Wat is een custom post type in WordPress?

Als je een WordPress-website hebt, krijg je wellicht ook te maken met Custom Post Types. In WordPress heb je Pagina’s en Berichten als de meest bekende standaard post types. Daarnaast zijn bijlagen, revisies en navigatie menu ook post types. Je kunt er ook zelf voor kiezen om een extra post type toe te voegen aan jouw website. Bijvoorbeeld als je jouw website wilt voorzien van een Portfolio en de inhoud daarvan niet bij Pagina’s en Berichten wilt zetten.

Doel van een Custom Post Type

Als je je nog nooit bezig hebt gehouden met custom post types, vraag je je misschien af wat het nut ervan is en wanneer je het echt nodig hebt. Met een extra kopje in het menu behoud je in ieder geval het overzicht. Denk er bijvoorbeeld aan om jouw portfolio, testimonials en producten te scheiden van berichten en pagina’s. Zo hebben ze een eigen plek en kun je ze hun eigen structuur en uiterlijk meegeven. Ideaal dus als je een plek wilt maken voor iets nieuws dat niet echt past tussen berichten en pagina’s.

Om het je eenvoudiger te maken om een custom post type te maken zijn er diverse plugins te vinden. Zo is de plugin Toolset Types een uitstekende plugin om custom post types, custom velden en taxonomieën toe te voegen. Het handige hieraan is dat je alles kunt doen vanuit een interface en niet direct de code in hoeft te duiken om alles te regelen.

WordPress Zonder Zorgen

Challenge

Vul hieronder je informatie in en

start direct met de 5-daagse challenge.

9 must-do WordPress tips ontvangen?

Vul je voornaam en e-mailadres in en klik op "nu downloaden".

Maak je eigen online cursussen

Wil je een online cursus business starten? Leer hoe je dit in 7 stappen kunt doen

Webshop opzetten en meer verdienen

Leer hoe je een webshop opzet of meer kunt verdienen met je huidige webshop