Inloggen:

WooCommerce producteigenschappen maken

WooCommerce producteigenschappen maken

In WooCommerce zijn producteigenschappen voor allerlei verschillende doeleinde te gebruiken.

Zo kun je eigenschappen maken om te gebruiken voor de gelaagde navigatie widget, variabele producten of om op de productpagina te tonen.

Het is een onderwerp dat gek genoeg niet vaak beschreven wordt, maar in dit artikel zal ik alles wat met producteigenschappen te maken heeft uitgebreid behandelen.

Video: Producteigenschappen maken

In onderstaande video kun je over mijn schouder meekijken hoe je producteigenschappen in WooCommerce kunt maken. Verder laat ik je ook zien waar je de producteigenschappen allemaal voor kunt gebruiken.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Heb je liever de uitleg in tekst en afbeeldingen of wil je net wat meer informatie? Lees hieronder verder om echt alles te weten te komen over de producteigenschappen in WooCommerce.

Wat zijn producteigenschappen in WooCommerce?

Producteigenschappen in WooCommerce zijn eigenschappen die technische informatie toevoegen aan een product, waardoor bezoekers van je webshop bepaalde dingen eenvoudiger kunnen vinden of selecteren.

Eigenschappen werken altijd in combinatie met termen. Wanneer je bijvoorbeeld op een bepaalde manier verschillende kleuren en maten van een T-shirt wilt weergeven, dan zijn “Kleur” en “Maat” de eigenschap en zijn de kleuren en maten de termen.

WooCommerce eigenschappen in navigatiefilter

Ik zal even een voorbeeld geven om het eenvoudiger te maken. Stel je verkoopt op je WooCommerce webshop T-shirts. Een zwart T-shirt wil je in de navigatiefilter onder de kleur zwart hebben.

Kleur is in dit geval de eigenschap en aan deze eigenschap kun je termen als zwart, blauw, groen, etc. toevoegen. Door vervolgens de eigenschap en term aan een product toe te voegen, zorg je ervoor dat het in de gelaagde navigatiefilter getoond wordt.

De eigenschappen en termen zie je dan als volgt in de gelaagde navigatiefilter widget.

WooCommerce eigenschap in gelaagde navigatie widget

WooCommerce eigenschappen voor variabel product

Een ander voorbeeld. Wanneer je een bepaald type T-shirt in verschillende maten hebt, dan is het handig om in WooCommerce een variabel product te maken voor dit T-shirt.

Je kunt dan een eigenschap “Maat” maken en bij termen de verschillende maten invoeren. Vervolgens voeg je de eigenschap en termen toe aan het variabele product, zodat je klanten de mogelijkheid geeft te kiezen tussen de verschillende maten.

Dit ziet er dan als volgt uit op de productpagina:

Maat kiezen dankzij de producteigenschappen in WooCommerce

WooCommerce eigenschappen tonen op de productpagina

Tot slot kun je dankzij eigenschappen ook extra informatie bij een product zetten. Zo kun je bijvoorbeeld bij T-shirt het merk toevoegen als extra informatie.

Wanneer je computers verkoopt zou je de producteigenschappen kunnen gebruiken om de productspecificatie te maken. Het is een kwestie van de eigenschappen en termen toevoegen aan het product en deze laten tonen. Het zal er ongeveer als volgt uit komen te zien.

Producteigenschappen tonen op de productpagina als extra informatie in WooCommerce

Producteigenschappen maken in WooCommerce

Eigenschappen aanmaken in WooCommerce gaat net zo eenvoudig als het aanmaken van een categorie in WordPress. Om een eigenschap te maken moet je naar “Producten -> Eigenschappen” gaan. Je krijgt dan het volgende te zien wat je kunt invullen:

WooCommerce producteigenschap toevoegen

Voor het gemak zal ik nog even uitleg geven bij alles wat je kunt invullen, aanvinken of selecteren.

Naam hoef ik eigenlijk niet veel over te vertellen. Vul de naam van een eigenschap in die erbij past. In mijn voorbeelden eerder in dit artikel was het kleur, maat en merk.

Afkorting is iets waar ik zelf weinig aandacht aan besteed. Ik vul hier altijd hetzelfde in als de naam, maar eventueel zou je het dus kunnen afkorten.

