Inloggen:

WooCommerce uitlog link maken in het menu

uitlog link maken in het menu

Wanneer je in WooCommerce gebruikers de mogelijkheid geeft om een account te maken of dit vereist, dan willen gebruikers ook eenvoudig kunnen uitloggen.

Standaard is een uitlog link alleen te vinden op de “Mijn account” pagina. Niets mis mee, maar wel een zoekwerk als je dit als klant van je website niet weet.

In dit artikel laat ik je daarom zien hoe je eenvoudig een uitlog link kunt maken in het menu van je WooCommerce-webshop.

Waarom een uitlog link in het menu?

Mensen bestellen overal vandaan. Op het werk, op school en andere openbare ruimtes. Klanten van je webshop kunnen dus regelmatig op een computer van een ander zitten. Dit is dan ook meteen de reden waarom klanten graag eenvoudig willen uitloggen. Anders kunnen andere mensen die later op de computer zitten het account bekijken en wellicht zelfs wat bestellen.

In WooCommerce kun je zoals ik net al zei alleen een uitlog link vinden op “Mijn account” pagina. Klanten van je webshop weten dit niet en zijn normaliter gewend dat er ergens in het menu een uitlogknop te vinden is. Voor het gebruiksgemak is het verstandig om hier op in te spelen.

WooCommerce uitlog link in het menu

Om een uitlog link in het menu van je WooCommerce-webshop te krijgen, heb je geen extra plugin nodig. Er is een simpele manier om dit te doen door gebruik te maken van de endpoints in WooCommerce. Met behulp van de endpoints heb je een directe uitlog link die je in het menu kunt plaatsen.

Om achter de juiste link te komen zal je als eerste naar WooCommerce -> Instellingen -> Accounts moeten gaan. Op deze pagina kun je bij het kopje “Endpoints voor “Mijn account” de juiste slug voor het uitloggen zien staan. Het is gebruikelijk dat je hier “customer-logout” ziet staan, tenzij je het zelf hebt aangepast.

Met deze informatie kunnen we een uitlog link maken voor in het menu. Wanneer de slug customer-logout is, kun je de URL http://www.jouwwebsite.nl/?customer-logout=true gebruiken.

Een andere link die ook altijd werkt is http://www.jouwwebsite.nl/mijn-account/customer-logout/. Uiteraard moet je de domeinnaam nog even aanpassen naar die van je eigen webshop.

Ga nu naar Weergave -> Menu’s en selecteer het menu waar je de knop uitloggen wilt maken. Voeg vervolgens de uitlog link toe door een aangepaste link te maken. Je hebt nu de knop uitloggen gecreëerd op je website.

uitlog link alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

We hebben nu een uitlog link aangemaakt, maar deze is op dit moment nog voor iedereen zichtbaar. Om ervoor te zorgen dat de link alleen zichtbaar is voor ingelogde gebruikers, kunnen we de plugin Nav Menu Roles gebruiken.

Het is alleen nodig om de plugin te installeren en activeren om een aantal extra opties bij het menu te krijgen.

Uitlogknop voor ingelogde gebruikers in WooCommerce

Zoals je hierboven kunt zien, kun je nu per menu-item aangeven of het zichtbaar moet zijn voor ingelogde/uitgelogde gebruikers of dat het voor iedereen zichtbaar moet zijn. Kies bij het menu-item Uitloggen voor alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers om alles perfect ingesteld te hebben op je webshop.

WordPress Hulp Nodig? Join Het WP Lab

Het WordPress Lab MockupHeb je vragen aan de hand van dit artikel of wil je verder op weg geholpen worden met je website?

Sluit je aan bij Het WordPress lab, een community voor WordPress-liefhebbers waarin ik antwoord geef op jouw WordPress vragen en je toegang krijgt tot al mijn WordPress cursussen.

2 reacties

  1. Hallo Maikel,
    Is het ook mogelijk om een uitloglink te maken in wordpress? Ik laat mensen inloggen in wordpress en een formulier van de server downloaden. Daarna moet men kunnen uitloggen.
    Ik hoor graag van je,