Wat is een bericht in WordPress?

Met WordPress is het mogelijk om jouw website te vullen met berichten. Wanneer je een bericht publiceert met WordPress, verschijnt deze altijd automatisch op de berichtenpagina (blog). Dit is standaard in WordPress de homepage, tenzij je ervoor gekozen hebt een statische voorpagina te maken en een aparte blogpagina hebt ingesteld.

Je kunt berichten in WordPress gebruiken om jouw blogartikelen te plaatsen, het laatste nieuws naar buiten te brengen en dat soort dingen.

Kenmerkend aan een bericht in WordPress is dat je hierbij vaak de naam van de auteur, categorie en publicatiedatum ziet staan. Bij pagina’s is dit meestal niet het geval, hoewel het wel mogelijk is. Daarnaast verschijnen berichten op de berichtenpagina altijd in chronologische volgorde onder elkaar en hebben bezoekers van je website de mogelijkheid om te reageren.

Waar vind je een bericht in WordPress?

WordPress Bericht

In het beheer vind je een bericht in WordPress aan de linkerkant in het admingedeelte. Om een nieuw bericht te maken kun je naar “Berichten -> Nieuw bericht” gaan. Zodra je op “Berichten” zelf klikt, zie je alle berichten die je tot op heden aangemaakt hebt. Ook ongepubliceerde berichten vind je hier terug.

WordPress berichtenoverzicht

Op de website zelf kom je de berichten standaard tegen op de blogpagina. Dat is via de Customizer of via Instellingen -> Lezen echter ook aan te passen. Zodra je een bericht publiceert op WordPress, verschijnt hij automatisch op de blogpagina. Daar hoef je zelf niets extra’s voor te doen.

Daarnaast is het bij berichten ook mogelijk om slechts een klein gedeelte van de tekst te tonen op de blogpagina, zodat mensen alvast aangetrokken worden en vervolgens door moeten naar het bericht om de gehele tekst te lezen. Je kunt hiervoor de lees-meer-tag voor gebruiken in de visuele editor.

Tot slot kun je ook helemaal zelf bepalen hoeveel berichten er op de blogpagina getoond mogen worden. Standaard worden er 10 berichten getoond, maar je kunt dit eenvoudig aanpassen door naar “instellingen -> Lezen” te gaan en het berichtenaantal aan te passen.