Archieven activeren is handig wanneer je ervoor wilt zorgen dat er archiefpagina’s aangemaakt worden voor de termen. Je kunt het zien als categoriepagina’s voor eigenschappen.

Type is misschien wel belangrijker dan je denkt. Je kunt hier aangeven of je de termen van te voren moet invullen (selecteer) of dat je deze ook gewoon kunt invullen bij een product zelf (tekst). Kies wat je het prettigst vindt werken.

Standaard sorteervolgorde zegt eigenlijk ook meteen genoeg. Je kunt hiermee de volgorde aangeven die voor de termen gehanteerd wordt op de website. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een aangepaste volgorde, op naam of op term ID.

Hoe je termen aan eigenschappen kunt toevoegen

Eenmaal eigenschappen gemaakt zal je termen moeten toevoegen. Wanneer je bij type voor “Selecteren” hebt gekozen moet je dit vooraf invullen. Heb je gekozen voor “Tekst”, dan kun je het bij het desbetreffende product toevoegen.

Om termen voor eigenschappen vooraf in te voeren kun je naast de eigenschap op het tandwieltje klikken.

WooCommerce eigenschap term toevoegen

Je komt dan op een pagina uit waar je termen kunt toevoegen net zoals je een normale categorie zou toevoegen aan je website. Je kunt een naam, slug en beschrijving toevoegen.

WooCommerce eigenschap term toevoegen

Zoals je ziet is het echt niet zo moeilijk om de termen toe te voegen. Het is gewoon een kwestie van alle termen toevoegen die je nodig denkt te hebben voor je webshop.

Eigenschappen aan producten toevoegen in WooCommerce

Nu we alle eigenschappen en termen hebben gemaakt is het zaak om deze gegevens aan producten te koppelen, zodat we er ook echt iets mee kunnen doen.

Om een eigenschap in WooCommerce aan een product te koppelen gaan we naar de bewerkpagina van een product toe en vervolgens naar de box “Productgegevens”.

Wil je eigenschappen gebruiken voor een variabel product, dan kun je bovenaan voor variabel product kiezen. Wil je de eigenschappen voor de navigatiefilter of extra informatie gebruiken, dan kun je het producttype gebruiken die je wilt.

Nu we een producttype hebben gekozen kunnen we naar het tabblad “Eigenschappen” gaan.

WooCommerce producteigenschap toevoegen aan product

Je kunt hier een Custom producteigenschap toevoegen, maar om bij de aangemaakte producteigenschappen te komen kun je op het dropdown menu klikken. Selecteer hier de eigenschap die je wilt gebruiken en klik op “Toevoegen”.

Nadat je de eigenschappen hebt toegevoegd die je wilt gebruiken voor het product, zal je bij “Waarde(n)” ook nog de termen moeten toevoegen.

Producteigenschap-termen toevoegen aan product

Wanneer je bij het aanmaken van de eigenschap voor “Selecteer” hebt gekozen is het mogelijk om de termen te selecteren. Door op “Alles selecteren” te klikken worden alle termen van de eigenschap toegevoegd. Heb je gekozen voor tekst, dan zal je de termen handmatig moeten invoeren.

Klik wanneer je klaar bent op “Eigenschappen opslaan” en werk het product bij. Je kunt nu door naar het volgende product om hetzelfde te doen. Zodra je alle producten hebt ingevuld ben je helemaal gereed om gebruik te maken van de mogelijkheden.

WooCommerce eigenschappen gebruiken op de website

Nu je alles hebt ingevuld wil je het natuurlijk gebruiken. Ik zal nog even beschrijven wat je kunt doen om de eigenschappen op de verschillende manieren zichtbaar te krijgen op de website.

Gelaagde navigatie widget

Voor de gelaagde navigatie widget heb je alles al gedaan door bovenstaande stappen te volgen. Het enige wat je verder nog hoeft te doen is naar “Weergave -> Widgets” gaan en de gelaagde navigatie widget in een widget-gebied te plaatsen.

