alle URL’s te redirecten is het verstandig om hier direct naar te kijken wanneer je Woocommerce geïnstalleerd hebt.

In dit artikel kun je lezen hoe je de WooCommerce permalinks kunt aanpassen op jouw webshop.

Video: WooCommerce permalinks aanpassen

In onderstaande video kun je over mijn schouder meekijken hoe je de permalinks (URL-structuur) van je WooCommerce webshop kunt aanpassen.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Lees je liever rustig op je gemak de uitleg in tekstvorm, dan kun je hieronder verder gaan met het artikel.

Wat is de standaard URL-structuur?

De standaard URL-structuur van Woocommerce is vrij eenvoudig en duidelijk.

 • Een productpagina krijgt /product/ in de URL.
 • Een productcategorie krijgt /product-categorie/ in de URL.
 • Een product tag krijgt /product-tag/ in de URL.
 • Een product attribuut krijgt /attribuut-naam/attribuut/ in de URL.

Hier is zoals je ziet helemaal niks mis mee. Je kunt er in principe dus gewoon voor kiezen om dit zo te houden, tenzij je een bepaalde reden hebt om het te veranderen.

Hoe kun je de URL-structuur in WooCommerce wijzigen?

Je kunt de URL-structuur van WooCommerce wijzigen door naar “Instellingen -> Permalinks” te gaan.

Je hebt hier onder het kopje “Optioneel” drie WooCommerce URL-structuren die je kunt aanpassen, namelijk Productcategorie afkorting, Producttag-basis en Producteigenschap-basis.

WooCommerce permalinks optioneel

Je hoeft hier bij de productcategorie en producttag in principe alleen maar in te vullen wat je als vervanger wilt gebruiken in de URL.

Bij de producteigenschap-basis ligt dit iets anders. Hier wordt standaard /attribuut/attribuut-naam/ gebruikt. Je kunt alleen bepalen wat hiervoor komt te staan.

Onder het kopje “Product permalink” kun je aangeven wat voor URL-structuur je wilt gebruiken voor de producten.

WooCommerce product permalinks

Je hebt zoals je ziet al meteen meerdere mogelijkheden om uit te kiezen. Zo kun je eventueel ook nog de winkelbasis en categorie in de URL verwerken. Wanneer je het echter helemaal zelf wilt bepalen, dan kun je kiezen voor “custom” en invullen wat je er wel wilt hebben staan.

Klik tot slot nog even op “Wijzigingen opslaan” en je hebt zojuist de URL-structuur aangepast voor je webshop.

 1. Hoi,

  Ik heb deze categorie-naam staan:
  …/product-categorie/bags/
  Maar wil graag meteen /bags/hebben. Dus /product-categorie eruit.

  Kun je me op weg helpen?
  Alle mogelijke opties al geprobeerd. ;(
  Bedankt alvast.

  Gr Vera

 2. Hoi Maikel,

  Dankjewel voor deze post. Ik heb een vraagje. De URL van alle product category pagina’s zijn nu mijnsite.nl/product-category/[categorie]. Dus bijvoorbeeld mijnsite.nl/product-category/tuingereedschap.

  Ik wil dit graag veranderen naar mijnsite.nl/producten/[categorie]. Dus bijvoorbeeld: mijnsite.nl/producten/tuingereedschap.

  Het lukt mij niet om de product-category (de standaard door wordpress) te wijzigen in ‘producten’ bij de permalinks.

  Kun jij mij helpen? Zou geweldig zijn!!

  Groetjes Eva

 3. Hallo Maikel. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de producten + beschrijvingen op de productenpagina netjes naast elkaar en onder elkaar staan?

 4. Hoi Maikel,

  Ik heb ook een vraag. Wanneer ik in woohoo op een foto klik kom ik standaard uit op de omschrijving van de pagina met de afbeeldingen enz enz. Kan ik deze ook ergens wijzigen? Ik krijg namelijk niet alles te zien.

  • Bedoel je dat je op de bijlagepagina terechtkomt? Lijkt mij sowieso nogal overbodig, mensen kunnen beter op de productpagina uitkomen. Ik zou dan ook deze pagina’s uitschakelen als ik jou was. Dit kan bijvoorbeeld al met Yoast SEO. Als je het over iets anders hebt hoor ik het graag.

 5. Hai Maikel,
  in mijn webshop ben ik producten aan het toevoegen die nu meteen op de winkel pagina verschijnen.
  Hoe stel ik de webshop in, dat op de eerste pagina de productcategorieën komen te staan voor het overzicht?

  Ik heb gezocht tussen al je interessante artikelen, maar helaas geen antwoord gevonden!

  Alvast bedankt!

 6. Goedemorgen Maikel,
  ik mis in mijn Woocommerce de basis pagina’s. Ze staan op niet ingesteld, kan ik dit eenvoudig oplossen en hoe?

  • Ja, je kunt deze pagina’s toevoegen door naar WooCommerce -> Status -> Tools te gaan en op “Pagina’s aanmaken” te klikken bij de optie Standaard WooCommerce pagina’s aanmaken.

 7. Hoi Maikel, wat als ik mijn woocommerce shop als homepage wil hebben, dus rechtstreeks te zien op bijv de url: shop.nl?

  Kan dit ook? Mvg Max

 8. Hallo Maikel,

  Ik heb 5 dagen geleden een update van Woocommerce gedownload. Helaas doet nu de button naar de webshop op de homepage van de website het niet meer. Natuurlijk maak ik backups, maar ik bewaarde de backups van maar 3 dagen: ik kwam er dus te laat achter… Nu zijn alle producten en de gegevens via mijn website nog wel te raadplegen, maar niemand kan meer naar mijn webshop. Ik hoop echt dat je mij kunt helpen, zodat klanten mijn webshop weer kunnen bezoeken. Alvast bedankt voor je tip(s)!

  • Heb je zo te zien gelukkig opgelost. Je kunt altijd weer downgraden naar een vorige versie van de plugin. Wel is het dan ook verstandig om eerst een back-up te maken van de situatie voor als dat mis zou gaan.

  • Goede vraag. Je zal dan echter alleen de categorie van de plaatsnaam moeten selecteren. Wanneer de landcode een bovenliggende categorie is van de plaatsnaam, wat volgens mij in dit geval logisch zou zijn, dan loop je niet meer tegen dit probleem aan.
   Er bestaat verder helaas geen mogelijkheid om te kiezen welke categorie WooCommerce moet gebruiken in de permalinks.

 9. Goedenavond,

  na dagen gepuzzel kom ik ergens maar niet uit. Op de product pagina van mijn woocommerce webshop met het incart lite theme staan de artikel beschrijvingen en prijzen direct naast elkaar onder de foto waardoor er niet genoeg ruimte lijkt te zijn. Bijvoorbeeld:

  Pingp
  ongb
  allet
  je

  Hoe kan ik deze tekst breder maken en de prijs erboven of onder plaatsen?

  Mijn dank is alvast heel groot!

Geef een reactie