Wat is een kruimelpad in WordPress?

Op sommige WordPress-websites kun je een kruimelpad tegenkomen. Zo’n kruimelpad, ook wel bekend onder de naam Breadcrumbs en broodkruimelnavigatie, kun je vergelijken met het verhaal van Hans en Grietje, waarbij Hans kruimels van zijn brood liet vallen in de hoop daardoor later de weg terug weer te kunnen vinden.

Zo’n kruimelpad kun je ook in jouw eigen WordPress-website gebruiken en eigenlijk doet een kruimelpad daar precies hetzelfde als het welbekende sprookje. Met een kruimelpad kun je jouw bezoekers een houvast geven van waar op de website ze zich bevinden en welke pagina’s daarboven liggen.

Kruimelpad WordPress

Op bovenstaande afbeelding kun je zien dat ook mijn website gebruik maakt van een kruimelpad. Bovenstaande betekent dat je momenteel het artikel ‘Gzip compressie inschakelen in WordPress‘ leest. Bij dat artikel kom je via Home -> WordPress -> WordPress Tutorials en dan kun je doorklikken naar het artikel. Een dergelijk kruimelpad stelt bezoekers ook in de gelegenheid om snel terug te gaan naar waar ze gebleven waren.

Kruimelpad in WordPress goed voor SEO

Niet alleen bezoekers zijn erg blij met een kruimelpad op jouw website, ook Google kan makkelijker zijn werk doen als je erover beschikt. Voor Google wordt het crawlen van jouw website makkelijker en alles kan eenvoudiger gecategoriseerd worden. Het kruimelpad kun je bij zoekresultaten ook tegenkomen, zoals je hieronder ziet.

WordPress Kruimelpad Google

Kruimelpad toevoegen aan WordPress-website

Wil jij zelf ook graag een kruimelpad creëren op jouw WordPress-website? Neem dan ook zeker eens een kijken in mijn artikel ‘Breadcrumbs plugin voor WordPress‘ waarin ik je eenvoudig uitleg welke stappen je moet volgen voor een kruimelpad.