WooCommerce gelaagde navigtie widget

Je kunt bij deze widget bij “Eigenschap” aangeven welke eigenschap je wilt tonen tonen in deze widget, bij “Weergavetype” hoe je het wilt weergeven (lijst of dropdown menu) en bij “Zoektype” kun je aangeven of bezoekers van je website meerdere termen kunnen aanvinken of dat er maar 1 term gekozen kan worden in de filter.

Eigenschap gebruiken voor variabel product

Wil je eigenschappen gebruiken voor variabele producten, dan moet je erop letten dat het product als “Variabel product” ingesteld staat in de productgegevens box.

Wanneer dit goed ingesteld staat krijg je bij het tabblad “Eigenschappen” de mogelijkheid om een vinkje te zetten bij “gebruik voor variaties”.

Eigenschap voor variaties

Wanneer je dit aanvinkt kun je bij variaties de variabele producten maken.

Eigenschap tonen als extra informatie

Wil je de eigenschappen tonen op de productpagina als extra informatie? Je moet dan tijdens het toevoegen van de eigenschappen en termen erop letten dat er een vinkje staat bij “toon op de productpagina”.

Eigenschap tonen op de productpagina

Tot zover alle mogelijkheden die je hebt met de producteigenschappen in WooCommerce. Ik hoop dat alles duidelijk voor je is en dat je nu weet hoe je met de producteigenschappen moet omgaan.

WordPress Hulp Nodig? Join Het WP Lab

Het WordPress Lab MockupHeb je vragen aan de hand van dit artikel of wil je verder op weg geholpen worden met je website?

Sluit je aan bij Het WordPress lab, een community voor WordPress-liefhebbers waarin ik antwoord geef op jouw WordPress vragen en je toegang krijgt tot al mijn WordPress cursussen.

76 reacties

 1. Hey Maikel,

  Wij ervaren het volgende probleem, we importeren producten (vanuit excel) inclusief eigenschappen. Als we de producten bekijken in Woocommerce staan de eigenschappen er ook bij. Alleen de eigenschappen worden niet automatisch gekoppeld aan de “eigenschap” . Als we per product de eigenschap opnieuw handmatig toevoegen staat er exact hetzelfde als wat er geïmporteerd is vanuit excel maar dan word deze wel gekoppeld aan de juiste eigenschap. Het lijkt erop dat een automatische relatie ontbreekt?! Komt dit jou bekend voor en is hier een oplossing voor? Lijkt op een vinkje oid ergens in het systeem..

  Alvast bdankt voor je reactie!!
  Groet Hessel

 2. Hi Maikel,
  ik heb T-shirts in verschillende kleuren en maten en wil graag dat als de bezoeker een andere kleur selecteert ook de productafbeelding dan in de juiste kleur wordt getoond. Is dat mogelijk?

 3. Ik ben bezig om een website op te zetten met variabelen. Ik wil graag dat ook de tekst mee veranderd, wanneer er een keuze wordt gemaakt. Is hier een plugin voor?

  Voorbeeld Dubbele vloerstandaard met 4 armen deze kun je kiezen in 2 verschillende diameter, 4 lengtes, voetplaat ja/nee en hoekplaat ja/nee. Ik wil dan graag dat de korte tekst boven keuzeveld en de tekst in beschrijving mee veranderd.

 4. Hi,

  Dank je voor je informatieve artikel.

  Als ik naar producten > eigenschappen ga, kan ik geen “type” invullen. Hoe krijg ik dit voor elkaar?

  Alvast bedankt

 5. Hi Maikel,
  Ik krijg de termen volgorde niet aangepast in een widget van woocommerce? Bijvoorbeeld ik heb een talen filter. Alleen ik wil geen alfabetische volgorde. Bij voorbeeld:
  – Nederlands
  – Engels
  – Duits

  Kun je dit bepalen? Hij zet altijd Duits boven aan. In de eigenschappen heb ik de volgorde al veranderd maar dit werkt niet (aangepaste volgorde).

 6. Hallo,
  Ik ontdekte het probleem bij filter op eigenschappen dat als ik in een categorie zit waar bepaalde eigenschappen niet van toepassing zijn, ze toch getoond worden. Hoe kan ik dit oplossen? Bijvoorbeeld ik zit in categorie schoenen, maar ik zie ook binnen het filter de maten X, L, M, terwijl dit enkel van toepassing is op jassen bijvoorbeeld. Hoe krijg ik het zo ingesteld dat de categorie snapt welke voorwaarden van een filter actief moeten zijn. Lijkt mij toch erg logisch dat de categorie bepaald welke voorwaarden van een filter er aanwezig zijn.

  1. Standaard worden ook enkel de variaties getoond die gebruikt worden bij de producten van de desbetreffende categorie, dus dan zal er vermoedelijk toch iets verkeerd ingesteld staan.

 7. Hoi Maikel,

  Ik heb een vraag en hopelijk kun je deze beantwoorden voor me. Ik wil de producteigenschappen naast de productfoto hebben en niet eronder bij extra informatie. Weet jij hoe ik dat in het Ocean theme kan veranderen? Alvast bedankt!

 8. Hoi Maikel, Ik ben bezig met een webshop op te zetten voor sieraden nu ben ik ringen met verschillende maten aan het toevoegen kan ik er ook een maattabel bij plaatsen en bij de prijs van mijn producten staat incl. BTW kan ik dat ook verwijderen

 9. Hi! Super fijn deze uitleg. Ik heb hier bij het opzetten van mijn webshop veel aan gehad. Helaas is de zijbalk met eigenschappen/filters sinds kort niet meer zichtbaar. Bij een aantal pagina’s (o.a. shop pagina) in het dashboard staat dat de ‘aangepaste zijbalk’ niet beschikbaar is voor WooCommerce-shop. Heb jij enig idee hoe dat zit? Ik kan helaas geen screenshot aan deze reactie toevoegen, zodat je kunt zien wat ik bedoel. Ik hoop dat jij mij hier meer over kunt vertellen.

  Groet,

  Alieke

 10. Hoi Maikel,

  Superfijn filmpje, ik ben al een heel eind gekomen,
  echter heb ik nog twee vragen. Heb jij enig idee hoe ik de fotos van de variabelen zou kunnen vergroten?
  En is er een mogelijkheid producten toe te voegen als musthave, met een vinkje. Ik heb extra opties geprobeerd maar daar kan ik niet echt producten toevoegen.
  Het enige wat ik kan vinden zijn Cross en Up sells, maar dat ik dus ook niet echt wat ik zoek.
  Alvast bedankt.

  1. Dat zal vermoedelijk van je thema afhangen hoe je dit groter kunt maken. Verder heeft WooCommerce een uitgelichte producten mogelijkheid (sterretje). Wellicht dat je hier wat kan in combinatie met CSS om een vinkje toe te voegen.

 11. Hi Maikel,

  Ik verkoop isolatiemateriaal. Hiervoor heb ik diverse afmetingen met een verschillende R-waarde. De variable eigenschappen zijn dus 1: een afmeting en 2: een R-waarde. De R-waarde verschilt per afmeting. Kan ik deze R-waardes vastzetten per afmeting? Nu heb ik steeds 2 factoren die een bezoeker moet invullen, eerst de afmeting en dan de R-waarde. Maar per afmeting is er maar één R-waarde mogelijk. Hoe kan ik dit gemakkelijker maken voor bezoekers?

  Groetjes Lotte

  1. Waarom gebruik je een variatie als er maar één mogelijkheid is? Alleen de afmeting is dan voldoende lijkt mij. Eventueel kun je dit afmeting en r-waarde direct combineren in de eigenschap.

 12. Hoi Maikel,

  fijn artikel, ik heb alleen bij het creeeren van een eigenschap geen “type-knop” is dit inmiddels achterhaald en zo ja, is er een mogelijkheid om hetzelfde te bereiken.

  1. Het werkt nu eigenlijk op beide manieren. Je kunt eigenschappen aanmaken en deze vervolgens selecteren bij het product of je kunt een eigenschap aanmaken bij het product zelf.

 13. Hoi,

  Mooie info op deze site!

  Ik ben op zoek naar een oplossing voor Woocommerce en ik heb het idee dat jij me vast verder kan helpen.

  Ik ben een shop aan het opzetten waarbij een standaard range aan producten kunnen worden bedrukt met standaard teksten.

  Door de teksten als variable producten in te stellen zou ik hier bv shirt met kleur en maat als variatie kunnen toevoegen. Echter heb ik van shirt x maat y een bepaalde voorraad. Dit shirt is echter bij meerdere producten te selecteren. Ik wil alleen dat de voorraad dan ook juist gemuteerd wordt.

  Dus shirt oranje maat M is bij 3 producten te selecteren en heeft zijn eigen voorraad.

  Enig idee welke plugin ik hiervoor kan gebruiken?

 14. Hallo,

  Kan ik product eigenschappen ook automatisch laten invullen in een beschrijving door een code te gebruiken. Ik heb van een aantal producten erg veel types en wil dit graag automatisch laten invullen.

 15. Hallo,
  Ik zit met het volgende probleem. Ik verkoop horren en elk raam is anders. Ik wil graag dat ze online de MM zelf door kunnen geven. Dat ze zelf een vakje krijgen lengte [hvlmm?] en breedte [hvlmm?] Anders moet ik 1 voor 1 op de millimeter toevoegen. Kun je me hier bij helpen?
  Groetjes

 16. Hi Maikel,
  Prachtig product is dit. Toch loop ik vast op kleur variaties. Namelijk het volgende: Product-eigenschap-wijzig eigenschap- kleur- naam (invullen bijv ‘streepjes’)- slug (ondertoon/basiskleur)- kies visuele kleur. Maar mijn kleur komt niet in het kleurenpallet voor. Hoe krijg ik een ander kleuren pallet toegevoegd?? Ik wil graag streepjes kleuren of animal print laten zien. Hoe doe ik dat?
  Ik hoop dat ik het duidelijk heb omschreven.

  Groetjes Henriette

 17. Hoi Maikel!

  Ik ben bezig met de inrichting van onze webshop. Als ik variabelen kies, zit ik met een dilemma. Wij verkopen namelijk edelstenen en deze hebben een typesteen eigenschap en kleur eigenschap. Als ik in de webshop ga filteren komen bij kleur als zowel bij typesteen allebei de producten naar voren, terwijl 1 daarvan hoort daar niet thuis. Is er een mogelijkheid om een plugin te installeren waarin ik meerdere eigenschappen en afbeeldingen PER variabel in kan geven, en niet in het algemeen? Of is groepsproducten dan handiger? Ik zelf vind dat namelijk niet mooi. En is er een plugin waarbij de variabelen mooi naast elkaar komen in de shop in plaats van alleen de hoofdafbeelding?

  Hopelijk snapt u mijn vraag en kan u mij helpen.

  Groetjes, Nina

  1. De eigenschappen zorgen juist voor het variabele product. Die kan je nooit bij een variabel product toevoegen.

   Meerdere afbeeldingen is wel mogelijk met een plugin als “Additional variant images“.

   Nee, er is geen plugin (waar ik vanaf weet) dat de variabele naast elkaar komen te staan.

 18. Hoi Maikel,
  Eigenschappen toevoegen is geen probleem maar als je later een kleur toevoegt komt deze er niet automatisch bij de producten te staan. en om alle producten af te gaan om de eigenschappen aan te passen is heel veel werk kan dat niet sneller?

 19. Hoi Maikel,

  Hoe kan ik er voor zorgen dat een eigenschap bij ‘extra informatie’ klikbaar is en juist anderen niet? Ik heb producten waarvan ik ingrediënten vernoem (daar hoeft niet op geklikt te worden) en bijvoorbeeld toepassingen (welke je wel aan moet kunnen klikken om vervolgens op de overzichtspagina van de specifieke toepassing te komen).

  1. handmatige eigenschappen toevoegen (dus echt custom in het veld werkt daarvoor :-))

 20. Kan het kloppen dat product filters alleen maar gebruikt kunnen worden binnen de echte shop pagina?

  Ik heb namelijk een aparte sale pagina gemaakt waarin ik via WPBakery Page Bilder een Sale product element heb geplaatst. En een aparte eigen sidebar gekoppeld. Maar ik krijg helaas geen product eigenschappen filters.

  Als ik dezelfde sidebar aan de “echt” shop pagina koppel werken de filters wel.

  Is hier een oplossing of truc voor om de filters ook te laten werken op een andere pagina?

 21. Dag Maikel,
  Duidelijk artikel. Dank je wel.
  Ik ben met de inrichting van onze nieuwe site bezig. Bij onze artikelen kan je ook kiezen voor bedrukken of graveren. Op het moment dat een klant de keuze maakt voor bedrukken of graveren moet deze de gewenste tekst kunnen doorgeven.

  Bij voorkeur wordt deze tekst dan ingegeven onder het keuzeveld van wel of niet graveren/bedrukken.
  bijvoorbeeld bij https://ole-r.com/wordpress/product/gold-halsband-van-biothane/

  Heb je een idee of suggestie hoe dat het beste kan?

  Dank je wel,
  Bas

 22. Hey, super handige video.
  De producten die wij verkopen hebben per maat een andere prijs. Hoe kan ik de prijs er telkens aan toevoegen?

  Dankjewel voor je reactie.

  Groetjes,Saskia.

 23. Beste Maikel,
  Ik heb een probleem dat niet alle filters worden getoond.
  B.v. in deze categorie
  https://alarmsysteemwebshop.nl/product-categorie/ajax-systems-brand-co-water-detectie/

  worden geen filters getoond terwijl dit wel zou moeten.
  Er staan eigenschappen toegevoed bij de producten.
  Evenals in deze categorie, hier zie je maar twee “type sensor” bij de filters terwijl er veel meer zijn ingevuld.

  https://alarmsysteemwebshop.nl/product-categorie/ajax-inbraak-sensoren/

  Enig idee hoe dit kan?
  Groet Paul

   1. Hoi Maikel,
    Dank voor je antwoord, het zeker raar.
    Heb nu een plug-in geïnstalleerd en die ziet de product eigenschappen wel 🙂
    Groet Paul.

    P.S. super handige website heb je !!

 24. Hi Maikel,

  Wij zijn net begonnen met een Webshop in Woocommerce.
  Als je een product met een actieprijs opvoert, komt er heel mooi aanbieding te staan. Kun je dit ook aanpassen (Andere kleur of ander plaatje) ?

  En hoe doe je dat dan ?

 25. Hoi Maikel,

  Helder blog, dank!
  Ik weet hoe ik op de produktpagina een kopje kan maken met ‘EXTRA INFORMATIE’.
  Maar aangezien deze info voor al mijn produkten gelijk is – zou het makkelijk zijn als ik deze info maar 1 x hoef in te voeren. Kan dat? (Ik heb mijn produkten aangevinkt als ‘simpele’ produkten.) Hoor het graag als je een tip hebt! Dank! SUus

  1. Wanneer je de eigenschappen eenmalig hebt aangemaakt, kun je deze in het vervolg selecteren bij je producten. Je hoeft het niet keer op keer opnieuw in te typen.

 26. Hoi Maikel,
  Wij hebben een cadeaupakket die als product een variatie is met daarbinnen 2 eigenschappen (attributes), Binnen de eigenschappen zitten ieder 8 producten, op dit moment worden de 8 producten niet in het voorraad systeem meegenomen doordat het binnen het variatie product geen ‘echte’ producten zijn maar dus alleen eigenschappen van het cadeaupakket.
  Weet jij toevallig een manier om dit op te lossen?
  Met een vriendelijke groet,
  van Joris

  1. Ik weet niet of ik het nog helemaal volg. Maar de eigenschappen heb je toegevoegd in een variabel product lijkt mij? Per variatie kun je dan de voorraad aangeven.

 27. Hi,

  Is er ook een manier om “extra informatie” te veranderen naar “specifications” ?

  Alvast bedankt

 28. Hoi,

  Ik wil een maat toevoegen aan mijn bestaande maatrange, maar nu krijg ik hem niet in de goede volgorde gezet. Ze staan al in aangepaste volgorde, hopelijk heb je een tip.
  Alvast bedankt.

  1. Het hoort te werken als het in de goede aangepaste volgorde staat in de backend. Mocht dit niet zo zijn, dan is er misschien iets in het thema dat dit overruled.

 29. Hi Maikel,

  Als ik mijn artikelen exporteer naar een csv bestand dan zie ik een aantal artikel ID’s van variabele artikelen die geen naam bevatten zijn.
  Ik zou deze graag willen verwijderen (overbodige ballast), maar kan deze artikelen nergens terug vinden. Ook niet als variatie op mijn eigen artikelen. Zou jij me kunnen zeggen waar ik deze waarschijnlijk variaties, kan terugvinden.

 30. Hoi Maikel,

  Ik ben op zoek naar een optie die ik nog niet gevonden heb binnen woocommerce. Ik wil graag bij een bestelling extra informatie plaatsen op de pakbon. Deze informatie is voor de inkoop & productie zoals artikelnummer voor inkoop [anders als in de webwinkel,] en artwork nummer voor het printen van de juiste bedrukking. Deze informatie wil ik niet delen met de klant, maar per bestellings regel tonen. Dat zorgt ervoor dat na de bestelling men precies ziet wat er besteld moet worden en welke artwork ze kunnen gebruiken om te printen.

  Is er een mogelijkheid om extra productinformatie te tonen op een pakbon per product?

  Ik benieuwd naar je reactie.

  Groet Mike.

 31. Hi Maikel,

  Ik zit met het probleem dat mijn product eigenschappen niet meer zichtbaar zijn op mijn productpagina’s. Ik heb het vinkje aanstaan dat ze getoond moeten worden maar het gebeurt simpel weg niet. Weet jij hoe ik dit oplos?

 32. Ik wil een nieuwe variabel product toevoegen, het gaat om kunstgras.
  Alleen zit ik met een probleem, de breedte is simpel 2 en 4 meter alleen de lengte kunnen mensen zelf bepalen in cm.
  hoe voeg ik dit toe?

    1. Dan moet je voor alle maten daartussenin een producteigenschap maken. Het kan dan alleen wel wat onoverzichtelijk worden door de hoeveelheid verschillende lengtes. De andere optie is in mijn optiek beter.

 33. Hoi Maikel,

  Ik heb een vraag en ik hoop dat jij me kunt helpen. Ik ben bezig met het opzetten van een webshop voor vintage kleding, schoenen en accessoires. Nu heb ik de schoenen onderverdeeld in maten. De hoofdcategorie is dan schoenen en daaronder de verschillende maten. Alleen nu komen de maten ook op de hoofdpagina te staan en niet netjes alleen bij de schoenen. Dus dat staat erg rommelig en druk. Weet jij hoe dit op te lossen? Dat alleen wanneer iemand op ‘schoenen’ klinkt, diegene de maat kan kiezen en niet meteen tussen jassen, broeken ed.

  Ik hoop dat je me verder kunt helpen, want ik kom er echt niet uit.

  Groetjes,
  Rosanne

  1. Je moet niet met categorieën werken voor de maten. Je moet hiervoor producteigenschappen gebruiken, dus je bent al op de goede weg aangezien je op deze pagina terecht bent gekomen. 🙂

   De producteigenschappen kun je namelijk gebruiken als filters, zodat bezoekers van je webshop in de categorie schoenen kunnen filteren op de maat en dan niet direct alles te zien krijgen.

 34. Hi Maikel,

  Ik zit met het volgende probleem;

  Ik heb 1 model tas in 3 verschillende kleuren. Ik heb de zwarte tas als variabel product aangemaakt met de 2 andere kleuren eronder. Deze 2 andere kleuren (laten we zeggen groen en grijs) zijn enkel zichtbaar op de desbetreffende productpagina van de zwarte tas maar niet op de categoriepagina in m’n shop. Is dit wel een mogelijkheid of moet ik dan alle kleuren als simpel product aanmaken?

  1. Klopt, je kunt maar 1 product op de categoriepagina tonen en hooguit dat er dus meerdere opties zijn. Uit mijn hoofd komt er een selecteer opties button of iets dergelijks bij een variabel product.

   Wel heb je de mogelijkheid om aan te geven welke kleur je toont, wat in dit geval zwart is. Wil je alles apart tonen, dan moet je gebruik maken van simpele producten en kun je eventueel de andere producten als gerelateerde producten selecteren, zodat deze ook op de productpagina getoond worden.